Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli mam zapomnieć o akcji antysystemowej? Mowy

nie ma :>

Jest dużo przykładów stron, które nie mają systemów i poleciały.

//edit

Spok, ja też nie, ale sądzę że można oczekiwać od nich

pewnego poziomu świadczonych usług.

Przeszłość i teraźniejszość pokazują inaczej.

hmm.. czyli mam rozumieć ze proponujecie wywlaic wszystkie systemy wymiany typu linkuj.pl, linkor.pl itp i postarac sie o linki stałe. I czekac do lutego :|?

93581[/snapback]

W/G mnie pozbyc sie linkow w rotacji. To drugi malutki update od lipca. Szkody jak narazie niewielkie. Roboty szaleja jak nigdy 16 to zamieszanie w celu uspienia czujnosci. Dlaczego G-bot indexuje link dwukrotnie w malym odstepie czasu ... odpowiedz prosta ... szukam rotacji. Nowy algorytm przechodzi testy ale sie wylozyl i zrobil sie smietnik. G juz nie bedzie takie cacy jak do tej pory ... pamietajcie luty.

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Wlasnie przejrzalem strony konkurencji, ktore utrzymaly pozycje i strony ktore wskoczyly na miejsca tych dotknietych ostatnimi spadkami, zdecydowana wiekszosc z powodzeniem uzywa systemow rotacyjnych. Tak wiec albo to tylko teoria spiskowa z karaniem stron za stosowanie linkow rotacyjnych albo google poradzil sobie do tej pory tylko z niewielka czescia stron i wkrotce bedziemy swiadkami dalszych zmian. Istnieje jeszcze mozliwosc ze cala ta akcja przekroczyla znaczaco mozliwosci googlarki i zrobil sie po prostu syf, nie wydaje mi sie zeby google moglo sobie pozwolic na dwukrotne wizyty na kazdej stronie, zwlaszcza ze ostatnio zostali zaskoczeni przez yahoo i probuja nadgonic zaleglosci odnosnie liczby zaindeksowanych stron. Google nie jest przygotowane technicznie do prowadzenia rownolegle obu akcji, chyba ze ostatnio wydali wuuuuchte zielonych na sprzet i nowe lacza.

Sorry ze przydlugie, ale tak mnie naszlo :)

chyba ze ostatnio wydali wuuuuchte zielonych na sprzet i nowe lacza.

MI pisał o sprzedaży kolejnych akcji co da google kolejne kilka milionów.

Przeczekajmy to - wcześniej czy później google się pochwali.

Co do lutego to chyba mnie ominęła jakaś wiadomość, można prosić o jakiś link?

//edit

fraza która poleciała jako ostatnia w kosmos dzisiaj pojawiła się własnie na 2 stronie, sprawdźcie swoje frazy.

//edit

tydzien temu zmienilo sie pr tfd . pl z 3 na 2 - a update chyba nie był ostatnio czy się myle? :|

Jeśli jest, tak jak mówisz Laki, to kilka osób mających dużą liczbę punktów w różnych systemach powinni teraz razem podlinkować w jakiegoś giganta... Gazeta.pl na hasło "gazeta"?

Jak myślisz, wylecą?;-)

93630[/snapback]

Przyklad moze prosty i banalny ale pewien czas temu pewna grupa ludzi dla testow linkowala pewna domene na pewna fraze ... linki oczywiscie rotacyjne. Domena poszla wysoko i to wcale nie mloda. Linkowanie trawalo okolo miesiaca i zakonczylo sie kilka dni temu dokladnie 10 X 2005. Moze nie poleciala zbyt daleko ale z TOP 5 zjechala na 30. A co ciekawe od wczoraj roboty omijaja ja skutecznie. Sam nie wiem co o tym myslec :(

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Ja z teoria linków rotacyjnych nijak nie mogę się zgodzić. A to z prostej przyczyny: żadna z moich stron wspierana linkorem czy linkuj nie ucierpiała, w ogóle żadna nie ucierpiała - mam tu na myśli kilkanaście serwisów, którymi się aktualnie zajmuję. Ale może trzeba po prostu nie przesadzać i systemów używać jako dodatku a nie głównego narzędzia. Ja od początku systemy traktowałem tylko i wyłącznie jako wzmocnienie pozycji ugruntowanej dobrym zapleczem statycznym.

Laki doskonale wiem o czym mowisz z tym lutym. Problem polega na tym ze nikt nie wie gdzie szukac informacji bo i poco komus cos mowic i tu prosze sie nie obrazac ale powiedzenie czegos na tym forum powoduje odrazu tony negacji i pstryczkow !! :( A panowie pomyslcie raz Google musi prowadzic testy i tez musi uczymac pozycie dobrych wynikow bo tylko wtedy bedzie zarabiac na reklamach bo nkt sie nie bedzie reklamowal na smietniku !! Testow takich malych bedzie kilak jeszcze napewno do lutego ! Zadacie pytanie czemu takie test odpowiedz prosta zanim weidzie finalny produkt musza testowac i czekac na opinie i e-maile i sprawdzac co jest skopane tak jak windows czy inny program ma wersie beta !! A o wyeliminowaniu linkow rotacyinych od dawno wiadomo ale czeba umiec czytac po angielsku lub francusku i nie negowac wsyztkiego :( Ba mam wlasna strone ktura robot G omija idealnie ale nie wyleciala z indexow i wiem doskonale juz jaka jest tego przyczyna zachecam do lektury w Google tam wszystko jest ladnie opisane co i jak

Świetne podejście. :brawa:

Tak się składa, że większość osób na forum śledzi zagraniczne fora i umieją czytać po angielsku lub francusku, a są i tacy co w oby dwóch języckach potrafią i nawet kilku jeszcze do tego.

Teoria lutego jest taka, że ktoś coś palnął i tyle.

Ja Wam mówię teraz, OBAWIAJCIE SIĘ MARCA :(!:(!!!!!!!

i już mamy nową teorię.

mf

Co do konkursu, to większych zmian nie widzę - to jakby niwelowało tezę linków rotacyjnych, bo te strony akurat mają ich masę.

P.S. Chyba dzisiaj jeszcze kupię zapasy smalcu na zimę.

I wlasnie o tym mowie :

"Idź Pan na drzewo z takimi "radami". "

Czy warto cokolwiek tu mowic ??

Podstawowa rada zrezygnowac z linkow rotacyjnych i przejsc na linki stale

teraz znam 2 systemy :

https://www.orn.pl

oraz

https://ww.linkujpro.pl

Gdzie moge powiedziec ze ORN.pl ma 2 systemy z tego co widze u siebie i strony nim pozycionowane nie ucierpialy pozycji z reszta linkujpro tez tam bral udzil :( inne poszly :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności