Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

Nowe wyniki są lepsze niż stare, a ci którzy twierdzą inaczej to w większości spamerzy z PiO.

Klade lache na ten populizm komercyjny od google, oraz dupolizow i ich slugosów oraz wynki sponsorowane.

;P

globalne pozycjonowanie,
wartościowe treści i content marketing,
wsparcie dla Wordpress

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Kto to ten Colin?

A taki jeden, co razem z innym walczyli o czyste serpy, głosili, że SWL to zło, że tylko ciężka praca i takie tam inne rzeczy. Mówili, że nie ma sensu przy budownie korzystać z koparek, jak ma sie dobrze dół wykopać pod basen o wielkości boiska, to tylko łopata i siła mięśni... W końcu za herezje na PiO i podpierniczanie kolegów (ich stron), z ktorymi pewnie nie jedno piwko ciapneli zostali obdarowanie banem... Teraz jeżeli piszą coś o PiO, to tylko w samych suprrlatywach, że to najlepsze miejsce pod słońcem i takie tam :)

No i jak widać w przypadku basenu, łopaty i mięśni to jak by troszke racji było patrząc na to zamieszanie, szkoda, że z czasem znowu zacznie sie koparki przemycać na teren budowy :]

staff - dodawaj mniej cukru do kawy, znacznie mniej... jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej... zobacz ile Kopernikowi zajęło odkrycie, że ziemia krąży... a na PiO nie jeden Kopernik siedzi ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@staff, Ty weź wyluzuj albo zacznij pisać w stanie trzeźwości.

Wyniki jak wyniki, część w górze, część w dole. Ja nie narzekam.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

@holee ja narzekam na wyniki jako użytkownik, nie jako "spamer" bo to mnie akurat nie dotyka.

Dodatkowo adwords jest juz bardziej miarodajne niz pozycja top3 oraz jej koszt, niedługo cala karta wynikow bedzie napełniona adwords :) i jeszcze beda mowic ze to po to zeby wyniki byly lepsze dla nas hehe

globalne pozycjonowanie,
wsparcie dla Wordpress

@staff nie przesadzaj:)

Prawda jest taka, że patrzysz na wyniki jako uzytkownik i nie widzisz swoich w top10 to są złe i wyszukiwarka do xxxx, hehe ale poki twoje strony sa to jest super szukajka.

Zwykli uzytkownicy nawet tego nie widza - znajdują to czego szukają, niekoniecznie musi to byc twoja strona.

Ogolnie jesli przy tym calym zamieszaniu swle mają stracic na wartosci to sie bardzo ciesze, bo juz dosc gownianych zapleczowek...

@roli nie chodzi o moje wyniki, bo akurat ja skorzystałem na tym zamieszaniu i to dobrze.

Faktycznie nie ma sensu sie wypowiadać.

@webBartek

To ze ktos zarejstrowal sie w jakims tam czasnie nie znaczy, ze nie siedzial tu od poczatku ;P

Pozdr.

globalne pozycjonowanie,
wsparcie dla Wordpress

zrobili burdel w wynikach i jak zwykle twierdzą uparcie, że teraz są lepsze ;) A gadanie, że niby przestały się liczyć linki z rotacyjnych swl'i i tylko takie witryny spadły to totalna bzdura i wciskanie kitu. Tylko komu oni chcą go wcisnąć?!

Piszecie, że czekacie na poniedziałek i wpis na blogu G. Ale przecież wiadomo co tam się pojawi. Ogłoszą swój wielki sukces, że teraz wyniki zostały oczyszczone i trzeba swoje strony "linkować naturalnie czyli dbać by były ciekawe a ludzie sami je wypromują" :). Tylko nie wspomną o małym szczególe: pospadały strony nie linkowane rotacyjnie, linkowane rotacyjnie poszły w górę, badziewne zapleczówki również w górę (jedna moja totalnie nędzna (przyznaje się do tego) zapleczówka dzięki tym "super wynikom" na jedną z cięższych fraz w PL na 40-50 pozycję a lepiej nie pisać z czego ona jest linkowana :D ). Ale przecież teraz wyniki G. są świetne, jak nigdy dotąd. W poniedziałek będzie okazja do samozachwytu ;-)

Po dość dokładnej analizie nie widzę żadnej logiki w zmianach poza jedną - poleciały strony/podstrony, linkowane i jednocześnie podpięte pod adwords. Te, które nie były w adwordsach poszły do góry. Czy to zbieg okoliczności?

Bo tu nie ma logiki. Wiadomo tylko, że poleciały w dół głównie strony, które od dawna utrzymywały się w czołówce w przeciwieństwie do stron nowych. Z poziomu użytkownika według mnie krok w tył bo sporo śmietniku w czołówce.

Panowie nie będzie nam tu jakiś Google mieszał w wynikach!

U mnie wahania też o kilka oczek, najbardziej tam gdzie szły glownie rotacyjne. Jednak w totalu po statach nie widac duzej roznicy. Najwieksze wahania na popularne frazy, ogonek (czyli to co najwazniejsze) bez wiekszych zmian.

Faktycznie tak jak by na znaczeniu stracily stare domeny, a szkoda bo na glowne frazy powskakiwal jakis smietnik webmasterow z podstawowek i gimnazjum. Zapewne oglosza w poniedzialek, to co dosc mocno sugeruje Guglarz, ze cudowny G wykrywa linki z rotacyjnych swli etc i nie zlicza ich teraz w ogole, stad przetasowania.

No coz, to sa standardy google.

Caly czas uwazam ze jestesmy traktowani przez G jak wróg a nie partner. Mam na uwadze nie tylko skoki w serpach ale rowniez polityke adwords, nowe dodatki al'a snapshot wyniku wyszukiwania etc.

Szkoda bo swoje istnienie zadzwdzięczaja w duzej mierze rowniez nam wszystkim.

Pozycja monopolisty robi swoje, bez wzgledu na branżę, czas, zawsze kończy się to tak samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności