Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego linki rotacyjne Nie mogą szkodzić

1) Wiele katalogów wyświetla linki losowe

2) Linki rotacyjne są na wielu stronach z programami partnerskimi (losowe wyświetlanie produktów)

3) Większość portali i większych serwisów wyświetla reklamy za pomocą rotatorów

4) Musiały by być ukarane wszystkie serwisy korzystające z wymiany banerów (tych z linkami bezposrednimi)

5) był by to najprostszy sposób na wykończenie konkurencji

Dla czego mit szkodliwości kopi jest tylko mitem

1) 99% stron ma kopie np z www i bez www

2) oprócz właściwej domeny strony często są dostępne pod subdomenami firm hostingowych

3) większość stron ma conajmniej jeden wpis w katalogu z przekierowaniem 302 (które wdług tu głoszonych teori jest wielce szkodliwe).

4) miliony identycznych kopi bibli, domozów, wikipedi i.t.p.

5) wiele poważnych i jednocześnie najcenniejszych stron udostępnia swoje zasoby.

6) Sesje.

Do prawdy nie rozumiem dlaczego u was taka mania linków rotacyjnych czy kopi strony.

Walka z nimi przez google była by walką z wiatrakami

1) Olbrzymie koszty

2) Mizerne efekty

3) Często następowała by eliminacja najcenniejszyh stron a pozostawały by te nic nie warte.

Myśle że zamiast walczyć z wiatrakami google ma lepsze rzeczy do zrobienia i jedna znich właśnie wdraża.

Dziwi mnie że nikt tutaj nie pytał czy strony które poleciały miały wpis w DMOZ, a wszystko wskazuje na to że google coraz bardziej się od niego uzależnia.

Nikt nie zastanawia się nad choćby takim małym szczegółem jak stosunek kodu i grafiki do treści na stronach które poleciały w dół.

Za miast tego uparcie brniecie w ślepe zaułki jak linki rotacyjne czy kopie co było by samobujstwem dla google.

O ile linki rotacyjne mogę stracić swą moc o tyle napewno nie mogą szkodzić.

Jak do tej pory google nie pofatygowało się aby roboty zaczęły ignorować takie parametry jak SID czy PHPSESSION a miało by sie bawić w szukanie linków rotacyjnych ?

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dziwi mnie że nikt tutaj nie pytał czy strony które poleciały miały wpis w DMOZ, a wszystko wskazuje na to że google coraz bardziej się od niego uzależnia.

No no ty to masz teorię

Google uzależnia się od DMOZu ?? - ska ci to przysżło do głowy. Obsereując wyniki ponad 100 stron nie widzę ŻADNEJ korelacji pomiędzy DMOZ a Google - co więcej Google raczej UNIEZLAŻENIA się od dmoza i znaczenie wpsiu w domozei jest coraz mniejsze. Co zresztą jest słuszne bo samowlka w Dmozie rośnie z każdym dniem.

Ja się przychylę do opinii że w G: jest obecnie wielki bajzel i coś popsuli i starają się całą sprawę odkręcić.

Np. Dzisiejsze wyniki mam sprzed 3 m/cy lub wcześniej, a już było prawie dobrze.

I do końca nie jestem przekonany czy to przez linki rotacyjne gdyż używam linków statycznych.

Istne bagno - klienci w panice i co robić?

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Może bardziej celowe byłoby poprzyglądanie się serwisom, które NIE ucierpiały w ostatnim czasie. Dobrym przykładem może być system Webwweb

Właśnie, może poza linkami warto się przyjrzeć także innym czynnikom mającym wpływ na indeks?

Weźmy na przykład zgodność contentu z linkami ze względu na obecność fraz kluczowych w treści. Niedawno czytałem na tym forum dyskusję na ten temat, z której wynikało, że większość z Was jest zdania, że treść strony ma o wiele mniejszy wpływ na pozycję niż linki, zaś treść strony może zmienić ranking najwyżej o parę oczek. W moim przypadku to się nie sprawdziło. Ok. 15 dni temu dodałem nową podstronę serwisu, dołożyłem linki w systemie na dwie frazy kluczowe, trochę linków wewnętrznych i kilka stałych zewnętrznych. Po paru dniach pozycje na te frazy były w okolicach 80 (na 600000 i 900000 wyników) i przez kilka dni utrzymywały się na tym poziomie. Następnie dodałem w treści po jednym wystąpieniu obu fraz. Po zaindeksowaniu pozycja na obydwie frazy skoczyła do top20, a po następnych paru dniach na 13-14.

Do rzeczy. Może warto zwrócić uwagę czy czasem nie ma zależności pomiędzy spadkami/wzrostami stron a zależnością treść linków/content? Może nowy algorytm zmniejszył znaczenie linków na rzecz treści strony, co mogłoby być spowodowane chęcią utrudnienia pozycjonowania przy korzystaniu wyłącznie z zaplecza linkowego?

Może idąc tym tropem przeanalizujecie spadki/wzrosty swoich stron? Ja nie mam do tego odpowiedniego zaplecza, ponieważ pozycjonuję tylko jeden serwis i wszelkie testy i analizy byłyby niemiarodajne.

I nawiązując do całości wątku: pozycjonuję na różne sposoby: linkowanie naturalne, katalogi, wymiana linków, wspomaganie linkorem. Od 16.10 na główne frazy pozycje mniej więcej utrzymane, podniosły się na inne frazy, wzrost odwiedzalności o ok. 25% (ostatnie 4 dni w porównaniu z okresem poprzedzającym).

Tomek

Pobierz sobie tapety na komórkę.

Zobacz system Płatności SMS - kompleksowa obsługa SMS Premium Rate.

Car audio

Oferuje Tanio zestaw do wieszania się :)

Sznurek sułtana -2,45 netto

Pętla zaciskowa 3,32 netto wersja rodzinna 4,22 netto :)

Poczekajcie aż sie uspokoji wyniki zmieniają się srednio na dc co 11 godzin

Pozdrawiam

Panowie mam serwis który nie poleciał nigdzie i na 14 słow kluczowych jest piewrwszy

I wyglada to tak niema żadnej reguły

a)Jest linkor

b)jest system inny rotacyjnych linków

c)jest w dmozie (a inne z domozów tez poleciały)

d)ma linki z katalogów

c)moze fala do niego nie doszła

d)Nie jest starym serwisem (moim najstarszym) nie jest nowym serwisem

c)Jego bodowa jest taka sama jak wielu innych moich serwisów zawsze robie tak samo

d)Jest dmoz wikipedia newsy czy inne ustrojstwa

NIE MA ZASAD

JEST burdelo bum bum :D

Jakiś koleś w Google na 2 tygodnie właczył algorytm Totolotka.

A teraz cały zarząd Google siedzi na forach seo i umiera ze smiechu czytając posty na forach :brawa:

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

No no ty to masz teorię Google uzależnia się od DMOZu ?? - ska ci to przysżło do głowy. Obsereując wyniki ponad 100 stron nie widzę ŻADNEJ korelacji pomiędzy DMOZ a Google - co więcej Google raczej UNIEZLAŻENIA się od dmoza i znaczenie wpsiu w domozei jest coraz mniejsze. Co zresztą jest słuszne bo samowlka w Dmozie rośnie z każdym dniem.

Możesz poprzeć swoją teze swoją dowodami ?

Bo ja obserwuje coś innego, DMOZ nie gwarantuje Top 10 czy nawet 20 ale stabilizuje i wzmacnia pozycje strony, zwłaszcza jeśli uda ci się w tytule "przemycić" słowo kluczowe.

Strony dodane w DMOZ znacznie żadziej miewają "skoki" w dół.

... o ile między innymi w moim kierunku to piszesz,

to po raz piąty chyba napiszę:

Szkodzić, a nie pomagać, to dwie różne rzeczy.

Szy.

94220[/snapback]

Nie, nie pisałem tego do ciebie, z twoich wypowiedzi wynikało to co piszesz i również się z tym zgadzam, mogą stracić znaczenie, jednak ich "szkodliwość" była by samobujcza dla G.

i jeszcze jedna koncepcja do weryfikacji:

lecą serwisy, na których podstronach jest mało indywidulanej treści, lecą serwisy podobne do siebie ??

ktoś coś takiego zauważył ??

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Polecenie link: zaktualizowane praktycznie na wszystkich stronach ;-) z tym, iż w jednej kategorii mimo przyrostu linków delikatny spadek, ale na szczęście site: u mnie nie poleciało w kosmos, nawet odwrotnie ciągle rośnie dziś o 5 tys.

Dodam, iż to wszystko bez linków rotacyjnych.

;) 1.Dzizas co wy tu jeszcze wykombinujecie :brawa:

2.Do tych co z tego żyją a w umowie to było nie łaska się zabezpieczyć a wyedukować klienta to też nie łaska :brawa:

To ja też coś dorzucę do zbiorowej paniki a co

Panowie odkryłem :D

1.Nie skacżą strony które mają w title Penis Enlargment :)

2.Wszyscy którzy mają opłacone adwords na 2 lata z góry zostają na pozycjach kwotami powyżej 17 zer:)

3.Wszyscy którzy nie wykupili boksów na onecie będą mieli obniżane wyniki

4.Prywatne strony redaktorów dmozu nie będą usuwane.

5.Domeny narodowe Hatiti są wykluczone z Google Dance

6.Przycisk Szczesliwy Traf pozkazuje ok 2 w nocy przez 0,002sekundy numery w Tottka na Sobotę :)

Reszte tajemnic zachowam dla siebie :brawa:

Wyluzujcie

Ps Dziś wyleciały strony które w dmozach mają wpisy z anchorem wczoraj jescze sie trzymały

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

witam,

to ja tez dodam swoje trzy grosze

jedno jest pewne za linki rotacyjne wyswietlane na sajcie kula w leb i nie zgodze sie znikim kto twierdzi inaczej

94052[/snapback]

jednak chyba powinieneś sie zgodzić z kilkoma osobami tutaj, ja pozycjonuje jedna strone na bardzo trudne hasło (80 mln wyników i cholernie twarda konkurencja), strone pzycjonuję od prawie roku i udało mi się wbić na trzecią pozycje w styczniu, jednak po krachu w lutym stronka poleciała poza top20, ponieważ skonczyły mi sie mozliwości zdobywania linków stałych skusiłem sie na linkuj i w czerwcu przyłożylem 40 tys. punktów i strona poszła w górę na 6 pozycje ale dalej nie chciała wskoczyć.

Teraz po tej zmianie algorytmu jest na 2 miejscu przy tych samych metodach pozycjonowania czyli linki statyczne + 40 tys. punktów z systemu linkuj.

Mam tez przykład drugiej strony co swietnie się trzyma na pierwszej pozycji na również dosyć konkurencyjne hasło i tez jest wpomagana systemem rotacyjnym ale już w znacznie mnejszym stopniu.

Wniosek jeden: jak da mnie to nie systemy rotacji powodują spadek pozycji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności