Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

nie tylko ty masz taką nadzieje :D

94299[/snapback]

Szczerze powiedziwszy nie potrafie zrozumieć sensu przekopania i pomieszania wyników, w taki sposób, że zapanował jeden wielki bałagan. To przecież bezsensu by duża liczba stron tak nagle, straciła swe pozycje, nad którymi od kilkunastu miesięcy lub kilku lat pracowało się ciężko, zarywając czasami i całe noce.

Pozostaje jedynie czekać.... jestem ciekaw jak się to wszystko zakończy !

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jurek, ale na Twoich stronach jak się wyłączyło js, to nie można było się poruszać po serwisie. Wyobraź sobie, że ktoś tam wszedł lynxem (ja tak zrobiłem) i klapa, strona do odstrzału.

Mała dygrsja:

Wyszukałem wątek na forum Wielki spadek, to był ten wcześniejszy update google. Tak sobie go przejrzałem i widzę prawie to samo co w tym wątku. Jedni mówią, że to systemy, inni ich bronią, itd...

Jakoś wydaje mi się, że Ci co wtedy bronili systemów, teraz je obwiniają... :D

Tak czytam wątek o PR i obserwuje jego zmiany (ciągłe), może google postanowiło przekopać swoją caą baze od A do Z? Wtedy "normalne" wyniki powinny się pojawić dopiero kiedy będzie przetrwawione przez serwery całość zasobów, wyjaśniałoby też dlaczego to trwa tak długo, mało prawdopodobne ale ostatnie zmiany są na tyle dziwne że trudno znaleść sensowne pomysły.

Wyszukałem wątek na forum Wielki spadek, to był ten wcześniejszy update google. Tak sobie go przejrzałem i widzę prawie to samo co w tym wątku. Jedni mówią, że to systemy, inni ich bronią, itd...

Ten topic dodał mi troszke otuchy i nadzieji, że po update, wszystko mniej więcej wróci do normy... Wtedy też zostałem wyrzucony z indeksu, a potem wróciłem :D

Pozdrawiam

Wiemy tyle ze G szaleje. Dzis PR z 0 (nowy serwis) skoczyl mi na 6, zeby godzine pozniej spasc na 1, wrocic na 4 i zatrzymac sie w okolicach 2-3 w tej chwili. i przez kilka h bylem w top5 na "konika minolta", mimo ze nie pozycjonowalem na ta fraze, a teraz mnie nie ma nawet w top200.

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

co on tak cały wspomina WebmasterWorld? próbuję dobić się już po raz któryś na adres https://www.webmasterworld.com/ i nie odpowiada, cashu w G też nie ma. ktoś ich czyta?

94367[/snapback]

hehe, oczywiscie.

to najlepsze forum na swiecie. cala reszta jest tylko echem WMW :D

polish suicide flew 48 successful missions

Matt Cutts napisał, że update się jeszcze nie skończył, tzn. ma być jeszcze jedna fala.

Według mnie to taki unik, żeby się nie przyznać, że coś spieprzyli.

94349[/snapback]

masz niewatpliwie racje. siedze w branzy turystycznej. kilka przykladow.

https://www.google.com/search?hl=en&q=val+thorens+hotels - 90% spamu

https://www.google.com/search?q=courchevel+...en&lr=&c2coff=1 - znowu 90% spamu

https://www.google.com/search?q=chamonix+ho...en&lr=&c2coff=1 - znowu to samo.

https://www.google.com/search?q=kitzbuhel+h...en&lr=&c2coff=1 - niezaleznie od kraju..

w turystyce wyniki ssa palke. jest okolo 30 site'ow ktore zajmuja pierwszych 35 spotow. kazdy z tych 30 site'ow ma automatycznie generowane strony dotyczace poszczegolnych destynacji z powtarzajacymi sie tekstami. jedyna roznica pomiedzy poszczegolnymi podstronami to nazwy destynacji.

polecam obejkrzec strony tripadvisor, priceline, allstays itd.

ten update jest killerem malego biznesu. tylko globalni giganci poszli w gore. strony niszowe - leca w dol na leb na szyje. TrustRank w pelni, tyle ze bez wlasciwego przygotowania - chyba wzieto zbyt maly seed set :/

polish suicide flew 48 successful missions

Żeby zamknąc temat JS - to BezSensu ze względu na AdSense

Nie zupełnie, mi chodzi o linki. Zrób tak jak napisałem, wejdź tam lynxem i popatrz co się dzieje, albo wyłącz js w firefoxie.

masz niewatpliwie racje. siedze w branzy turystycznej. kilka przykladow.

Widziałem Twój komentarz na blogu Matta i zgadzam się z bałaganem, ale nie mogę się zgodzić z tym:

ten update jest killerem malego biznesu. tylko globalni giganci poszli w gore. strony niszowe - leca w dol na leb na szyje.

Ja akurat widzę, nawet nowe strony, bez linków w czołówce, więc nie tylko globalni giganci się ostali.

hehe, oczywiscie.

to najlepsze forum na swiecie.

Nie zgodzę się z tym. To jest forum od mydlenia oczu. Nie ma możliwości napisać tego co się naprawdę myśli. Każdy wątek musi być akceptowany przez moderatora (te bardziej krytyczne i kontrowersyjne nie są akceptowane) i każdy post też przechodzi przez moderację (automatyczną i w razie czego przez moderatora).

Gorsza cenzura niż przez 89 rokiem w Polsce.

to samo dzieje się w polskich wynikach, tylko najwięksi poszli w górę

co do Twojej wypowiedzi Michał, to w górę poszły małe "świeże serwisy" 1-2 miesięczne starsze zaliczyły spadki

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności