Skocz do zawartości

klikanie w adwords

katon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Gdzies kiedys czytalem ze sa ludzie klikajacy w linki sponsorowane google adwords-celem wyklikania budzetu

Jeżeli ktos ma namiar na kogoś takiego bardzo bym prosił :) zanim zaczne reklamowac swoja stronke musze sprawdzić czy jest to prawda że ktos moze wyklikać mi budżet, jestem gotów poswiecic na to troche kasy żeby sobie to udowodnić swoja droga jest to łatwy sposob na wykruszenie konkurencji

Dzeiki i pozdrawiam

Gdzies kiedys czytalem ze sa ludzie klikajacy w linki sponsorowane google adwords

Jeżeli ktos ma namiar na kogoś takiego bardzo bym prosił :)

No ja czasem klikam, zwłaszcza jak mnie zainteresuje ta reklama.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Na pewno są takie osoby bądź firmy, ale jeśli faktycznie wyklikują reklamę konkurencji to udowadniają tylko o ich ... ujmę to najdelikatniej jak umiem: niedouczeniu.

Google broni się przed takimi kliknięciami i jeśli takowe zostaną wykryte to Google nie pobiera opłat za nie bądź nawet zwraca środki.

Z drugiej strony to Ty masz kontrolę nad własnym serwerem co daje Ci możliwość podejrzenie z jakich numerów IP przychodzą użytkownicy. Jeśli ewidentnie powtarza się jakiś adres to go blokujesz w adwords a później zgłaszasz to do adwords. Wedle uznania nawet możesz wykryć daną firmę czy osobę i grzecznie z nią porozmawiać.

Jest to ewidentnie nieuczciwa konkurencja i jest to również karane....

@Redjasper - to co mówisz jest prawdą, jednak istnieje spora liczba firm, która nie bardzo ma pojęcie o prowadzeniu kampanii AdW, nie wspominając o budowie i możliwościach prowadzenia/monitorowania swojego serwisu. Dla nich wyłapanie takich nadużyć samodzielnie jest niestety niemożliwe.

@katon - uważam, że szkoda pieniędzy na testowanie wyklikania - lepiej przeznacz tę kasę na optymalizację kampanii, wtedy równie szybko pozbędziesz się budżetu, z tym, że efekty będą inne :)

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Chce jedynie przestrzec @katon przed takimi działaniami, ponieważ może sobie bardziej zaszkodzić niż konkurencji.

Wyklikiwanie, depozycjonowanie... czego to ludzie nie wymyślą. To nie lepiej zainwestować środki w promocje (in plus) własnej strony?

Swoją drogą to trzeba by nie zauważyć takiego wyklikania budżetu żeby to przeszło. Z miesiąc temu ktoś pisał na tym forum, że mu zeżarło 2k w jeden dzień, napisał do Googla i kasa wróciła - więc to nie takie proste żeby konkurencję wyklikać.

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Oj żebyś się nie mylił, tak samo jak z każdą inną rzeczą jak np. crackowanie programów, dekodowanie tv tak samo może być ktoś kto potrafi obejść ich zabezpieczenia i nie da się to tak łatwo rozpoznać.

Oj żebyś się nie mylił, tak samo jak z każdą inną rzeczą jak np. crackowanie programów, dekodowanie tv tak samo może być ktoś kto potrafi obejść ich zabezpieczenia i nie da się to tak łatwo rozpoznać.

Jasne, że tak jest - tylko na jaką skalę? Jak komuś nagle znika 90% $ z konta to wiadomo, że jakiś wałek. A jak klikniesz se linka konkurencji to raczej tego nie zwrócą - tyle, że i szkoda będzie mała.

Obchodzenie zabezpieczeń? Owszem, zawsze się jakoś da, w sumie całe pozycjonowanie polega na obchodzeniu "zabezpieczeń". Aczkolwiek z programami, urządzeniami, które masz u siebie w domu jesteś w stanie zrobić dosłownie wszystko. Ludzie potrafią kraść wodę i prąd, więc się da - tylko czy warto?

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności