Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zapewne oglosza w poniedzialek, to co dosc mocno sugeruje Guglarz, ze cudowny G wykrywa linki z rotacyjnych swli etc i nie zlicza ich teraz w ogole, stad przetasowania.

no dobra, popatrzyłem przed chwilą jak wygląda moja stronka, już troszkę zapomniana. Linkowana tylko i wyłącznie (100%) linkami rotacyjnymi z pewnego polskiego swl'a. W tych okolicznościach należałoby spodziewać się totalnego spadku (przecież rotacyjne się już nie liczą). A ona sobie w najlepsze siedzi na 2 pozycji na średnią frazę typowo biznesową (a zatem tu pozycjonują się firmy za konkretne pieniądze).

Ale rotacyjne się przecież już nie liczą :) W poniedziałek trzeba będzie pogratulować Guglarzowi ;-) Wyniki nareszcie są oczyszczone z SWL'i ;)

blast

Wygląda na to, że to opłacalna rzecz. Nawet jakby domena miała być 2 tygodnie w top10, to ilość zamówień w tym czasie może być równa ilość rocznej w przypadku jakiś fraz z lt.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Wygląda na to, że to opłacalna rzecz. Nawet jakby domena miała być 2 tygodnie w top10, to ilość zamówień w tym czasie może być równa ilość rocznej w przypadku jakiś fraz z lt.

Wygląda na to że trzeba się będzie przestawić z pozycjonowania na spamerstwo jeżeli sytuacja nie wróci do normy :)

nihil fit sine causa

po co tak rzucać domenami userów forum ? Gdzie jest Pan moderator ?

Lol. Przecież adres domeny, która na dodatek jest w top10 to chyba nie jest jakaś prywatna "dana osobowa"? :) BTW pewnie 95% domen z top10 różnych fraz mają jakieś powiązania z userami tego forum ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zapewne oglosza w poniedzialek, to co dosc mocno sugeruje Guglarz, ze cudowny G wykrywa linki z rotacyjnych swli etc i nie zlicza ich teraz w ogole, stad przetasowania.

Słyszycie to, co chcecie słyszeć. Nigdzie coś takiego nie było sugerowane. Linki bez wartości nie są tożsame z swlami. Linków bez wartości jest dużo więcej, a kryterium, które przyjął algorytm jest niewiadomą. Bez wartości mogą być uznawane strony z pr0 (tak, tak), strony z historią krótszą niż x miesięcy, strony bez ruchu, strony ze zbyt niskim współczynnkiem ruch/liczba linków i wiele innych.

Wystarczyło, że zdecydowali się na radykalny krok i obniżyli ranking linków z - nazwijmy to - niepewnych stron z np. 0,0001 punktu (przyjmując, że punktem odniesienia jest siła 1 punktu dla linka ze strony z pr 10) do 0 punktu. Strona miała 100000 marnych linków przychodzących, więc jej siła wynosiła 10. Po tej "drobnej" korekcie (obniżeniu siły linku z 0,0001 do 0) siła strony linkowanej w ten sposób to 0.

Tak - ja też jestem smutny z powodu nowych wyników. Pospadały mi najważniejsze frazy. Ale szczerze mówiąc - mam już dosyć tej hipokryzji i wylewania pomyj na okropne Google, które próbuje walczyć z waszym / naszym spamem. Wyniki po zmianach na pewno nie są radykalnie gorsze, czy lepsze, czy gorsze - nie jest to do oceny w ciągu kilku dni. Wyciąganie pojedynczych negatywnych przykładów przez zfrustrowanych specjalistów jest naprawdę śmieszne. Gwarantuje wam, że przy milionach fraz, bilionach stron w indeksie przykłady źle dobranych wyników dla jakiejś frazy, dobrze szukając, można znaleźć teraz, można było znaleźć przed miesiącem i będzie można znaleźć zawsze.

Zmiany mnie się nie podobają, bo zanotowałem - jak większość tutaj - spadki, ale naprawdę trzeba spojrzeć na to trzeźwym okiem, a nie płakać i wylewać tutaj swoje żale.

była...

Caly czas uwazam ze jestesmy traktowani przez G jak wróg a nie partner.

Dziwisz się? Opracowano system, który pozycjonerzy chcą oszukiwać, manipulując nim i nie ważne z której strony barykady stoisz, bo to fakt. Oczywiście wdrażając ten system, musieli się z tym liczyć, tak jak wpływający sztucznie na wyniki, że G będzie chciała temu zapobiec. Teraz wielkie halo, G jest złe. Myślisz, że jak (patrząc od strony Google) ci manipulatorzy wynikami im podkładali kłody, zaczęli płakać na forach? Nie, starają się przechytrzyć manipulatorów. Wiem, że niektórzy żyją z tej pracy i będą mało obiektywni - jednak to zwykła gra. Ruch za ruch, który nie kończy się matem.

W obecnym systemie będzie również jakaś prawidłowość, tylko oby nie była nią chaos :)

po co tak rzucać domenami userów forum ? Gdzie jest Pan moderator ?

1) Regulamin tego zabrania ?

2) To domena kogoś z PiO ?

3) Przynajmniej będzie miał jednego naturalnego linka ;):)

Zdawałem sobie sprawę, to to prawdopodobnie działalnie xrummera, ale te linki wydają się być kiepskiej jakości w porównaniu do konkurencji.

A moim zdaniem chodzi zupełnie o coś innego. Być może Google przetasowało wyniki, by sprawdzić jaka będzie klikalność w poszczególne linki, dla poszczególnych fraz dla tych nowych stronek z TOP10-TOP20 powiedzmy, porównają to z wynikami historycznymi dla SERP'ow z przed przetasowania i dopiero na tej podstawie ułożą nowy ranking.

Wyprzedzając co niektórych posty - wezmą pod uwagę także sezonowość zapytań na dane frazy.

WEBISO - Tworzenie stron www Kraków - E-marketing, pozycjonowanie, CMS.

Przestańcie pisać, że spadły domeny linkowane swl bo to bzdura. Jest wręcz przeciwnie, te domeny zyskały, zwłaszcza linkowane rotacyjnymi - sprawdziłem to na kilku średnich frazach, nie tylko moich. Jeśli przez kilka dni sytuacja nie wróci do normy to rotacyjne zyskają nowego klienta (do tej pory nie widziałem potrzeby korzystania z nich).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności