Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

pawlowski co ty za pierdoly opowiadasz. w google.de, google.co.uk, google.cz oraz google.nl są takie same zmiany pozycji jak w Polsce.

moje wnioski z tego update'u są takie, że na pozycje ma teraz mniejszy wpływ wiek domeny. to mnie akurat bardzo cieszy, bo wiekowe domenki w końcu poleciały w dół. nikt ich agresywnie nie linkowal bo i tak były w topie przez 10 lat swojej kadencji w Google. Kilkanaście stron, które maja około 6 miesięcy ostro poszło mi w górę, wyprzedzając stare klamoty z gorszymi linkami.

Mi tam taki stan rzeczy pasuje. Ci co płaczą o spadkach niech przeanalizują co się stało i biorą się do roboty.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
w końcu Guglarz uchylił rąbka tajemnicy:)

to czekamy do poniedziałku może trochę się rozjaśni...

Oczywiście zbawienie przyjdzie w poniedziałek :D

Panie i Panowie zakasać rękawy i do roboty, kombinować, działać, wyciągać wnoski, no niestety nie jest to latwy chlebuś, działam w tym g....e jak jeszcze per googla nie było na świecie, i nie takie zmiany się przeżywało.

Pozdrawiam :)

Grunt to spokój a nie wierzę w to że uda się wyciąć swl, bo tak naprawdę w rotacyjnych zwiększy się czas wyświetlania linków i będzie też OK. Jeszcze jedno, czy ktoś sprawdzał w logach swoich stron w swl częstotliwość odpytywania google bota ? czy np. nie pyta dwa razy lub jakoś częściej ? Na jakieś podstawie musi wyciągać informację, że to swl rotacyjny, więc spokojnie dojdziemy do ładu.

Marketing w sieci - da się ?

Panowie i Panie POZYCJONOWANIE ISTNIEĆ BĘDZIE ZAWSZE i wcale nie jest to dla googla dużym problem bo tak np. w webmasters tools zostają pokazywane hasła wraz z zajmowanymi pozycjami (ta tabelka nie jest z przypadku). Tak naprawdę jeśli webmaster zadba o treść, a później ją pozycjonuję to jest najbardziej okej.

Są ludzie którzy mają algorytm googla za nic i tak. np. można było tutaj spotkać wiele wypowiedzi typu, że da się wypozycjonować każde hasło, a jedynie potrzebny jest sprzęt i czas. Teraz się to troszkę zmieni i poprostu pozycjonowanie w najgorszym wypadku stanie się mniej opłacalne na korzyść dla adwords i miejmy nadzieję, że też dla nowych stronek.

Nie macie takiego wrażenia, że lacą hasła te które nie są linkowane zewnętrznymi linkami ?.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności