Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

Mój post bedzie dziwny, ale nie zaobserwowałem ŻADNYCH większych zmian - te które nastapiły mieszczą się w garnicy błędu.

oprócz statystyk tygodniowych prowadzę dzienne dla około 10 domen (różnych ip) i jakiś 100 fraz.

W ciągu ostatnich siedmiu dni ŚREDNIA pozycja zminiła się 7,46 na 6,66 - czyli standardowy efekt nad którym pracuję.

Nie linkuję z linkora (chociaż część zaplecza porozrzucana po świecie może dla google wyglądać jak system linków statycznych (de facto nim jest)).

ale jednak nastapiły zmiany w algorytmie -bowiem dokładnie 12.10 wyszedłem z kilku filtrów (ale to też mógłbyc przypadek).

CZyli pozycjonowanie na wiele sposbów, spokojne, zgodne z naturalnym dało efekty w postaci stabliności wyników. Jednak wszystko to co piszecie ddaje sie zauważyć w jakiejś cześci. Np.: spamy typu <no-frames> weszły wysoko.

Wydaje mi się, że ta zmiana alogrytmu średnio jest neutralna. Zastanawia mnie tylko, czy google nie zrobi tego co MSN i Yahoo - gdzie jak mi się wydaje specjalne roboty przeglądają non-stop bazy danych i usuwają "złe strony". To najlpesza metoda na spam - powolna i ale skuteczna (na każdego przyjdzie kolej) i można w dowlnym momenice wporwadzić nowe parametry.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Znam się o wiele mniej na pozycjonowaniu niż wy - pewnie przez to popełniam więcej błędów. Ale u mnie rownież - można by powiedzieć cholernie stabilnie - a ze 30 fraz obserwuję.

Dookoła tych fraz także żadnych znaczących zmian w pozycji konkurencyjnych stron.

Wrzucam do katalogów, mam LV - ale nic się nie zmieniło.

Jedyne co - nie spieszę się z pozycjonowaniem - powolutku, ciągle w górę.

Więc faktycznie - możliwe, że google do mnie nie dotarło a po innych słowach już wymiotło ?

Cały dzień przeszukiwałem po różnych DC - aż się palce zgrzały - że nagle frazy polecą. Ale cisza.

Mój post bedzie dziwny, ale nie zaobserwowałem ŻADNYCH większych zmian - te które nastapiły mieszczą się w garnicy błędu.

Mam dokładnie to samo. Gdyby nie ten wątek to w sumie nic szczególnego bym nie zauważył. Z jednej strony należy się cieszyć, ale z drugiej zastanawia mnie przyczyna takiej sytuacji i tak naprawdę nie jestem w stanie niczego sensownego powiedzieć.

Fakt uzyskania odpowiedzi odmiennej od typowej narzuca mi taki wniosek: coś jest na rzeczy. Niezależnie od tego, czy ostatecznie wypowiedzą się, czy nie.

93313[/snapback]

Odkąd G weszło na giełdę, mamy do czynienia z istną blokadą informacyjną (GoogleGuy). Nie sądzę aby rychłe otwarcie biura w Polsce coś zmieniło w krótkim czasie. Powiem więcej - podejrzewam, że jedyną osobą zdolną do sensownej konwersacji w imieniu G. będzie API.

będzie API

:peace: Naiwny jestem, bo lubię, więc poczekam. W razie czego, poprosimy Killa o namierzenie tego zakonspirowanego biura w stolicy, co przy Killa możłiwościach nie powinno trwać dłużej, niż 2-3 telefony. Pozycjonerzy ze Śląska wynajmą autobusy i uzbrojeni w google-bomb wykonają efektowną pikietę lokalu G. Powoła się jakąś samoobronę i step by step do parlamentu. Uchwali się, że wiek emerytalny pozycjonera to 30, pod warunkiem przepracowania roku na przodku, czyli na tyłku przy linkowaniu. G zobowiążemy do ustanowienia funduszu alimentacyjno-odszkodowawczego, z którego wypłacane będą sowite renty i prowizje za dopuszczenie do kręcenia lodów w polskim internecie. Na prezydenta wybierzemy człowieka z charakterem algorytmu G, co przy nieobliczalnej naturze umożliwi szybkie przejęcie spółki. I po zawodach, bo jak długo do cholery można tolerować ten burdel w indeksie...

Moje 5 centów + vat:

Po pierwsze od weekendu wszystkie (z tych, które mnie interesują) moje strony poszły w górę, niektóre nawet znacznie.

Brak analogii działań: choć większość wspomagana jest gotlinks, to jednak nie wszystkie - a te, które nie są również poszły w górę.

Dalej: w sobotę catche jednej ze stron przez cały dzień spadał w postępie geometrycznym :peace: I tak już został (approx. 10x zaniżona wartość). Jednak to spotkało tylko jedną stronę...

Jeszcze dalej: Odnośnie kontaktów z google... Przecież googlehelp jest botem :) Tzn. jakaś weryfikacja musi istnieć, jednak za całokształt odpowiada bot.

To, czego doświadczacie teraz w licznym towarzystwie, spadło na moje niewinne niczym orleańska serwisy ok miesiąca, lub nieco ponad miesiąc temu.

Szczerze mówiąc nie widzę związku z tym co się stało wczoraj w ineksie a tym co się działo z Twoimi serwisami wcześniej. Na żadnej domenie, z tych co wyleciały, nie zaobserwowałem podobnego zjawiska do Twojego.

Zastanawia mnie tylko, czy google nie zrobi tego co MSN i Yahoo - gdzie jak mi się wydaje specjalne roboty przeglądają non-stop bazy danych i usuwają "złe strony". To najlpesza metoda na spam - powolna i ale skuteczna (na każdego przyjdzie kolej) i można w dowlnym momenice wporwadzić nowe parametry

Widzisz, można do tego podejść inaczej. Jeżeli usuniesz stronę *spamującą* z indeksu, to właściciel takowej stworzy 10 następnych tego rodzaju. Można z tego również wyciągnąć wniosek, że wyszukiwarki chcą mieć pewną dozę spamu w indeksie, aby uspokoić ich właścicieli.

No i jeszcze kotynuując wątek spamu i tego przetasowania co miało miejsce wczoraj, ja widzę bardzo dużo spamu na pierwszych stronach wyników. Na niektóre moje hasła w tej chwili na 10 stron jest 8, które jako treść mają wyniki wyszukiwania z API i Adsesne.

Tak więc wydaje mi się, że ten update nie miał zamiaru *wyczyścić* indeksu.....

nie zaobserwowałem ŻADNYCH większych zmian
Mam to samo. I też żadnych linkorów, tylko katalogi (mało intensywnie, raczej mała konkurencja).
ale jednak nastapiły zmiany w algorytmie
Z całą pewnością coś się pozmieniało w mechanizmach. Jeśli tak dalej pójdzie będę mógł coś dopisać tu na temat flaszek, buduję też Nową Wielką Teorię na temat Kopii (którą budowałem już wczesniej, te zmiany tylko trochę zmieniają jej kształt).

Sprawdziałem wieczorem jak się mają wyniki - niby byłem na 10, w niektórych znów na 17. Teraz patrzę - wskoczyłem już na 5 pozycję :D A w Google.com nawet na 4! Wam też się znów coś zmieniło?

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

A jednak zmiany algorytmu musiały pójść głębiej.

Co prawda dzięki linkowaniu naturalnemu - na wiele sposobów pozycje na główne frazy pozostały praktycznie niezmienione ... ale jednak zmieniły się znacząco satystki - wrost w granicach 25% - to już nie może być przypadek gdyż na serwisach z tysiącami wejść dziennie takie skoki się nie zdarzają.

Jeżeli znajdę trochę czasu zagłębie sie w logi i zobaczę gdzie nastapił "wzrost" i podzielę się informacjami.

Wszystko co się dzieje potwierdza tylko słowa padające często na tym forum, że należy linkować na różny sposób i unikać nienaturalnych metod. Każada nawet najlepsza, ale monotematyczna metoda musi w końu umrzeć, albo zmniejszyć swoje znaczenie.

Myślę, że 90% użytkowników forum w dłuższej perspektywie zyska na tych zmianach. Gorzej mają duże firmy działajace wyłącznie "systemowo". Mnie niepokoi tylko jedna rzecz brak w alogrytmach likwidacji sosunkowo prostych do wykrycia linków ze spamu (no frames czy -10000px :-)

należy linkować na różny sposób i unikać nienaturalnych metod

a skad od razu taki wniosek ze to wina linkow?

serwisy pozycjonowane bezpiecznie - tez polecialy (nie mowie o swoich)

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Zastanawiające są również skoki w ilości wyników na różnych DC sięgajace czasami nawet 200% .

////////////////

z ostatniej chwili - jedna stronka poleciała mi w dół drastycznie o 5 pozycji a powyzej wskoczyły stronki dopalane systemami. :D zobacze czy sie wybronie zwieksze troche ilość linków i się zobaczy.....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności