Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wpiszcie sobie "Cytaty Coelho" - dla użytkowników na pewno nie jest to użyteczne. 3 pierwsze wyniki to 1, 2, 3 strona serwisu ww.cytaty.info, zwracającego dane dla zapytania "Paulo Coelho".

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Ja mam coś ciekawego ;-) Po 301 po 2 dniach w wynikach na określona frazę pojawiła się domena przekierowana. Nie byłoby w tym nic dziwnego jakby nie fakt że domena która ma ustawiona 301 ciągle jest w tych wynikach, o jedną pozycję niżej.

Ciekawe ile to się utrzyma, ale zaraz chyba zrobię kolejne przekierowanie, aż top10 będzie moje :)

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Ja mam coś ciekawego ;-) Po 301 po 2 dniach w wynikach na określona frazę pojawiła się domena przekierowana. Nie byłoby w tym nic dziwnego jakby nie fakt że domena która ma ustawiona 301 ciągle jest w tych wynikach, o jedną pozycję niżej.

Ciekawe ile to się utrzyma, ale zaraz chyba zrobię kolejne przekierowanie, aż top10 będzie moje :)

Takie rzeczy dzieją się od dłuższego czasu. Ba nawet przekierowanie z www na bez www spowodowało wystąpienie obu wersji w wynikach i uznanie jednej z nich za DC. Więc życzę powodzenia w zajmowaniu topu^^

nihil fit sine causa

...Za linki z SWL ...

Co to są linki z SWL? jak je rozróżnić ? Są pisane małymi literami czy jak?

Za linki z SWL nie zostanie obniżona reputacja strony, ale jest jeszcze jeden algorytm, który sprawdza nasycenie anchor'ów, a za zbyt duże nasycenie konkretnego anchor'a idzie się w dół na ten anchor....

Czyli linki zewnętrzne (te, które ktoś umieszczać gdzieś poza moją witryną) mogą szkodzić czy nie mogą? Guglarz twierdzi, że nie mogą.

A powiedzcie mi czy zauważyliście coś takiego że:

Pozycje straciły tylko podstrony (ew. strony główne) na hasła linkowane przez SWL natomiast pozostałe podstrony zostały na swoich miejscach?

Obserwuję coś takiego na kilku domenach i zastanawia mnie czy tez tak macie.

Domena linkowana SWL`em oraz preclami:

- główne słowo kluczowe poleciało kilka pozycji w dół (SWL+precle)

- podstrona linkowana tylko preclami na trudne słowo została w miejscu (ewentualnie nawet 2 oczka w górę)

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

Ciekawe ile to się utrzyma, ale zaraz chyba zrobię kolejne przekierowanie, aż top10 będzie moje :ph34r:

Takie rzeczy dzieją się od dłuższego czasu. Ba nawet przekierowanie z www na bez www spowodowało wystąpienie obu wersji w wynikach i uznanie jednej z nich za DC. Więc życzę powodzenia w zajmowaniu topu^^

dokładnie z 301 są cuda na kiju. Teraz mam 3 domeny po wpisaniu domeny przekierowującej:

własciwą

ta na którą przekierowałem rok temu

nowa na która przekierowalem miech temu (ale dostała filtra na wszystko)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Nie wiem jak z tymi autorytetami, ale pojawił się kolejny debilny update: dawniej były max 2 wyniki z subdomeny, teraz dodatkowo jest limit 4 na domenę główną dla stron niebędących "autorytetami".

Przez co mój klient posiadający sklep na domenie regionalnej całkowicie zniknął z Google:

- strona konkurencji

- podstrona strony konkurencji

- inna podstrona strony konkurencji

>> Pokaż więcej wyników z krakow.pl

Nie wiem jak z tymi autorytetami, ale pojawił się kolejny debilny update: dawniej były max 2 wyniki z subdomeny, teraz dodatkowo jest limit 4 na domenę główną dla stron niebędących "autorytetami".

Przez co mój klient posiadający sklep na domenie regionalnej całkowicie zniknął z Google:

- strona konkurencji

- podstrona strony konkurencji

>> Pokaż więcej wyników z krakow.pl

dokladnie mam to samo, szkoda gadac

Pomogę w rejestracji/obsłudze BinLayer - najlepszej reklamie płacącej za wyświetlenia! gg:32490380

Ale odwrotnie to jest fajnie:

Moja strona ma 33 dni i na niżowej frazy ma 1-4 :ph34r:.

Potem stary obcy serwis ma 5-7.

Więc zostają tylko 3 wolne miejsce na 1. strony G.

PS: Ale zgadzam się, że to nie są dobre wyniki dla użytkowników...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności