Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja miałem strony w linkme i wzrost, bez spadków. Bez sensu jest mowa o systemach itp. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego, jakiej jakości linki pozyskaliśmy z ów systemów.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

A ja miałem strony w linkme i wzrost, bez spadków. Bez sensu jest mowa o systemach itp. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego, jakiej jakości linki pozyskaliśmy z ów systemów.

Na dzień dzisiejszy nie usłyszałem żadnego przekonywującego argumentu, że w ogóle linki mają coś wspólnego z ostatnim zamieszaniem. Co do statlinka to spadło mi kilka stron dopalanych statlinkiem standard + gold , jak i miałem spadki na Gotlinku. Są to jakieś argumenty, że na pewno nie poszło o rotację, bo statyki też mają strat. Być może chodzi o jakość linków, ale jak dla mnie jest to wróżenie.

Prawidłowość na pewno jest jedna. Starsi klienci dostali mocniej obuchem. Najprostszym wytłumaczeniem byłoby zmniejszenie czynnika wieku witryny lub wieku linków, ale ciężko coś stwierdzić. Ja samemu szukałbym podstawa ostatnich wydarzeń w zmianach indeksowania. Być może Google chce uczynić nasze wyniki bardziej dynamicznymi. Stare strony jeśli są dobre, to powinny mieć poziom linkowania podobny do nowych, bo to dosyć niesprawiedliwym było ocenianie serwisu na podstawie odległej przeszłości. Mogło dojść do takich procesów, tylko trudno powiedzieć, czy na poziomie domeny, czy może na poziomie wieku linków.

Co do obcinania PR, przemyśleń na temat rPR i tematyczności linków to znowu nie widzę żadnych podstaw do tego typu hipotez. Są one mądre i w tą stronę powinny iść wyszukiwarki, jednak nic nie wskazuje, by ostatnie zmiany miały z nimi coś wspólnego!

Zaczynając pozycjonować zawsze dodajemy najpierw do stron z wysokim PR wartościowych. W momencie gdy już skończymy pulę resztę likowania idzie w śmieci i słabe strony. Procent wartościowych linków więc się zmienia na niekorzyść długo pozycjonowanych serwisów.

ja tak nie robię ;-) , bo robię różnie. I do góry poszły pięknie np. nowiutkie strony, na które na "dzień dobry" poszło lekkie katalogowanie (automat) + troszkę linków z swl'a. Więc ta teoria jest dla mnie nie trafiona. Ja dalej obstawiam bałagan i zero prawidłowości.

Ja tak przy okazji dodam, że wraz z updatem z filtra wyszła mi domena, która była w filtrze przez jakieś 2 lata i z którą zupełnie nic nie było robione, bo mi specjalnie na niej nie zależało do tej pory.

Indeksacja może delikatnie wolniej, ale i tak cały czas do przodu.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Tzn. ja miałem na myśli zaplecze na WP, 6 dni minęło od postawienia, 770 backlink, a to nic :/

u mnie zaplecze na wp jest indeksowane najdłużej 24h ... po prostu zasysa jak zły :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

O skuteczności SWL, xrummera itp po update:

Strona o trudnej tematyce, dużo unikatowej i wartościowej treści (site blisko 600, w sumie ok. 1500). Wiek 5 miesięcy, na dzień dobry dostała blast - później przez miesiąc nic i SWL: 40k statlink, 2k linkme elite i 3k gotlink (czyli skromnie). Dodatkowo kilka profili na stronach z wysokim pr (powyżej 6), żadnych katalogów czy precli. Efekt:

pozy.jpg

Frazy z pozycji: 19, 31, 45, 52, 63, 103, 107, 241, 265 - bardzo trudne (koszt pozycjonowania na top10 według pl firm kilka tyś./miesiąc każda). Pozostałe - trudne. Dodatkowo strona była w top2 i top3 na łatwiejsze frazy (ale był z nich mały ruch wiec nie monitorowałem) i wyleciała odpowiednio na 2 i 7 strone, a na najtrudniejsze hasło którego brak na screenie jeszcze kilka dni temu nie było jej w top600 - teraz pojawiła się ok. 200. Ogólnie jestem zadowolony :rolleyes:

EDIT - zmiany widoczne na screenie: od 3.10 (5 dni).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności