Skocz do zawartości

Nazwa dla firmy

Anita

Rekomendowane odpowiedzi

no właśnie myslałam żeby była strona agencjaopieki.pl, więc angielska chyba też może być... A gdyby tak dodać ARS do tego? (moje inicjały) żeby jednak miało to jakąś konkretniejszą nazwę? Co myślicie?

Dzięki za wszystkie pomysły! ! !

Nie wyjdzie za długie?

Jest tak: to forum o pozycjonowaniu, więc jakoś naturalnie szukam po keywordach w domenie, choć słowo kluczowe w adresie ma minimalne znaczenie dla pozycjonowania, ale zawsze chce się upichcić dwie pieczenie na jednym ogniu. Niekoniecznie musisz iść w tym kierunku. Jestem zwolennikiem nazw własnych i chwytliwych, które jakoś brzmią przez telefon, nawet te angielskie. W Polsce anglojęzyczne zwroty wciąż nobilitują, choćby w firmie nikt nie gadał po angielsku ;-) Nazwa firmy niekoniecznie musi mieć odpowiednik w domenie, ale imho tak jest chyba prościej. Sam zarejestrowałbym obie - Twoją agencjaopieki i moje skromne careagnecy, ale nazwę firmy rozważył jeszcze. Bo obie da się zapamiętać dość łatwo i jednoznacznie określają branżę. To tylko takie moje dywagacje, aby ktoś solidnie nad tym usiadł potrzebny jest namingowiec i jakiś budżet. Na di.pl niekoniecznie Ci pomogą za friko (i rezerwuj od razu co podadzą, nim Cię uprzedzą ;-), ale porozglądaj się.

pozdrawiam, Piotr

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź! :-)

Dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi i pomysły! Nadal myślę, ale mam już pewne pomysły! :-)

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dziękuję Wam wszystkim za sugestie i pomysły. Nadal się zastanawiam nad nazwą, ale jestem pewna że wkrótce coś się pojawi! :-)

Napisz konieczne co wymyśliłaś :)

Ubezpieczenia Legionowo PZU, Ergo Hestia, Uniqa, Generali, InterRisk

Psycholog Legionowo pomoc psychologiczna

Cygara, cygara kubańskie, humidory, akcesoria do cygar

Anita,

zastanawia mnie tylko, dlaczego miałoby w nazwie się pojawić angielskie "care"...? jeśli to ma być polska firma, to starsi ludzie jeszcze nie są takimi lingwistami, żeby to sobie skojarzyć. Natomiast młodsi - jeśli dodasz swoje inicjały w nazwie ARS w dowolnej konfiguracji - mogą mieć niestety złe skojarzenia fonetyczne...

Jeśli szukasz jednego słowa, to pomyśl nad tym ani ta nazwa nie jest najlepsza ani tamta: bardzo dobrą nazwą jest ANITA

a anita.org chyba wolne :)

dymna.jpg

• 2 tygodnie później...
Co myślicie o ProCare?

Powiedz tą nazwę 10 swoim znajomym. Po tygodniu wróć do nich i poproś, aby napisali na kartce nazwę którą im powiedziałaś tydzień temu. Jeśli 7 z nich napisze poprawnie, to nazw się nadaje.

a sprawdzałaś czy wolna domena?

Tak, jest wolna :-)

Domena jest zajęta od kwietnia 2010.

Co myślicie o ProCare?

Powiedz tą nazwę 10 swoim znajomym. Po tygodniu wróć do nich i poproś, aby napisali na kartce nazwę którą im powiedziałaś tydzień temu. Jeśli 7 z nich napisze poprawnie, to nazw się nadaje.

a sprawdzałaś czy wolna domena?

Tak, jest wolna :-)

Domena jest zajęta od kwietnia 2010.

Z tego co się orientowałam to jest na sprzedaż więc powinno być ok. Dzięki za pomoc.

@Anita

Dobry naming kosztuje i to słono.

Jeżeli liczysz, że ktoś na forum podrzuci bezinteresownie dobrą nazwę + wolną domenę, to... przestań.

Założę się, że kilka osób czytających ten temat już coś dołożyło sobie do własnego portfela domen.. a Ty nadal się zastanawiasz.

Jeżeli prosisz o opinie wzg. nazwy i to jeszcze dla domeny to przed podzieleniem się tą informacją z ogółem, zarezerwuj ją - to nic nie kosztuje.

...Jeżeli liczysz, że ktoś na forum podrzuci bezinteresownie dobrą nazwę + wolną domenę...

Eeee, chyba przesadzasz. Dlaczego nie mielibyśmy bezinteresownie pomóc ? I to jeszcze dziewczynie :)

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

...Jeżeli liczysz, że ktoś na forum podrzuci bezinteresownie dobrą nazwę + wolną domenę...

Eeee, chyba przesadzasz. Dlaczego nie mielibyśmy bezinteresownie pomóc ? I to jeszcze dziewczynie :)

Dzięki paszczur! :) Nie liczę na wolną domenę ani na pełną nazwę, ale są ludzie bardziek kreatywni ode mnie, którzy chętnie się podzielą swoimi pomysłami! Dziękuję Wszystkim za pomysły!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności