Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

Co to znaczy "w stopkach" ? W ostatnich 200 bajtach kodu html ? W ostatnich 300 ? A jeżeli stopkę umieszczę w DIV, którego CSS-em umieszczę "na końcu" a w kodzie będzie ona na początku to co ?

zobacz opcję więcej narzędzi -> podglądy stron

google wie jak wyglądają strony

napisanie parsera html + css nie jest trudne, można parsować po kilkanaście tysięcy stron na sekundę na średnim CPU

dopiero js to problem, bo interpreter js używa zbyt wielu zasobów, żeby go uruchamiać na ogromnym zestawie danych

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę, że nie ma co dywagować. Wnioski są proste: strony z SWL i bez SWL poleciały, a niektóre poszły w górę. Strony dobrze zoptymalizowane i źle zoptymalizowane poleciały, a niektóre poszły w górę. Jednym słowem, zrobił się bałagan.

Mój wniosek jest następujący: chcieli dobrze, ale coś im nie wyszło. Dzisiejsza lakoniczna notatka, to tylko próba wmówienia nam wszystkim (użytkownikom, pozycjonerom, klientom AdWords), że wszystko jest pod kontrolą.

Ja wracam do tworzenia zaplecza, nic lepszego nie przychodzi mi do głowy.

Ja wracam do tworzenia zaplecza, nic lepszego nie przychodzi mi do głowy.

Po tym co widzę w wynikach to mi się odechciewa.

W top10 na kilka słabych fraz mam wyniki z wpisami do webmini, które poleciały ode mnie z automatu, więc co by nie mówić duplikat raz 1000, a mimo to top10

A żeby było zabawniej podstrony tematyczne strony pozycjonowanej na te właśnie frazy z top3 pospadały poza top10.

Podstrony były linkowane i nie widze tu logiki. Moje wpisy z webmini wyparły ładne, tematyczne, linkowane podstrony strony pozycjonowanej.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Po tym co widzę w wynikach to mi się odechciewa.

W top10 na kilka słabych fraz mam wyniki z wpisami do webmini, które poleciały ode mnie z automatu, więc co by nie mówić duplikat raz 1000, a mimo to top10

A żeby było zabawniej podstrony tematyczne strony pozycjonowanej na te właśnie frazy z top3 pospadały poza top10.

Właśnie dlatego zabieram się za robienie zaplecza. Czy taka sytuacja potrwa jeszcze tydzień, czy jeden dzień to bez znaczenia - dobre zaplecze zawsze się przyda. Natomiast, w głębi duszy, mam nadzieję (i wrażenie), że te śmieci z TOP10 szybko da się prześcignąć. Jednym słowem: dobre zaplecze, nie jest złe ;)

Jedno jest pewne roszady nadal trwają. Strona którą analizowałem wczoraj, która była w TOP3, BL, optymalizację, wszystko, potraktowałem ją jako wzór do rozwikłania zagadki serp - dziś jest w top 20 ;)

Strony robione automatami też spadły, koleś który zrezygnował z pozycjonowania u mnie jakieś pół roku temu zakupił sobie automaty i tym ją pchał, poleciała i to ostro...

U mnie na jednych stronach dalej w dół (TOP 10 -> TOP 20), na drugich ostro w górę (TOP 50-> TOP 20). Zupełnie skraje wyniki, mimo że na wszystkich dbam o regularny wzrost stałych linków. Mam nadzieję, że powoli wraca do normy, bo klient się skarży.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności