Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

I ja też przeczytałęm wszystkie wypowiedzi. I coś mi się nasuwa:

niesamowita zgodność z moją teorią z wieczoru rozdania nagród.

A mianowicie:

Każdy update jest swoistym banem dla stron, które coś zmajstrowały.

google ma swoją ( stale uaktualnianą ) bazę wykroczeń i kar za nie.

Ale żeby nie było tak łatwo powiedzieć wprost za co i jak karze, jest małe utrudnienie ( element losowy ).

dla uproszczenia opisu działania tego wszystkiego załóżmy, że na liście przestępstw jest 10 wykroczeń, a lista stron liczy 10000.

Gdy nadchodzi Judgment Night, googlegirl robi losowanie i dzieli listę stron na równe 10 i każdą gruę sprawdza pod kątem jednego przestępstwa, karze tylko za to jedno, a za pozostałe 9 nie.

Sytuacja się powtarza dla wszystkich grup stron, każda jest przeczesywana pod katem tylko jednego z przestępstw.

Stąd jednym poleciało za linki, a innym za linki nie poleciało i ciężko jednoznacznie stwierdzić, ze leci za linki, skoro jednym poleciało, a innym nie.

ot taka teoria, każdy jej słaby punkt w niej odnaleziony, pozwoli mi wymyśleć odpowiedź, która będzie tą teroię potwierdzała :rotfl:

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

... kontynuując myśl Sikera z zamkniętego wątku,

znowu coś się dzieje. Lub może 'w dalszym ciągu',

zamiast 'znowu'.

Cztery różne grupy dc o tej porze dnia - to nie jest

normalne. Wybrane z każdej grupy:

-> 66.102.11.104

-> 216.239.53.104

-> 216.239.59.104

-> 64.233.171.99

Może teraz to już zawsze tak będzie? :>

Szy.

Lol, ja chce mieć wszędzie wyniki z  66.102.11.104 :blink:

98694[/snapback]

.. dla mnie też mogło być B) Pierwsz pozycja nie jest zła B)

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Wyniki coraz piękniejsze, wychodzi na to, że na razie moge sobie dac spokój z pozycjonowaniem (a trzeba się zając samą treścia i wyglądem witryn) bo strony same wskakuja na pierwsze miejsca. Z jednej strony się cieszę z takiego układu, z drugiej zastanawiam ile niedzielnych internautów zauważy pogorszenie wyników i zmieni w najblizszym czasie wyszukiwarkę na cos innego.

...

dokładnie takie wyniki, jak np 66.102.11.104 daje google.pl z włączoną datą (opcja Pokaż strony zmodyfikowane w ciągu...).

przykład:

kraków google.pl

kraków 66.102.11.104

kraków google.pl z ostatnich 3 miesięcy

sprawdzałem na różnych frazach, mam te same wyniki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności