Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

a ogólnie śmiem twierdzić, że dzień 11 października 2010 można uważać za początek końca swl (takimi jakie były teraz).

Dlaczego tak uważasz ? Przykłady ? Bo ja mam setki, że tak nie jest. Ten dzień jest datą wielkiej porażki Google i stylem radzieckiej propagandy z czasów ZSRR tuszowania faktów dotyczących awarii serwerów lub nieudanej próby zmiany algorytmu na lepszy.

Btw ktoś pisał, że to miało miejsce w wielu krajach i pisali m.in. na digitalpoint ale nie znalazłem tam niczego, gógłby ktoś wrzucić linka do zagranicznych for ?

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pełna zgoda. Pewnie jeszcze treść itd.

Ten flash, o ktorym wyzej wspomnialem byl wlasnie na swlach.

Nie dajmy sie zwariowac, w tym watku piszemy o sprawie glownie z punktu widzenia SOE, ale kazdy (?) z nas korzysta z wyszukiwarek tez jako uzytkownik. Jeszcze 2 lata temu czesto korzystalem z Binga, ale potem w bingu porobil sie podobny balagan, jak teraz w Google i dopiero to sklonilo mnie do prawie calkowitego przerzucenia sie na szukanie informacji w Google (choc czesto korzystam tez z multiwyszukwiarek typu Clusty). Z punktu widzenia usera widze, ze wymiotlo troche gniotow, ale powrzucalo na gore inne gnioty, czesto linkujace do tych gniotow wymiecionych.

Po drugie to jednak soft (automat) i możliwe, że spora część stron z swl'ami mu po prostu umyka.

Dobra dobra, akurat e-weba stosunkowo łatwo wykryc i gdyby cos umykalo, to raczej z powodu braku indeksacji :P

Niemniej widać że taka jest polityka Google i chyba dobrze.

Otoz nie do konca. Walka z SWLem sama w sobie jest bardzo dobra dla userow koncowych, ale powinna byc zrobiona z glowa, a nie "aleluja i do przodu". Poza tym w pierwszej kolejnosci Google powinno sie brac za metody najbardziej smiecace. A tu jak SWLe byluy najwiekszym problemem, to brali sie za qlweby.Jak najwiekszym problemem jest xrummer (i to znacznie wiekszym, bo swle sobie sam instalujesz, a xrumerowcy marnuja czyjs czas i prace walac po cudzych stronach niezapleczowych), to biora sie za swle.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Przyjdzie czas na wszystko, powoli... Przyjdzie czas, gdzie wpiszesz zapytanie i nie będzie niczego... Będzie to czas apokalipsy...

A wtedy każdy stanie przed obliczem pana G na kolanach i będzie sypał swoimi grzeszkami prosząc by mu przebaczono... Aż go pan wysłucha i... a nie, to budzik, czas wstawać i zacząc napierdzielać znowu SWLem :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Po moich stronach widzę że ludzie zaczęli grzebać "głębiej" w wynikach. Ktoś może potwierdzić taką obserwację?

oooo dokładnie tak ! Dzisiaj to zauważyłem. To tylko świadczy o jakości "nowych" wyników :P

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Po moich stronach widzę że ludzie zaczęli grzebać "głębiej" w wynikach. Ktoś może potwierdzić taką obserwację?
Jak nic znaleźć nie można normalnie, tak jak kiedyś to się dziwisz że grzebią? Sam ostatnio głębiej grzebię, bo najzwyczajniej w świecie wyniki od kilku dni są gorsze i trzeba głębiej szukać żeby znaleźć to czego się szuka. Niestety nie mam statystyk żeby sprawdzić z których pozycji do mnie wchodzą, wiem tylko tyle że ruch mam porównywalny.

Dokładnie tak jest. Strona mi poleciała na większośc fraz, a i tak mam wejścia na nią. Mniejsze bo mniejsze, ale widać ,że ludzie szukają mojej strony nie w top10...

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

W takim razie poczekamy na weryfikacje tego faktu tutaj: https://ranking.pl/pl/rankings/search-engines.html

Nie sądzę żeby obniżanie jakości SERPów było celowym działaniem, musi wynikać z jakiegoś błędu. Jedynym argumentem przemawiającym za nowymi wynikami są dochody z adwrods.

nihil fit sine causa

Moze teraz bedzie tak, ze dobre strony beda na pozycji 11-20. Jak sie pozycjonujesz i sie zblizysz do top 1 to bedziesz przerzucany na top11 :P Dzieki temu powypozycjonowaniu masz top11, a jak chcesz miec 1 to musisz kupic adwords ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Moze teraz bedzie tak, ze dobre strony beda na pozycji 11-20. Jak sie pozycjonujesz i sie zblizysz do top 1 to bedziesz przerzucany na top11 :P Dzieki temu powypozycjonowaniu masz top11, a jak chcesz miec 1 to musisz kupic adwords ;)

Tak, to jest marzenie Google, 1-10 strony niekomercyjne + AdWords; 11-99 strony komercyjne - najlepiej żeby były pozycjonowane, bo inaczej mogą niechcący wskoczyć do TOP10 ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności