Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Burdel byl zawsze. Niestety z kazdym updatem coraz wiecej stron o dobrej tresci wypada z wynikow. Wiadomo google chce walczyc ze spamem, ale jednoczesnie dostaje sie po dup1e wartosciowym serwisom.

Ciekawe ile nowych trikow na wykasowanie konkurencji z indeksu bedzie po Jagger3.

Linkor.Open - Tylko to działa w Polsce na Google/Onet. Polecam.

Moje strony raczej bez wiekszych zmian poza jednym spadkiem. Dziwi mnie bardziej inna sprawa: kilka tygodni temu na probe, w ramach testow zrobilem kilka malych stronek i na kazda przylozyjem po okolo 1000 punktow w linkorze ( wiem ze malo ) na rozne frazy. I co? I teraz nagle jedna z tych stron zajela #9 na konkurencyjna fraze i #1 na mniej konkurencyjna fraze ale takze pozycjonowana od dawna przez kilka osob. Ogolnie wiekszosc z tym mini stron wskoczyla na calkiem dobre pozycje, bedac pod wplywem tylko niewielkiej ilosci punktow w linkorze. Bardzo dziwna sytuacja, jak dla mnie wyglada to raczej na poczatek kolejnej fazy i tak jakby seoludzie nie wlaczyli jeszcze wszystkich algorytmow i filtrow, szczegolnie tych zwiazanych z wiekiem i stazem danej strony strony. Jesli tak zostanie to pozycjonowanie znowu stanie sie totalnym wyscigiem w zdobywaniu linkow a nie tak jak ostanio precyzyjna sztuka kombinowania :)

A ja Wam mówię, że teraz brane pod lupą są serwisy bardzo duże. Oby, może w końcu odzyskam pozycje...

Godzinę temu o mało z krzesła nie spadłem, jak zobaczyłem moją miesiąc temu kupioną domenę, która tylko przekierowywała (R=302) na inną stronę (PR=5), która jakimś cudem uzyskała PR=6.

Wg Google jest prawie 6k linków, chociaż na 2 DC widzę 4k. MSN pokazuje 2 linki, w tym żaden mój:)))

Komenda site pokazuje oczywiście 1 podstronę, która została wyssana przez R=302.

Od tylu lat próbuję zdobyć PR=6 i w końcu mi się udało... ale takim sposobem? :)

Nie mówię nie, ale chciałbym wiedzieć jak ja to zrobiłem. :)

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Dokładnie to samo jak wyżej. Stronka jedynie z 302 skoczyła mi jak na razie na 2 pozycję, strona docelowa (choć fakt, iż młodsza) jest na 7 :) Mi to odpowiada, nagle mam dwa serwisy w top10 :(

Reszta w zasadzie bez zmian. Na uwagę zasługuje fakt, iż te kilka serwisów korzystających z systemów poszło w górę -> faktycznie powoli wraca to do stanu "więcej linków!!", a to nie za dobrze :)

Moim zdaniem to nie przejdzie. Przejzalem dokladniej Google i pare zagranicznych for, we wspomnianych wyzej DC pospadalo wiele wartosciowych i starych domen a przed nimi pojawily sie te pozycjonowane "na szybko". Wedlug mnie to tylko kwestia czasu az odpowiednie filtry zostana ponownie wlaczone. Nalezy zwrocic takze uwage na to, ze w omawianych wynikach brakuje dat wykonania kopi, co zwykle ma miejsce gdy Google ma lekka zadyszke.

Ja poszedlem lekko do gory, ale nade mna pozostalo dalej wiele krzakow majacych kilka razy mniej linkow ode mnie. Najzabawniejsze jest to, ze sytuacja wyglada diametralnie roznie dla kazdej pozycjonowanej frazy, na niektorych jestem nawet wyzej niz przed zamieszaniem, jednak w wiekszosci dalej kicha.

IMHO ten update przejdzie do historii nie jako Jagger 3 a Halloween :o

98470[/snapback]

halloween05.gif

ps. straty przez jaggera: https://www.threadwatch.org/node/4364

Na pewno są to te:

-kr: 66.102.11.99,

-lm: 66.102.9.99,

-kr: 66.102.11.104,

-lm: 66.102.9.104.

98400[/snapback]

Po chwili euforii ( wszystko poszło w górę :D ) przyszło opamiętanie.

Jeżeli tak to ma tak wyglądać, to SEO będzie zajęciem dla 10-latków, a G poprostu się stoczy. Dlatego nie wierzę, że tak ma wyglądać koniec update.

Mam wypozycjonowanych klientów, do których jeszcze się nie ftpowałem. Poprostu dostali trochę linków... niektórzy nawet nie mają "słowa" NIGDZIE na stronie. :rotfl:

[edit] skoro mam dziś dobry humor do jeszcze dodam, że na moje potrzeby (słowa), systemy nie są potrzebne i ich nie stosuję, bo nie lubię... zaraz, zaraz... strony dopalane systemami chyba zniknęły?!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności