Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

Kilkanaście razy w tym temacie widziałem już informacje dot. tego, że pod daną frazą pojawiają się 3 podstrony jednej domeny. Chyba mam na to wytłumaczenie i obawiam się, że taka sytuacja może już pozostać. Wcześniej uważano, że linkowanie kilku podstron jednego serwisu na tą samą frazę może być ryzykowne z różnych względów. Robiłem test takiego właśnie linkowania na stosunkowo łatwą frazę, linkując stronę główną i dwie podstrony na ten sam główny anchor. Przed updatem na tą frazę pojawiała się w top10 z reguły tylko strona główna, czasami z podstroną. Teraz pojawiają się wszystkie 3 linkowane na ten anchor strony w obrębie jednej domeny. Być może tak samo jest w innych przytaczanych przez Was przypadkach.

Nie mówię, że to daje lepsze wyniki ale może wielkie G uznaje, że przecież 3 podstrony jednego serwisu mogą być wartościowe na ten sam anchor, skoro prowadzą do niej odpowiednio mocne linki. wyznając ta zasadę teraz, żeby obstawić top 10 nie trzeba pozycjonować 10 domen, tylko 10 podstron jednej domeny :D

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja podchodzilem do wyswietlania tych 3 podstron troche sceptycznie, ale sam juz tez na to trafilem. TOP3 i jest to strona glowna i dwie podstrony.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Jakbyście śledzili zmiany a nie rozpaczali nad wynikami, to już dawno znaleźlibyście informacje na temat tego, że jedną domeną można zawalić cały TOP10 i nie jest to błąd, a zmiana jaką Google zapowiadało kilka tygodni temu.

Zmiana miała pomóc głównie dla firm, które mają monopol aby po wpisaniu: Apple + coś, w top10 pojawiały się głównie witryny apple.com

Skończcie z tymi błędami, porażkami Google - to nie wróci do starego porządku, nie pierwsza i nie ostatnia zmiana.

Jakbyście śledzili zmiany a nie rozpaczali nad wynikami, to już dawno znaleźlibyście informacje na temat tego, że jedną domeną można zawalić cały TOP10 i nie jest to błąd, a zmiana jaką Google zapowiadało kilka tygodni temu.

Zmiana miała pomóc głównie dla firm, które mają monopol aby po wpisaniu: Apple + coś, w top10 pojawiały się głównie witryny apple.com

Z tym ze ta zmiana miala dotyczyc jedynie zapytan na nazwe firmy. I przynajmniej w Polsce tak sie dzialo. To troche roznica wzgledem opisywanego w tym watku zjawiska.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

1286745790bykttj500.jpg

Uploaded with ImageShack.us

To tylko potwierdza, że nowy algorytm jest zupełnie "pogięty".

Ja mam następującą obserwację:

przed update miałem pozycjonowane 2 serwisy na te same frazy (niezbyt trudne). Wszystko ładnie w top5.

Serwisy mają po kilkanaście wpisów w katalogach oraz kilkadziesiąt linków z SWL (linki stałe).

Wpisy w katalogach linkowane z zaplecza - uzbiera się po kilkadziesiąt linków do każdego wpisu w katalogu.

Przed update wpisy w katalogach nie pokazywały się w top 50.

Po update serwisy pozycjonowane poleciały na drugą stronę wyników a wpisy w katalogach również na drugą/trzecią stronę

wyników (kilka wpisów nawet przed pozycjonowanymi serwisami).

Chyba zacznę umieszczać linki do pozycjonowanych serwisów na swoim zapleczu.

W żaden sposób nie pasują tematycznie, ale skoro dają efekt, to dlaczego nie? ;-)

1286745790bykttj500.jpg

Uploaded with ImageShack.us

To tylko potwierdza, że nowy algorytm jest zupełnie "pogięty".

Ja mam następującą obserwację:

przed update miałem pozycjonowane 2 serwisy na te same frazy (niezbyt trudne). Wszystko ładnie w top5.

Serwisy mają po kilkanaście wpisów w katalogach oraz kilkadziesiąt linków z SWL (linki stałe).

Wpisy w katalogach linkowane z zaplecza - uzbiera się po kilkadziesiąt linków do każdego wpisu w katalogu.

Przed update wpisy w katalogach nie pokazywały się w top 50.

Po update serwisy pozycjonowane poleciały na drugą stronę wyników a wpisy w katalogach również na drugą/trzecią stronę

wyników (kilka wpisów nawet przed pozycjonowanymi serwisami).

Chyba zacznę umieszczać linki do pozycjonowanych serwisów na swoim zapleczu.

W żaden sposób nie pasują tematycznie, ale skoro dają efekt, to dlaczego nie? ;-)

A pofatygowałeś się i zajrzałeś pod ten odnośnik do nokauta? Są tam oferty książek traktujących o takich chorobach.

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

https://img839.imageshack.us/img839/8158/risen.jpg

Chodzi oczywiście o pierwszą pozycję. Ustawiony dla niej title to "Risen • INSIMILION • Twierdza cRPG". Ale że nie ma w nim słowa "solucja", zaś "solucje" jest w title ze strony głównej, to zrobili coś takiego :|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności