Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mam pytanie do tych co im strony poleciały.

Czy Wasze strony polecaiły tylko na kilka haseł, czy wogóle na wszystkie?

Ja jednej mojej strony nie widzę nawet na nazwę firmy.

Te serwisy które poleciały, to poleciały na dosłownie wszystkie frazy (a było ich mnóstwo).

Rozpoczęcie jest proste!

Zdecydowanie na wszystkie. Nawet na frazy (wyciągnięte z treści podawane w cudzyslowiu) gdzie jest tylko np 4 - 5 wyników jestem zawsze ostatni. Bez cudzysłowia często 2-3 od końca a wyprzedzają strony które mają relatywnie mniejszą zgodnośc frazy od mojej.

Hmm te frazy nie są w żaden sposób olinkowane... Google w ogóle zdeprecjonował domenę na wszelkie sposoby... Mógł równie dobrze dac mi bana... No właśnie po co dawac taki ostry filtr skoro można wywalic strone i nie zaśmiecac sobie bazy..

Może czeka na poprawę :peace:

...

Nawet na frazy (wyciągnięte z treści podawane w cudzyslowiu) gdzie jest tylko np 4 - 5 wyników jestem zawsze ostatni. Bez cudzysłowia często 2-3 od końca a wyprzedzają strony które mają relatywnie mniejszą zgodnośc frazy od mojej.

Tak samo u mnie. Wyprzeddzają mnie strony, które mają teksty ode mnie ukryte u siebie w <noframes>, div'ach -1000px, itd....

No właśnie po co dawac taki ostry filtr skoro można wywalic strone i nie zaśmiecac sobie bazy..

Wtedy zmniejszył by się index google, a podobno jest 3-krotnie większy od konkurencji :peace:

No i podejrzewam, że jak zwykle mają nadzieję, że usuniesz to co spowodowało filtr i wtedy go ściągną. Tak jest im łatwiej, niż od nowa indeksować całą domenę.

A może to coś związane ze zduplikowaną treścią, miałem dmoza na domenie (nie w subdomenie), widzę że niektórym poleciały domeny które miały katalog piotrka.

Możliwe, że duplikaty lecą.

Mi za dmoza jedną z tych domen zbanowali pod koniec lipca i pod koniec sierpnia przywrócili, a teraz znowu wylot....

tylko pod 1 - prawie wogóle (ale jednak troche) zagrożonym nadal jest na 1 miejscu czyli ani troche się nie zmieniło a takto wszystko w dół.

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

No i podejrzewam, że jak zwykle mają nadzieję, że usuniesz to co spowodowało filtr i wtedy go ściągną...

Czy z Twej wypowiedzi należy zrozumieć iż masz podejrzenie o wywalenie z indeksu pewnego rodzaju 'spamu' (niewazne jak to nazywac) ? Może więc warto doszukać się wspólnych cech tego 'nadmiaru' informacji...

Czy z Twej wypowiedzi należy zrozumieć iż masz podejrzenie o wywalenie z indeksu pewnego rodzaju 'spamu' (niewazne jak to nazywac) ?

Update algorytmu zwykle polega na tym, że strony wylatują za coś, ale algorytmy nie są doskonałe i często Ci co powinni wylecieć zostają i a Ci co nie powinni wylatują.

Później zajmuje trochę czasu, wprzypadku florydy ponad 2 miesiące, aby to uporządkować. Łatwiej jest dać filtr przy zmianei algorytmu niż usunąć z bazy, bo później i tak się dokręca śrubki i te strony mogą wrócić.

Może więc warto doszukać się wspólnych cech tego 'nadmiaru' informacji...

To właśnie próbujemy zrobić... :peace:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności