Skocz do zawartości

Problem z przekierowaniem

mamc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Około tydzień temu postanowiłem przekierować mojego dość mocnego, branżowego bloga na sklep za pomocą takiej regułki:

RewriteEngine On

RewriteRule ^(.*)$ https://www.adressklepu.pl/$1 [R=301,L]

Blog był wtedy zaindeksowany z www.

Po kilku dniach strona z www zniknęła a w jej miejscu pojawiła się wersja bez www+kilka oczek do góry ale sklep się ani nie ruszył.

W indeksie jest cały czas blog(tylko bez www), czemu nie chce on zastąpić sklepu? Czemu zmieniła się wersja na bez www?

Zbyt mało czasu minęło czy to ja coś źle zrobiłem?

@Czemu zmieniła się wersja na bez www?

Widocznie takie jest linkowanie do danej strony. Należy w serwisie docelowym ułatwić stosowne przekierowania 301 dla domeny z www, lub bez www.

@czemu nie chce on zastąpić sklepu?

Ten proces wymaga czasy i praktycznie żądania przez roboota wszystkich wcześniej zindeksowanych podstron co dopiero poinformuje system o zastosowaniu przekierowania.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

strona miała wcześniej ustawione przekierowanie na adres z www jednak robiąc przekierowanie zastąpiłem wszystkei reguły w htaccess tą, którą wpisałem na górze i tak się porobiło....

strona cały czas była linkowana z www dlatego nie wiem czemu tak się stało

Tak czy inaczej należy zrobić to co napisałem dla domeny docelowej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

to jeszcze się upewnie

jeśli w blogu miałem podstronę www.adresbloga.pl/podstrona_bloga

to teraz w sklepie muszę w htaccess ustawić przekierowanie z /podstrona_bloga na stronę główną sklepu?

zaznaczam, że treści obu stron się różnią tak więc jedyne co mogę zrobić to przekierować wszystkie podstrony na stronę główną.

jeśli o to chodzi to czy istnieje jakaś reguła, która przekieruje wszystkie podstrony na stronę główną czy trzeba to robić dla każdej podstrony(a jest ich kilkadziesiąt)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności