Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

webpromo masz 2 posty na forum i to w tym temacie

piszesz coś co się nawzajem wyklucza - jak zauważył przedmówce - wtedy dowalam z SWL po kolei na główna konkurencje po 200k pkt z kilku SWL i powinno być po sprawie, a przecież linki nie mogą szkodzić - rozumiem gdyby w takim przypadku linki nie były brane pod uwage

po za tym przy produktach biznesowych nie ma czegoś takiego jak naturalne linkowanie czy naturalne pozycjonowanie

ale zobaczymy co bedzie się działa w najbliższym czasie

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
PS. A co do SWL to słabną od dawna systematycznie, dziwię się że niektórzy ciągle się upierają że jest wszystko OK. Nie pamiętając chyba ile kiedyś punktów się się przykładało a jaką krotność tego trzeba dać dzisiaj.

Kiedyś "kilka" osób korzystało z tego, dziś jest ich znacznie więcej, to naturalne, że jak kiedys przykładałeś 10k, to dziś musisz ich dac więcej bo juz nie tylko Ty kisisz w ten sposob swoje ogórki i ta konieczność przywalania większą ilością zalewy nie ma nic wspolnego z działaniami G :D

A teraz relaksik, do końca miesiąca wszystko wróci do normy, co rzekła nasza wtyka w G...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Z tego co mi wiadomo wyświetlenie wyników ma być unormowane do konca tego miesiaca.
To musisz mieć niezłe wtyki :D

albo silne parcie na bycie zauważonym na pio

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Nie ukrywam, że mocno odczułem ten nowy update. Niemniej, jeżeli mam uważać, że to co jest teraz, to pełnoprawne wyniki ... to jestem trochę zdziwiony. Moje spamo-zapleczówki, ładowane tylko SWLami, zajmują TOP1/2/5 dla wielu fraz. Czyżby to była nowa definicja dobrej, naturalnie linkowanej strony? :D

Jeżeli tak to obawiam się, że zaleją nas strony nowej generacji. (Już zadzwoniłem do klientów, żeby pościągali teksty od konkurencji, wrzucili do mieszarki i pingowali tym co się tylko da) ;)

(ogolnie zmiana ma polegać na tym iż spore linkowanie nie bedzie poprawiało pozycji lecz bedzie ja obnizać - trzeba linkować "naturalnie")

Co prawda sama do końca nie jestem przekonana co do ostatnich zapewnień Google odnośnie do braku szkodliwości linków przychodzących, ale na tak odważne stwierdzenie bym się nie zdecydowała ;-)

Jest to wszystko spowodowane tym iż google chce rozwinac sprzedaż reklam adwords.

A w czym przeszkadza tu pozycjonowanie? Jedno i drugie się uzupełnia, a nie wyklucza.

Normalne, że poza "inflacją" są tez i jakieś działania G, jedne sa faktyczne inne wychodzą przy okazji, jeszcze inne to błedy programistów. CO jest teraz? Oficjalnie walka z SWL... A jak jest faktycznie? No poczekamy i zobaczymy... Poztycjoner abo jest cierpliwy, albo kupuje sobie JumboPake Pampersów :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

to ja wiem ze 2 posty o niczym nie świadczą raczej odnosilem sie do tego

A jesli lubicie komentować innych niż coś pożytecznego napisać to gratuluje i zycze powodzenia

poprostu to co napisane zostało jest tak jakby pisał to ktoś z samej centrali google, wiec troche trudno w to uwierzyć aby ktoś miał aż takie wejscie :D

lub chyba ze ktos nie chce pisac pod prawdziwym nickiem a coś wie ;)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

(ogolnie zmiana ma polegać na tym iż spore linkowanie nie bedzie poprawiało pozycji lecz bedzie ja obnizać - trzeba linkować "naturalnie")

Co prawda sama do końca nie jestem przekonana co do ostatnich zapewnień Google odnośnie do braku szkodliwości linków przychodzących, ale na tak odważne stwierdzenie bym się nie zdecydowała ;-)

Za linki z SWL nie zostanie obniżona reputacja strony, ale jest jeszcze jeden algorytm, który sprawdza nasycenie anchor'ów, a za zbyt duże nasycenie konkretnego anchor'a idzie się w dół na ten anchor.

Mówiąc obrazowo jeśli będziesz z SWL linkował anchorem np. adresu strony, reputacji sobie nie popsujesz, ale jeśli będzie parcie na konkretny anchor, bez podparcia linkami z mocnych stron, fraza po pewnym czasie się obsunie.

Wiemy jak działają SWLe i wiemy, że 10 linkami cudów nie zrobimy, więc trzeba nasycać anchor'y, ot takie błędne koło :D

Za linki z SWL nie zostanie obniżona reputacja strony, ale jest jeszcze jeden algorytm, który sprawdza nasycenie anchor'ów, a za zbyt duże nasycenie konkretnego anchor'a idzie się w dół na ten anchor.

Z tym akurat miałam do czynienia, więc nie zdziwiłabym się, gdyby takie filtry nadal istniały. Ale to, że backlinków może być dużo nie oznacza, że muszą mieć w większości takie same anchory.

z drugiej strony piszą o szkodliwości SWL /przede wszystkim rotacyjnych/

Piszą o:

1. możliwości całkowitego zignorowania backlinków z SWLi (mniejsza z tym, w jaki sposób chcą je wykrywać i czy są w stanie to zrobić);

2. szkodliwości instalowania systemu na swojej stronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności