Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To co zobaczyłem właśnie w GWT lekko mnie przeraziło. Mam np. policzone 2 MILIONY linków z serwisu który od kilkunastu miesięcy ma przekierowanie na stronę główną serwisu... faktycznie, baaaaardzo aktualne i wiarygodne dane.

Ale to Pikuś. Pan Pikuś. Pokazuje mi Łączna liczba linków: 119 541 264. Żródło - moja strona w wersji bez www. Tyle podstron to ja może miałem przez ostatnie 10 lat razem do kupy - a i tego nie jestem pewien. Pomijając fakt, że od daaaawna jest przekierowanie z bez www na www.....

dymna.jpg

Dalej zawirowania nie zostało nam nic innego niż poczekać i zobaczyć jak dalej rozwinie się sytuacja, jednego jestem pewien tak zostać nie może.

ciekawostką jest strona z PR4, która zaczęła stopniowo spadać w SERP

PR nie ma nic wspólnego z pozycją.

Xann dostał ofertę nie do odrzucenia od Google.

Hee. adresy stron pewnie z pamięci podyktował

Też właśnie tam zajrzałem :) Wygląda na to że wgrali jakieś bardzo stare niekompletne backupy. Pokazuje mi linki z zapleczówek które wygasły kilka miesięcy(a może i więcej) temu.

Wcześniej już wspominałem o datach aktualizacji jeżeli wybierzemy "ostatni rok". Chyba coś im się bardzo poważnie wysypało.

nihil fit sine causa

Ja takiego burdelu w wynikach jeszcze nie widzialem. I nie pisze tego jako pozycjoner ale zwykly uzytkownik wyszukiwarki. Krew mnie zalewa jak chce cos znalezc - przygladam TOP10, pozniej klikam 2 strona i na 2 stronie mam kilka wynikow ktore byly wczesniej w TOP10, klikam z powrotem TOP10, a tam kilka stron ktorych wczesniej tam nie bylo. Jak do cholery mam znalezc to czego szukam skoro tu taka zabawa w kotka i myszke?

Albo 3 kolejne wyniki to strona glowna i podstrony tego samego serwisu. Albo jakies bezsensowe zaplecze w TOP10 gdzie powinny byc normalne strony. Ja po prostu nie wierze ze swiadomie mozna rozwalic taka wyszukiwarke jak do tej pory bylo google. To byloby czyste samobojstwo. To musi byc jakis naprawde potezny blad... Cos sie musialo rozsypac, a teraz dzien po dniu google odbudowuje swoja baze linkow. Innej mozliwosci po prostu nie widze.

U mnie wręcz przeciwnie. Zrobiłem nową stronę o tematyce, która raczkuje od kilku miesięcy, ale za jakiś czas powinna stać się dość popularna (jak wszystkie nowinki IT). Dodałem do kilku mocnych katalogów, pojechałem na tygodniową wycieczkę, wracam, a strona w top 3 dla pożądanej frazy :> Taki rynek - ktoś traci, ktoś zyskuje...

https://www.fabrykaspamu.pl/polacy-to-cwaniacy/
ilości zaindeksowanych podstron (stan na 27.03.2008 z google.com)

.com, 13 220 000 000

.pl, 1 490 000 000

Stan obecny:

.pl 389 000 000

.com 16 230 000 000

https://www.google.pl/#hl=pl&q=site%3A.pl

E: Google wycofuje się z polskiego rynku? ;)

nihil fit sine causa

Widocznie komenda site zaniża też dla site:.pl

W gotlinku mamy Stron: 230 693 265. Czyli wychodzi na to że 78% polskiego internetu jest w gotlinku ;)

I dalej się dziwicie że jest taki armagedon jak wycięli 78% polskich stron :)

https://www.fabrykaspamu.pl/polacy-to-cwaniacy/
ilości zaindeksowanych podstron (stan na 27.03.2008 z google.com)

.com, 13 220 000 000

.pl, 1 490 000 000

Stan obecny:

.pl 389 000 000

.com 16 230 000 000

https://www.google.pl/#hl=pl&q=site%3A.pl

E: Google wycofuje się z polskiego rynku? ;)

Co powiesz na to :)

r7kpza.png

Nie wiem co wpisałeś ale mi wychodzi więcej: https://www.google.pl/#hl=pl&q=site%3A....a99a76dcaa4a42f

E: i skończyła mi się zabawa ;)

We're sorry...

... but your computer or network may be sending automated queries. To protect our users, we can't process your request right now.

See Google Help for more information.

nihil fit sine causa

Ale właśnie o to mi chodzi - gdzie tu jakość, jak w górę idą strony robione Scrapeboxem I Xrumerem ? Gdzie ta walka z SWL-ami i "złymi linkami" ? To jest cyrk na kołkach i jestem już na 100% pewny, że to jest jakiś błąd. Czekam tylko aż go cofną ;)

Ty to chyba dużo straciłeś bo z tego co czytam ten wątek to tylko starasz się samego siebie pocieszyć :) chyba że liczysz że pracownicy Google czytają to i stwierdzą: Intruder2600 ma racje! poprawiamy update hehe

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

Teraz to wygląda jak jakieś poprawki "na szybko" po większej aktualizacji stąd ten bajzel. Na pewno normalne zachowanie "zgodne z planem" to nie jest.

PS. A co do SWL to słabną od dawna systematycznie, dziwię się że niektórzy ciągle się upierają że jest wszystko OK. Nie pamiętając chyba ile kiedyś punktów się się przykładało a jaką krotność tego trzeba dać dzisiaj.

...

Ja już na 100% obstawiam, że to błąd lub nieudane wdrożenie czegoś. Co kilka dni sprawdzam swoje stronki kiedy roboty G były na nich ostatni raz i jak często są. Tak się składa że sprawdzałem wczoraj i była kopia w pamięci google zrobiona 12 i 13 października o różnych godzinach na różnych stronach. Dziś jedna stronka zniknęła z google na pół dnia po czym powróciła - Strona w pamięci podręcznej Google. Zdjęcie przedstawia stan strony z 7 Paź 2010 19:28:11 GMT. Sprawdziłem większość moich stron i wszystkie są w pamięci podręcznej google z datą 6-7 październik. Jeszcze wczoraj było 12-13 październik.

https://www.webroomstudio.pl - skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności