Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

Dla użytkowników google już od dawna nie jest dobre. Ale trudno się dziwić, jak oni przecież muszą zarabiać.

Jednak patrząc na google od storny początkującego ebiznesmena, który próbuje wypromowac swoja stronę to reklama staje się bardzo droga. Wiele dobrych serwisów jest praktycznie niezauważanych przez userów bo nie stać twórców na reklamę.

Czekam tylko, aż wypromują się alternatywy dla wyszukiwarek, a już powstaje/ powstało kilka dobrych serwisów dających całkiem przyzwoity ruch.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
potwierdzam...

domeny regionalne czy dołączone do hostingów teraz nie mają szans w google (chociaż na kilku DC jest jeszcze stare grupowanie stron)

pojawia się jedna czy dwie i link do wyświetlenia wszystkich

W subdomenach zauważyliście jakieś zmiany ?

nic się tutaj nie zmieniło, bo jest tylko jedna pasująca

tam gdzie miałeś np. 5 domen regionalnych w wynikach, teraz masz tylko podstrony jednej i link do wyświetlenia reszty

więc jak nie przebijesz pierwszej domeny to twojej nie będzie nigdzie

tam gdzie miałeś np. 5 domen regionalnych w wynikach, teraz masz tylko podstrony jednej i link do wyświetlenia reszty
Ok, nie zrozumiałem o co chodziło.

Edyta: Ale tu: https://www.google.pl/search?hl=pl&clie...q=&gs_rfai= czegoś takiego nie widzę... Najwidoczniej Pier**li im się wszystko równo..

https://www.google.com/search?q=nieruchomości+łódź&hl=pl

wyleciały subdomeny horyzont i prospero (limitu nie starczyło) -- edit - jak wziąć top 20, top 30 to wyleciało znacznie więcej stron - w całym top 1000 jest tylko domino, sukces, estate, nieruchomosci

i tak dla tysięcy fraz z nazwami miast

a dla niektórych fraz po prostu wszystkie 4 wyniki pochodzą z jednej subdomeny i na resztę nie starcza miejsca

dla użytkowników bardzo niekorzystne to jest według mnie

He he, i pod FF z seoquake nie działa mi klikanie na "Pokaż więcej wyników z lodz.pl" :ph34r: dopiero pod operą wchodzi ;)

Bug i tyle. Bardzo dużo firm stoi na domenach regionalnych i przecież to nie może tak wyglądać. No ale tak to jest jak się ma monopol. Najgorsze że w tym kraju nie ma alternatywy. Rosjanie mają yandex, chińczycy baidu, amerykańce yahoo/binga, a my nic.

hehe

https://wyborcza.biz/biznes/1,101562,843137...internauty.html

to dlatego google zmienia sposób działania ..

"W ramach odszkodowania Google ma wypłacić poszkodowanemu symboliczne 1 euro i zmienić sposób funkcjonowania wyszukiwarki, aby takie działania się nie powtórzyły."

i wiadomo skąd to całe zamieszanie :ph34r:

Nie zawsze 3. Czasem 1, czasem 2.

Czasem na górze nie ma a na dole są - i to jest ciekawe...

I jeszcze jedno - ktoś tu napisał, że widzi wyniki: na dole i górze po 3, z boku 5.

Według mnie z boku jest max 5 - wynik 6,7 i 8 poszedł na dół.

Albo - tam G wrzuca kolejne 3 firmy - czyli na górę idą Ci, co dają najwięcej, na dół - kolejna trójka, kto się nie załapie ląduje w sidebarze.

Parę fraz z SWLi (stałych) mi faktycznie poleciało (ale nie wydaje mi się, żeby to było tak łatwo powiązane).

Inna kwestia strony 3-4 miesięczne spokojnie linkowane nagle spadki ok 40-80 pozycji (takie filtrowe spadki).

Niech cie google - trzeba kupić taką koszulkę i się nie przejmować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności