Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak zwykle gadu gadu o niczym. Po prostu tragedia i tak jak napisałeś, do niczego to podobne.

Fajnie taka darmowa reklama.

Mnie bardziej zastanawia od tego, czemu są nie wymienione te systemu, dlaczego został wymieniony eweb, przecież to system reklamowy, a nie wymiany linków. Ktoś w G został wprowadzony w błąd i (jak to Tomek zwykł pisać) pisze bzdury. A tak poważnie, czy SWLe sie skończyły? Nie, wystarczy, że zaczną tam wpdadać sensowne strony, a nie takie jak ... nawet nie wiem jak to cos nazwać...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Dziwne, czemu gotlink i seomatik nie wymieniony...
Można tworzyć teorie spiskowe bo "pozycjonowanie" czym było robione:

https://www.google.pl/search?hl=pl&sour...q=&gs_rfai=

Dziwne, czemu gotlink i seomatik nie wymieniony...
Można tworzyć teorie spiskowe bo "pozycjonowanie" czym było robione:

https://www.google.pl/search?hl=pl&sour...q=&gs_rfai=

Akurat średni przykład. Mam wrażenie że ta fraz jest pod ręcznym ostrzałem wujka G od jakiegoś czasu wiec na podstawie tych wyników bym nie wyrokował za bardzo.

Teraz by się przydał IT Menedżment ze swoim IKSEM. Jestem bardzo ciekaw, jak się mają strony dopalane przede wszystkim spamiarkami :-) Ja ogólnie śmiem twierdzić, że dzień 11 października 2010 można uważać za początek końca swl (takimi jakie były teraz).

Czas na SWL2.0! (jakkolwiek miałyby one wyglądać :F)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Niektore swlowane poszly wyraznie w gore :P Niektore kompletnie bez swl ostro w dol. Moze to byc wlasnie nakladanie sie kilku czynnikow, ale i tak wyszedl balagan i tyle. Wlasnie na jednej z trudnych i obleganych fraz widzialem w top1 strone zbudowana tylko z flasha.

Zwróc uwage że Google nie karze za swl po prostu nie bierze ich pod uwagę. Czyli jśli nawet swl'owana strona miała też wartościowe linki (blogi, poradniki) to mogła pójść do góry.

Z podkresleniem na slowo jeśli. No więc znam co najmniej dwa przyklady tylko swlowane. Zapleczowki, ktore powinny byc gdzies daleko, a po updacie awansowaly. Po prostu zmiana nie polega na wyciachaniu swli, tylko na kilku czynnikach. SWL jets jednym z nich i poki inne czynniki sa nieznane korzystanie z swli jest nieobliczalne jak prognoza pogody typu "bedzie padac albo nie". Nie jestem fanem swli, wrecz przeciwnie, ale zwyczajnie widze, ze nie ma tu uproszczen typu "swl rotacyjny = nie dziala".

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Z podkresleniem na slowo jeśli. No więc znam co najmniej dwa przyklady tylko swlowane. Zapleczowki, ktore powinny byc gdzies daleko, a po updacie awansowaly. Po prostu zmiana nie polega na wyciachaniu swli, tylko na kilku czynnikach. SWL jets jednym z nich i poki inne czynniki sa nieznane korzystanie z swli jest nieobliczalne jak prognoza pogody typu "bedzie padac albo nie". Nie jestem fanem swli, wrecz przeciwnie, ale zwyczajnie widze, ze nie ma tu uproszczen typu "swl rotacyjny = nie dziala".

Pełna zgoda. Pewnie jeszcze treść itd. Po drugie to jednak soft (automat) i możliwe, że spora część stron z swl'ami mu po prostu umyka. Czyli zamiast skosić 100% linków z swl'i skosił tylko 90%. Dzieki temu mogło pójśc do góry. Lub też po prostu konkurencyjne strony były tak dopakowe SWL'ami a w dodatku nie miały treści, że pospadały (brak linków, brak treści - kosimy).

Niemniej widać że taka jest polityka Google i chyba dobrze. Jedynym moim zmartwieniem jest to że mozna komuś zrobić kuku swl'ami chyba że faktycznie nie ma penalizacji tylko sie nie liczą (ale jak znam zycie to jest coś pomiędzy).

Zwróccie uwagę że frazy mocno oblegane dają na serpach najwieksze zawirowania (wszelkie pozycjonowania, webmasterskie itp.) Na innych (tam gdzie zapewne nie dominowały SWL'e - zawirowań nie ma lub sa niewielkie).

Tyle moim zdaniem - pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności