Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jak pisałem wcześniej już widać pierwsze efekty błędu w wyszukiwarce:

https://www.ranking.pl/pl/rankings/search-engines.html

A przypominam że google nie ma sensownej konkurencji.

E:

Ciekawe co powiedzą po następnej aktualizacji tego rankingu ci co piszą że "na wyniki narzekają tylko spamerzy z PiO" :)

nihil fit sine causa

intruder2600 chyba nie zrozumiales, chodzi oto ze na strone jest walniete 301, dlatego nie widac BL.

Rozumiem, ale na moje oko tam nie było nigdzie 301 :) Po prostu awansowały strony bardzo słabo pozycjonowane. Swoją drogą skoro złe linki nie szkodzą a dobre pomagają to zgodnie z logiką czym więcej prowadzi do strony linków z SWL-i tym większa szansa, że trafi się więcej tych dobrych bo przecież z SWL-i też można dostać dobrego mocnego linka :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Co do Percolatora, to ja jednak trochę wątpię aby to było tylko to (ani nawet w głównej mierze) - po pierwsze, widzę na przykładzie wielu fraz znaczny awans stron które od dawna nie sa linkowane w żaden sposób poza swl stałymi. Po drugie - takie zawirowania sa tylko w PL, a różnice pomiędzy serpami google .com a .pl sa bardzo duże (wcześniej też się różniły ale nie aż tak). Przypuszczam iż testują na nas faktycznie update mający wyeliminować swl, ale niestety skutki jego działania sa losowe - jak już wspomniałem i wielu innych też spostrzegło niektóre strony linkowane tylko swl poszły do góry. To tłumaczy także dlaczego test akurat w .pl - bo u nas swl są szczególnie mocne i masowo wykorzystywane.

Najlepiej byłoby stworzyć własną wyszukiwarkę działającą według własnego algorytmu typu open source, współtworzonego przez społeczność PIO:) Parę komputerów kurzy mi się w piwnicy, więc o moc obliczeniową bym się nie martwił.

A to kosmici wymyślili wyszukiwarki internetowe że uważasz iż idea jest kosmiczna?. Poza tym wydaje mi się że Google wycięło większość swl-i w krótkim czasie stąd te zmiany, ponieważ ja nie korzystam z swl-i przy pozycjonowaniu i moje strony są na naprawdę dobrych pozycjach i nawet kilka awansowało.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

hmm właśnie widzę jak działa "nowy algorytm", kolejna strona pnie się na "pozycjonowanie", domena świeżynka, w yahoo ma aż 2k backlinków, głównie ze scrapeboxa. Ok, skończyliby te wygłupy i czekamy na powrót normalnego Google :huh:

ps. o Xrumerze bym zapomniał - blast oczywiście też poszedł ^_^

@intruder2600 - Nie ilość ,a jakoś BL się liczy, ja posiadam stronę 731BL, PR5 i 2 pozycja na bardzo bardzo trudną w tym kraju frazę.

@ravau - na język polski nie chodziłem chętnie zawsze wolałem Deutsch którego używałem częściej niż polskiego ze względu na fakt iż mieszkam na Śląsku :huh:. Ale mimo tego że nie chodziłem chętnie na polski to znam pojęcie przenośni.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Ale właśnie o to mi chodzi - gdzie tu jakość, jak w górę idą strony robione Scrapeboxem I Xrumerem ? Gdzie ta walka z SWL-ami i "złymi linkami" ? To jest cyrk na kołkach i jestem już na 100% pewny, że to jest jakiś błąd. Czekam tylko aż go cofną :huh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności