Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Można się spodziewać skoków w wynikach. Sam się dziwię dla niektórych.

Posiadam domenę która ma ledwo 4-tygodnie i przebiła domenę 6-miesięczną pod te same zapytanie.

Starsza oczywiście posiada niezłe zaplecze linków , a nowa ? - Mały bonus!

Może to fresh bonus - ale dotyczy to również stron wewnątrz serwisu, który pnie się cały czas w górę, lecz poczekamy na następną fazę?! G: która może rozwiać wszelkie nadzieje lub je ustabilizować.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Od paru dni aktywnosc bota byla.., zeby nie powiedziec ze znikoma - to mala. Dzis serwer odczul obciazenie. Mialem nadzieje ze to userzy - niestety - googlebot.

Masakruje mi strony niemilosiernie - wczoraj dodajfirme.pl odwiedzil 25 tys razy - a to tylko jedna ze stronek. Inna 15 tys razy, jeszcze inna 9 tys. Masakra, transfer w oczach rosnie :rotfl:

Czyzby google skonczylo manewry? Takie ilosci botow bylo widac przed tymi updatmi, potem byla cisza.. potem cos drgnelo i znow cisza.. do dzis.

Na pewno są to te:

-kr: 66.102.11.99,

-lm: 66.102.9.99,

-kr: 66.102.11.104,

-lm: 66.102.9.104.

Zmiana którą widzę, to wylot jednego z poważanych

serwisów konkurujących ze mną, z takich, które nie są

wspomagane jakimkolwiek sztucznym pozycjonowaniem.

W Warszawie upierałem się, że G. robi coś anty seo. To

oczywiście byłoby argumentem przeciw moim teoriom.

Interesujące... :]

Szy.

*edit*

O, fak.

To co tam widać mnie zwala z nóg. Dla jednego z miast

Polski wyniki przypominają... NetSprint. Nie ma serwisów

o miastach, a pojawiają się serwisy jakichś firm z tego

miasta.

Wtf? :] Google zatrudniło polskich specjalistów? :>

Szy.

boże, szymon, nie strasz :)

tak jak pisałem ci na GG. Te wyniki na podanych przez Ciebie DC to jakiś SMIETNIK, przynajmniej w tych kilkunastu frazach ktore monitoruje!

na czolowke wyskoczyly jakies republiki, interie, strony lekko związane, a pomiedzy wynikami zaczeły się pojawiac jakieś podstrony kartek, flashe i inne smieci zwiazane np. tylko keywordem.

nadal też widze strony-widma, które wyskoczyły juz miesiące temu z indexów (niedostepne juz w sieci).

Wyniki na tych DC sa dosc kontrowersyjne. Wylecialo kilka znanych mi serwisow, ktore od lat sa w necie, a swoje dobre pozycje zawdzieczaly czysto naturalnemu samopozycjonowaniu. Na dobrych pozycjach wyladowaly serwisy, ktore ostnio zdobywaly duze ilosci linkow z tym samym anchorem, agresywnie pozycjonowane itp. Jak dla mnie sytuacja nie jest zbyt normalna. Czyzby Google tak nagle zrobilo sie SEO-Friendly? :)

Dziwny update. Linkory i inne strony systemow wymiany poszly w gore. Zobaczymy, czy to przejsciowe pozycje, czy moze juz finalna wersja.

Moje stare strony www z duza iloscia podstron (100 000+) oraz oryginalnym contentem polecialy strasznie z wynikow. Nie sa to strony spamerskie, ale kazda podstrona ma bardzo podobna strukture html do innych. Czyzby Google nie widzial roznicy miedzy wartosciowa strona generowana dynamicznie a dynamicznym spamem ?

Ogolnie z updatu na update robia sie coraz bardziej beznadziejne wyniki. Na slowe jakie monituje w polsce top10 to strony z ramkami, jakis spam slow w tresci ... tragedia ...

Linkor.Open - Tylko to działa w Polsce na Google/Onet. Polecam.

O matko ale zamieszanie u mnie wszysto poszło w górę... powylatywały na wiele fraz znane serwisy pokroju gazeta.pl, strony bez grama seo.

Wyniki dla mnie dobre, ale dla przeciętnego użytkownika internetu to na tą chwilę google jakością wyników coraz bardziej zbliża się do onetu.

Strony które dopiero przygotowuję i wiszą sobie ot tak, znalazły się na 1 miejscach na bardzo popularne frazy.

Zrobili niezły burder, i zaczynają się nerwowe ruchy ?

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności