Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

sieczka to jest w całym google od kilku miesięcy, na początku dramatyczne spadki site, później kosmiczna fala banów a teraz zamieszanie w serpach

z nimi nikt nie wygra;) a wszystko sprowadza się do sprzedaży reklamy adwords, płacisz to jesteś na górze;)

ps. no chyba że nagle cała ludzkość zapomni o tej wyszukiwarce heh

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Problem w tym, że tak jak przy okazji wdrażania Caffeine wyniki na różnych DC różnią się od siebei diametralnie. Widać działanie dwóch algorytmów ustawiających pozycje witryn. Nowy algorytm sypie banami na prawo i lewo. Z obserwacji to nie SWL są przyczyną (ani rotacyjne, ani stałe). Wręcz strony dopalane rotacyjnymi mają się dobrze jak nigdy. Za to strony, które na które przysłowiowo dmuchane i chuchane poleciały w siną dal. Bilans wychodzi na zero. Tyle, ze takie zmiany raczej nie zachęcą do rezygnowania ze spamowania itp :)

Pozostaje mieć nadzieję, że szybciej niż poprzednio sytuacja się unormuje, ciężko Klientom tłumaczyć takie rozbieżności w wynikach prezentowanych na różnych komputerach. Dane z "nowego algorytmu" są prezentowane na tą chwilę pod: 74.125.43.106.

Domy z drewna w technologii HBE

"Naucz się słuchać, a będziesz potrafił zarządzać"

Dane z "nowego algorytmu" są prezentowane na tą chwilę pod: 74.125.43.106.

To są chyba stare wyniki, przed spadkami...

Ciotka G wróciłaby do wyników sprzed aktualizacji? Inna sprawa, że nie notowałem takich wyników historycznych :)

Domy z drewna w technologii HBE

"Naucz się słuchać, a będziesz potrafił zarządzać"

u mnie też niezłe przetasowanie;

ktoś kto nie widzi zmian uprawia chyba za mały areał, i akurat miał farta;

ja odnotowałem spadki o ~20-30 miejsc, choć są i mniejsze, i jeszcze większe;

wzrosty też są, ale już nie tak radykalne - zaliczył ktoś awans o kilkadziesiąt pozycji w górę??

jednak większość stron stoi mniej więcej tam gdzie stała;

wszystko to jakieś takie przypadkowe i trudne do wytłumaczenia, że tylko na instynkcie się mogę opierać - a instynkt mi podpowiada, że to jakiś bug, i wszystko wróci do normy;

na marginesie - od mniej więcej południa do 17-18 google zwracał tylko wyniki po tąpnięciu (że tak nazwę to dzisiejsze wydarzenie), teraz już zdarzają się wyniki sprzed tąpnięcia - i nie jest to kwestia różnych DC;

i mała uwaga co do polskich haseł - właściwie cały czas można dostać wyniki sprzed tąpnięcia zaznaczając "Tylko język polski"

pozdrawiam

@konfidonfi dobre spostrzeżenie z wynikami tylko dla języka Polskiego, nie sprawdzałem tego wcześniej...

edit:

no jednak nie zawsze ... :) czyli też to zależne od DC

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

U siebie zauwazylem, ze na IP z "nowym algorytmem" (209.85.135.99 i 74.125.43.106) sa swiezsze wyniki - dla kilku nowych stron w "starym" google komenda "site" nie zwraca zadnych wynikow, natomiast w "nowym" nowe podstrony juz sa.. Te kilka moich stron to zbyt malo, zeby wyciagac jakies wnioski, ale widac, ze cos jest na rzeczy.. Moze dopiero Caffeina rusza pelna para? I dlatego nowe domeny, ktore sa od niedawna pozycjonowane, wg. google maja swiezsza zawartosc i sa wyzej od tych z ugruntowana pozycja?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności