Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jestem po 3 dniach dogłębnej analizy ... w du*e u mnie dostało wszystko co było dopalane jednym li tylko systemem rotacyjnym na E. w 100% poleciało wszystko strony głownej i podstrony. Ciekawostką jest fakt ze np strona głowna linki stałe jest cacy, podstrony dopalane wirują jak baletnica ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jestem po 3 dniach dogłębnej analizy ... w du*e u mnie dostało wszystko co było dopalane jednym li tylko systemem rotacyjnym na E. w 100% poleciało wszystko strony głownej i podstrony. Ciekawostką jest fakt ze np strona głowna linki stałe jest cacy, podstrony dopalane wirują jak baletnica ...

Eee to nie jest prawidłowość. U mnie poleciały też strony, które nie miały żadnej styczności z swl rotacyjnymi (jakimikolwiek).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

ja napisałem U MNIE ! ... nei pisałem co jest u Ceibie Arku :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A tak serio - to mogę jedynie potwierdzić, stare domeny z ugruntowanymi pozycjami poszły na ok. 30% fraz w dół. Nowe bez zmian lub do góry.

U nas dokładnie to samo. Starsi klienci od kilku lat w ścisłym topie spadają, nowe strony na miejscu lub w górę. Moze Google obcięło bonus za wiek?

Colin Poziom 14 07-10-2010

Ja widzę dwa zestawy wyników - raz stare, raz nowe. W tych nowych widzę, że strony używające spamerskich metod linkowania takich jak system e-w... są niżej, a wartościowe serwisy takie jak moje są wyżej.

Guglarz Pracownik Google 12:16

Witam,

jest tak jak Colin pisze. Trochę więcej informacji na ten temat będzie w poniedziałek na polskim blogu Google :-)

Pozdrawiam,

Guglarz

U mnie to tak wygląda jak by google "zapomniał" o linkach, które istniały jakiś czas temu. Jak by teraz tak naprawdę wprowadzili jakąś nową bazę stron i algorytm, który liczy wszystko od początku. W mniejszym stopniu, albo w ogóle nie uwzględniają historii stron o średnim wieku (te najstarsze wartościowe jakoś się trzymają). Przedtem staż domeny polegał właśnie na tym że liczyły się linki z przed kilku miesięcy, albo dłużej, nawet jak tych linków już w ogóle nie było na stronach linkujących. Wszyscy dobrze wiedzą że niektóre linki z dynamicznych SWL mogły być liczone przez google nawet przez kilka miesięcy jako istniejące ponieważ bot po prostu nie zajrzał na jakąś bardzo zakopaną podstronę i google myślało że te linki dalej istnieją. Dla stron na których stosuję tylko statyczne SWL mam nieznacznie zmienione pozycje, niektóre w górę, niektóre w dół chociaż też nie jest to regułą.

Z tym bonusem za wiek to nie głupi trop. W sumie te domeny co mieliśmy w TOPie to już tak bardzo nie linkowaliśmy. Tylko "lekko" by się utrzymywały ew. lekko podskoczyły i główna myśl po osiągnięciu topów jest "nie zaszkodzić".

Natomiast młode stronki nowo powstałe cisną linkują - ale mimo wszystko nasze stare mimo, że nie tak intensywnie linkowane trzymają się ponad - bo jakiś tam bonus za wiek daje nam pozycję nad nimi. Teraz bonus znika i okazuje się, że domeny młode są "lepsze".

Ta teoria w bardzo wielu przypadkach się nie sprawdza, gdzie w topie są domeny z kilkoma linkami na krzyż a mocno podlinkowane domeny są z tyłu. Ale myślę, że warto pisać - "cokolwiek" tak by wywołać burzę mózgów i kolejnego może moja wypowiedź do jakiś dalszych wniosków zainspiruje.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Colin Poziom 14 07-10-2010

Ja widzę dwa zestawy wyników - raz stare, raz nowe. W tych nowych widzę, że strony używające spamerskich metod linkowania takich jak system e-w... są niżej, a wartościowe serwisy takie jak moje są wyżej.

to on chyba pijany był jak widział takie zależności ;)

Guglarz Pracownik Google 12:16

Witam,

jest tak jak Colin pisze. Trochę więcej informacji na ten temat będzie w poniedziałek na polskim blogu Google :-)

Pozdrawiam,

Guglarz

a ten to jak zwykle pisze pierdoły. Normalka: "to twoja wina niedobry webmasterze, że ci strona spadła. My jako nieomylne i najlepsze na świecie G. zawsze dążymy do serwowania naszym użytkownikom najlepszych wyników (nie zauważyliśmy by w ostatnich dniach ich jakość spadła na łeb). Jeśli jakaś witryna ci spadła to na pewno używałeś niedozwolonych technik, polecamy poczytać nasze zasady i się do nich zastosować. Pamiętaj żeby Twój serwis był ciekawy a na pewno ludzie zaczną się nim interesować, linkować i nawet nie zorientujesz się kiedy będziesz na samej górze wyników." :)

mam to samo, mloda stronka 2 tygodnie w indexie jest top10 na bardzo wazna fraze, nie byla linkowana swl troche mocnych linkow z wysokich TR , era swl wlasnie przechodzi do lamusa :)

stare domeny kiedys dopalone e-w... poszly calkiem w dol natomiast stare ale linkowane w sposob czysty do gory ;) wiec chyba jest ostra wojna z swl, dodatkowo domeny linkowana z zapleczowek , ktore byly linkowane e-w takze poszly na dno.

przynajmniej wiekszosc u mnie.

pozdro.

globalne pozycjonowanie,
wartościowe treści i content marketing,
wsparcie dla Wordpress

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności