Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jeśli jeszcze wiercenie udarowe wejdzie do top10 to zaczynam używać binga. Zajmuje się seo od jakiegoś 2003 roku i to jest najgorszy jakościowo update jaki pamiętam. Żenada.

Swoją drogą wiercenie udarowe jest raczej lepszą metodą niż wiercenie zgrubne.

Oto mamy przykład jak możemy zbudować sobie podstronę tematyczną na dowolnym forum.

Tak więc z racji iż wiercenie udarowe weszło do top2 Google zapraszam na szukanie wiercenie udarowe w najnowszej wyszukiwarce Bing która wiercenie udarowe wyszukuje znacznie skuteczniej niż niegdyś. Ciekawe jak mocne trzeba mieć wiertła aby wbić się na wiercenie udarowe do TOP1?.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Wiercenie udarowe u mnie top5 na chwile obecną w PL, wiercenie zgrubne jak zaczarowane top2 :)

Wychodzi na to, że zoptymalizowane pod google są tylko strony spamopochodne. Strony firmowe, sklepy, wizytówki nie. Pewnie ważniejsza jest na nich treść. Przypomina to sytuację z początków SEO kiedy to aby wepchac się na frazę "wiercenie udarowe" lub wiercenie zgrubne wystarczyło zapchać description odpowiednimi słowami.

Keyword	Found in	Repeats	Density	 Search volume	   Approx Avg Search Volume	   Estimated Avg. CPC
wiercenie udarowe		18	2.02	Niewystarczające dane	73	$0,05
wiercenie zgrubne		15	1.69	Niewystarczające dane	Niewystarczające dane	$0,05

wiercenie udarowe	 5		 Google.pl	 2010-10-19 14:41:06
wiercenie zgrubne	 2		 Google.pl	 2010-10-19 14:41:04
wiercenie udarowe	 9		 Google.com	 2010-10-19 14:41:06
wiercenie zgrubne	 1		 Google.com	 2010-10-19 14:41:04

algorytm po tym update zrobił się prosty jak budowa cepa - jedna ze stron głównych pozycjonowanego serwisu spadła z top1 na 80tą pozycję więc 3 dni temu dorobiłem na szybko podstronę nasyconą pozycjonowanym słowem kluczowym w tekscie i w <h> i dopaliłem ją 10 tys. weblinka i po 3 dniach jest na 33 pozycji, ciekawe jak będzie dalej

Niestety samo nagromadzenie tekstu to nie wszystko. Znam strone, która jest wysoko na bardzo popularną fraze i w kodzie strony nie ma ani jednego słowa z niej.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ja nie mogę z tym "wiercenie zgrubne" :) Może zamiast wiercenia zgrubnego i wiercenia udarowego, można jeszcze jakąś inną frazę zaatakować? Może wiercenie studni albo wiercenie tylko że globalne?

Nawet wysłałem do Kaspara @ blip wiadomość co myśli o wynikach wyszukiwania na frazę wiercenie zgrubne. Jestem bardzo Ciekaw CZY i W OGÓLE coś odpisze :-) Mam nadzieję, że nie będą robić ręcznej moderacji na frazę wiercenie zgrubne bo przykro by mi się zrobiło... i mielibyśmy potwierdzenie, że pracownicy Googla potrafią się wtrącić wszędzie... nawet na frazę "wiercenie zgrubne"

WiErCeNiE ZgRuBnE \m/,

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności