Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie strona codziennie od 4 dni ciągle w dół i w dół. Pozycjonowałem tylko i wyłącznie katalogami i linkami stałymi. Zaczyna mnie coś trafiać powoli. Frazy z top 10 znalazły się w top 50. Frazy z 1wszego miejsca powędrowały poza top50.

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
U mnie strona codziennie od 4 dni ciągle w dół i w dół. Pozycjonowałem tylko i wyłącznie katalogami i linkami stałymi. Zaczyna mnie coś trafiać powoli. Frazy z top 10 znalazły się w top 50. Frazy z 1wszego miejsca powędrowały poza top50.

Sam bym tego lepiej w moim przypadku nie ujął. Mam identycznie.

spokojnie bez stresu poczekajcie kilka dni jeśli nie było jakiś trików przy stronie pozycja wróci nie panikujcie jak małolat w ciąży :huh:

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Coś jest nie tak i skłaniam się ku temu, że to jednak błąd. Instatnt miał być a jakoś go nie widzę, nawet po zalogowaniu go nie ma. W google.cz tydzień temu można było zaobserwować instant w pełni działający, dziś nawet tego nie widać. Coś im nie wyszło i to raczej nie jest zamierzone.

Co do pozycji to także do wczoraj miałem lekkie wzrosty po tym całym zamieszaniu, a dziś znów lekkie spadki.

Strona, którą pozycjonuję od początku września jest już w TOP10 i TOP5 na wszystki frazy (jest ich pięć).

Dodam, że na początku potraktowałem ją tylko SWL seoparner i troszeczkę seomatik.

Starsze strony spadły, ale te które miały ogrom linków i PR>2 poleciały nieznacznie

https://www.webroomstudio.pl - skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron www

To mój pierwszy post tutaj ale czytam regularnie PiO od 2004 roku. W sprawie bieżącego topiku moja teoria jest następująca:

Google już od dawna umie oflagowywać strony z SWL, można to łatwo sprawdzić komendą 'site:', jeśli wynik jest 0 a na stronie występują linki rotacyjne - jest prawie pewne iż strona ma bana za SWL.

Po ostatnich zmianach linki z takich stron mają zerową wartość i stąd spadki, ponieważ linki są rotacyjne to w funkcji czasu różne strony tracą różnie moc z takich linków.

Im większy dopał z SWL tym większe prawdopodobieństwo iż linki do tych stron wychodziły ze stron z site=0. Tłumaczy to również fakt iż strony wracają na pozycje (w ostatnich dniach wyświetlały się na stronach z site>0)

Wg mnie, dobrym rozwiązaniem byłoby systemowe zablokowanie wyświetlanie linków z SWL na takich stronach co chyba nie jest mocno skomplikowane.

Ty piszesz o banie, a flagowanie stron (o ile istnieje) ma co innego na celu. Strona po oflagowaniu nadal sobie wisi w indeksie, ba nawet może mieć jakiś tam PR. Oflagowanie ma sprawić, że linki wychodzące mają zerową wartość, czyli tak jak by ich nie było. Po co zabawa? A po to by userzy nie wrzucali po zbanowaniu 10 nowych stron w indeks G z sieczką pod SWL, by te strony co sa sobie emitowały linki, które nic nie dają :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie nazwałbym tego bredzeniem, ale uważam, że sprawa jest bardziej skomplikowana niż się koledze Losz-la wydaje. Z pewnością, oflagowanie i ban to dwie różne rzeczy :)

Wracając do pozycji, moje zaczynają znowu, powolutku, ale rosnąć.

No i fraza "pozycjonowanie" ma nowego lidera ?przypadek?/

Dwie strony tej samej firmy

Nie nazwałbym tego bredzeniem, ale uważam, że sprawa jest bardziej skomplikowana niż się koledze Losz-la wydaje. Z pewnością, oflagowanie i ban to dwie różne rzeczy :)

Wracając do pozycji, moje zaczynają znowu, powolutku, ale rosnąć.

No i fraza "pozycjonowanie" ma nowego lidera ?przypadek?/

Dwie strony tej samej firmy

Ma się znajomości :)

U mnie też wiele fraz co zleciało zaczęło się piąć, te najbardziej popularne jednak stoją po spadkach w miejscu.

Dziwne jest że top 5 potrafi być obstawiony tą samą domeną.. i tak od kilku dni się utrzymuje.

Zauwazylem tez od wczoraj podciaganie do wynikow subodmen

czyli np na 2 miejscu domena.pl a na 3 wskakuje subdomena.domena.pl (jako osobny wynik oczywiscie).

Na najbardziej popularne frazy strony smieciowe nadal wchodzą nawet na top 2-3 i się trzymają (domeny bez linków, świeże, z grafiką na poziomie lat 90') wyprzedzając wiele starych i dobrych merytorycznie serwisow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności