Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie wręcz przeciwnie. Zrobiłem nową stronę o tematyce, która raczkuje od kilku miesięcy, ale za jakiś czas powinna stać się dość popularna (jak wszystkie nowinki IT). Dodałem do kilku mocnych katalogów, pojechałem na tygodniową wycieczkę, wracam, a strona w top 3 dla pożądanej frazy :> Taki rynek - ktoś traci, ktoś zyskuje...

Niepoprawny optymista :)

Ten wątek trochę mi się kojarzy z tym https://www.youtube.com/user/kartony4funTV#...u/2/wQCzc1MAoNY :)

Cóż trzeba czekać i robić swoje,

nihil fit sine causa

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

rumak83, to że twojej strony nie ma w cache, nie oznacza że google bot nie wie o niej, często jest tak że strona pojawia się z nowym wynikiem dla nowego wpisy, treści mając cache z poprzedniego miesiąca np , bądź tygodnia, nie sugeruj się cache strony przy sprawdzaniu jak często twoja witryna jest updejtowana, google odwiedzi twoją witrynę częściej jeśli będzie wiedziało że za każdym razem pojawia się nowa treść.

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Tak się składa że sprawdzałem wczoraj i była kopia w pamięci google zrobiona 12 i 13 października o różnych godzinach na różnych stronach. Dziś jedna stronka zniknęła z google na pół dnia po czym powróciła - Strona w pamięci podręcznej Google. Zdjęcie przedstawia stan strony z 7 Paź 2010 19:28:11 GMT.

Potwierdzam i też zauważyłem, że niektóre strony w cache są z dnia dzisiejszego a po czasie z przed tygodnia i dalej.

Kilka portali śledzę na bieżąco i też są takie zawirowania gdzie wcześniej nigyd tego nie było.

Marketing w sieci - da się ?

rumak83, to że twojej strony nie ma w cache, nie oznacza że google bot nie wie o niej, często jest tak że strona pojawia się z nowym wynikiem dla nowego wpisy, treści mając cache z poprzedniego miesiąca np , bądź tygodnia, nie sugeruj się cache strony przy sprawdzaniu jak często twoja witryna jest updejtowana, google odwiedzi twoją witrynę częściej jeśli będzie wiedziało że za każdym razem pojawia się nowa treść.

Ok, wiem jak się sprawdza cache i sprawdzałem tak samo wczoraj i dziś i mam różne daty, dziś jest wcześniejsza niż wczoraj, wcześniej tak nie było

https://www.webroomstudio.pl - skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron www

U mnie wręcz przeciwnie. Zrobiłem nową stronę o tematyce, która raczkuje od kilku miesięcy, ale za jakiś czas powinna stać się dość popularna (jak wszystkie nowinki IT). Dodałem do kilku mocnych katalogów, pojechałem na tygodniową wycieczkę, wracam, a strona w top 3 dla pożądanej frazy :> Taki rynek - ktoś traci, ktoś zyskuje...

To nie takie proste, kazdy zacznie robic w ten sposob mini stronki i co? wrócimy do poczatkow pozycjonowania...

cos sie ostro pochrzaniło w G.

Zapraszam po darmowe 10.000 pkt na start w Seomatik.pl
120x60.gif

chyba że liczysz że pracownicy Google czytają to i stwierdzą: Intruder2600 ma racje! poprawiamy update hehe

Ja liczę, że powiedzą - dajmy mu wyższe pozycje i niech przestanie narzekać :) A tak poważnie to ja już wiem, że to jest błąd i się poprawi za kilka dni - zobaczycie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Potwierdzam zmiany. Google wprowadza szereg zmian zwiazanych z udoskonaleniem wyświetlenia wyników.

(ogolnie zmiana ma polegać na tym iż spore linkowanie nie bedzie poprawiało pozycji lecz bedzie ja obnizać - trzeba linkować "naturalnie")

Jest to wszystko spowodowane tym iż google chce rozwinac sprzedaż reklam adwords.

Z tego co mi wiadomo wyświetlenie wyników ma być unormowane do konca tego miesiaca.

Informacja dla pozycjonerów - nie ma co panikowa. Trzeba czekać.

Potwierdzam zmiany. Google wprowadza szereg zmian zwiazanych z udoskonaleniem wyświetlenia wyników.

(ogolnie zmiana ma polegać na tym iż spore linkowanie nie bedzie poprawiało pozycji lecz bedzie ja obnizać - trzeba linkować "naturalnie")

Raczej nie będzie obniżać bo wtedy można by było łatwo wykończyć konkurencję

Jest to wszystko spowodowane tym iż google chce rozwinac sprzedaż reklam adwords.

Pierw piszesz, że google pracuje nad udoskonaleniem wyników organicznych, a potem że dzięki temu zarobią na reklamach? :)

Z tego co mi wiadomo wyświetlenie wyników ma być unormowane do konca tego miesiaca.

To musisz mieć niezłe wtyki :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności