Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
... tu coś się znów dzieje: 64.233.167.104, 64.233.167.147.

po czym tak myslisz? sprawdzilem na wszystkie znane mi frazy i wyniki takie same jak w pozostałych (tzn. nowe wyniki po zmianach).

dokłądnie, ma ktoś jakieś świeże informacje z zagranicznych for? jakieś mocne propozycje oprócz karania systemów rotacyjnych?

tam raczej od poczatku nikt nie stawiał na coopy i pochodne bo za dużo stron, które w ogole tego nie uzywało wyleciało.

byly jakies spekulacje nt. rodzaju stron - imho zupelnie nietrafione i pozbawione sensu.

tutaj ankieta:

https://forums.digitalpoint.com/showthread.php?p=374231

dużo domysłów i zyczen aby się zmieniło.. słowem na razie nic ciekawego..

aha, jest jeszcze ta teoria zwalonego cache - jakieś anomalie rzeczywiście były ale żeby coś więcej z tego wyciagnąc? trudno powiedzieć.

imho trzeba spokojnie poczekac kilka dni. juz kiedys podobne akcje mialy miejsce.

Więc albo trzeba śledzić zagraniczne fora

dokłądnie, ma ktoś jakieś świeże informacje z zagranicznych for? jakieś mocne propozycje oprócz karania systemów rotacyjnych?

Ja znalazłem fajną teorię :blush:

Google are working on a new algo, it will remove all good sites and place them in a special index. Because of the size of their databases this is going to take a couple of weeks to run completely, then once complete and all the 'good' sites have been moved it just leaves the crap in the SERPs. They then heavily penalize all remaining sites in the SERPs and reinstate the good sites. And we all move to the top

But isn't this how it has always been with Google? Right around update time all the shit floats to the top. So you see sites for a few weeks that have absolutely no legitimate reason to be on top; at the top. Once all the "shit" floats to the top, it is skimmed off and what's left are the good sites.

Rozpoczęcie jest proste!

Czy wyniki wyszukiwań w chwili obecnej są mniej trafne niż przed wielkim tasowaniem?

Tak, bo 3 strona w wynikach ma np. same linki z dmoza, 4 w ciągu tygodnia wogóle się pojawiła w pierwszej 20 i nagle jest na 4 i pnie się w górę, 5 nie działa (nawet w cache), 9 strona ma prawie nic wspólnego z podanym hasłem (jest tam jedna gra we flashu - nawet mi się nie otwiera, a hasło to RPG), a 10 nagle podskoczyła z 40 :/

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

-> https://mcdar.net/dance/

Znów sie robi podział na dwie grupy, ale wyraźnie *inny*

niż przed niedzielą.

I co więcej - ten podział jest płynny - raz jedno dc zwraca

nowe wyniki, zaraz znowu stare, za chwilę to w którym

były stare, pokazuje nowe...

Teraz już nie pokazuję które dc są inne. Sami popatrzcie.

Szy.

PS. Nawet wieczora nie zauważyłem, więc to pewnie już

codzienny update.

-> https://mcdar.net/dance/

Znów sie robi podział na dwie grupy, ale wyraźnie *inny*

niż przed niedzielą.

93232[/snapback]

Na moim haśle ten podział widniał od rana, większość DC jednak miała nowe wyniki. Teraz też tak jst. Ja już nie wiem co się dzieje, mam tylko nadzieję, że Larry wie co robi :blush:

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Mcdar u mnie nie działa, ale na moim wlasnym narzędziu do sprawdzania róznych dc dalej nie widzę nic tak strasznego jak wczoraj w nocy.

Mam pytanie do tych co im strony poleciały.

Czy Wasze strony polecaiły tylko na kilka haseł, czy wogóle na wszystkie?

Ja jednej mojej strony nie widzę nawet na nazwę firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności