Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

A może po prostu podwyższyli punktację za bardzo dobre tematycznie linki...

Jakim cudem algorytm, który przelicza miliardy stron na godzinę miałby ocenić, czy link jest bardziej lub mniej wartościowy :D Jak to ktoś kiedyś napisał - to tak, jakby informatyk stworzył algorytm, który oceni wartość dzieła sztuki (obrazu) na podstawie jego skanu :)

I tak jak Erbit słusznie napisał - na stronie nie ma SWL-a są linki, takie jak każde inne, jakim cudem algorytm miałby je odróżniać ? :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A może po prostu podwyższyli punktację za bardzo dobre tematycznie linki...

Jakim cudem algorytm, który przelicza miliardy stron na godzinę miałby ocenić, czy link jest bardziej lub mniej wartościowy :D Jak to ktoś kiedyś napisał - to tak, jakby informatyk stworzył algorytm, który oceni wartość dzieła sztuki (obrazu) na podstawie jego skanu :)

I tak jak Erbit słusznie napisał - na stronie nie ma SWL-a są linki, takie jak każde inne, jakim cudem algorytm miałby je odróżniać ? :)

To był taki czarny humor z mojej strony :)

Sam mam jedną stronkę, którą traktowałem tylko SWL rotacyjnym (linki bez tekstu wokoło) i była przed całym zamieszaniem w TOP2 i dalej jest, ani drgnie...

Strona z kilkoma podstronami i mało tekstu, aczkolwiek tematycznie jak najbardziej odpowiada dla pozycjonowanej frazy.

https://www.webroomstudio.pl - skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron www

Intruder spojrz jak wygladaja zaplecza pod SWLE wszystkie tak samo. Myslisz ze trudno je odroznic od stron stanowiacych jakakolwiek wartosc? Nikt swla nie chce zamieszczac na wartosciowej stronie, bo wiadomo czym to grozi.

Tak szybko jak są stawiane te masówki tak samo szybko będą wypadały. Może warto się nad tym zastanowić i tworzyć coś bardziej trwałego a nie tylko ilosć, ilość, ilość.

To był taki czarny humor z mojej strony smile.gif

a to przepraszam :D

Intruder spojrz jak wygladaja zaplecza pod SWLE wszystkie tak samo. Myslisz ze trudno je odroznic od stron stanowiacych jakakolwiek wartosc?

oczywiście, że łatwo, dla człowieka :)

Zapytałem asdas jhjkhoasd lkjlsadf dla asdkjhkjash poprzez lkadlkalsd, poniekąd kjhasdkjhas, czyżby lkhs lkhjalks.

Czy sądzisz, że robot, który mieli miliardy podstron na godzinę ma wbudowany słownik i jest w stanie odróżnić ten bełkot od wartościowego contentu ? :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Prawidłowo wykonane blasty teraz mają taką moc, że muszę przyznać nie było takich efektów nawet w 2007 :D

Przykład - lukas zamawiał na bloga przed wzrostem z 50 na 20 - na wykresie to widać - po ostatnich zawirowaniach nawet jeden blast wystarczy na top10 pod forex, pozycjonowanie etc. - oczywiście strona musi być ustabilizowana i rankować na 20-40 pozycji. Szczerze sam się zdziwiłem i to bardzo pozytywnie :)

Google się najwidoczniej wzięło za dynamiczne linki.

Ciemna strona mocy!

^W którymś z publicznie dostępnych patentów jest napisane, że ciągi, które składają się ze słów nie spotykanych na innych stronach(przykładem był chyba hash md5) nie są liczone jako tekst unikalny i strona posiadająca takie ciągi może zostać ukarana.

Dodam, że patent był chyba z 2004 więc od dawna takie coś już nie przejdzie.

Ciemna strona mocy!

Nikt o zdrowych zmysłach nie stawia spamiarek które generują treści typu "asdas jhjkhoasd lkjlsadf dla asdkjhkjash". Stawia się spamiarki bazujące na markovie, rzeczywistych słowach i tekstach :D

... Nikt swla nie chce zamieszczac na wartosciowej stronie, bo wiadomo czym to grozi. ...

Nikt nie chce bo każdy naczytał się takich właśnie opinii.

Intruder spojrz jak wygladaja zaplecza pod SWLE wszystkie tak samo. Myslisz ze trudno je odroznic od stron stanowiacych jakakolwiek wartosc?

Robotowi trudno.

Dlaczego ? Spójrz choćby na stwierdzenie "linki w stopkach są złe".

Co to znaczy "w stopkach" ? W ostatnich 200 bajtach kodu html ? W ostatnich 300 ? A jeżeli stopkę umieszczę w DIV, którego CSS-em umieszczę "na końcu" a w kodzie będzie ona na początku to co ?

Jak czytam tego blogspota google to słabo się robi, a zwłaszcza fragment z sunrise systems :)

ciekawi mnie inna rzecz w ramach tej współpracy google z równiejszymi. Przecież to google Polska i tutaj panuje atmosfera układów i nie wierzę, że pracownicy tego oddziału nie mają stron lub układów z kolegami czy koleżankami (coś w zamian na nie reagowanie na spam report - nie raz ktoś zgłaszał i zero reakcji ). Czasem to razi w oczy, jak się bada konkurencję

https://mkane.antygen.pl/seo/google-moje-pr...h-wydarzeniach/

Ciekawy jest fakt, że zmiany są na razie widoczne tylko w Polsce, czyli albo na nas testują albo gdzie indziej nie używa się SWLi ani słabych stron do linkowania i schematów, co nie jak wiemy jest zgodne z prawdą.

To mnie zastanawia.

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności