Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

pabel... mozesz sie ze mna nie zgadzać ale nie znajdziesz żadnego (chyba) argumentu na poparcie swojego sprzeciwu. W GoogleadSense właśnie chodzi o kasę , i to nie dla Ciebie i innych tylko właśnie dla  :hi: Googlarki. A nietrafione wyniki wyszukiwania moga skierowac strumień kasy z reklam, właśnie do np. Yahoo. Oczywiście może to być długofalowy proces, ale epidemia systemów linkującvych narasta tak lawinowo że prędzej czy później wyszukiwarki bedą musiały przestać premiować linki bo one tak bardzo wypaczą wyniki wyszukiwania że dojdzie do paranoi niedługo takiej jak np. z Ptasia Grypą.

100660[/snapback]

Z Google mogłoby być jak z pogodą - dużo czynników wstepnych powoduje chaos i "efekt motyla" - stare jak świat prawo Fizyki.

Może zamieszałem trochę.

1. Czym większa liczba warunków poczatkowych - tym układ szybciej zmierza w stronę chaosu.

2. Pozycjonowanie nie musi być katalizatorem - jest raczej regulatorem - bo mimo wszystko tylko ułamek procenta jest dziwnych wyników, a pozycjonowanie to nie tylko linki ale poprawa kontentu, optymalizacja strony - więc czynniki zawsze pozytywne.

3. Google i inne wyszukiwarki lepiej albo gorzej ale ciągle zmieniają swoje algorytmy - 8 lat temu strony "pozycjonowało" się dodając w metatagi "sex". 6 lat temu były "linki w kolorze tekstu" - do tej pory się zdarzają :D - taki był poziom pozycjonowania i wtedy była to "czarna magia" dla zwykłego użytkownika jak teraz zaawansowane metody.

Być może ostatnie zmiany - o tym już wspomniano - to były zmiany algorytmu - ale google jest już takim złożonym układem że jego twórcy nie są w stanie przewidzieć rezultatu. Jeśli tak - to niedługo google zacznie zatrudniać expertów od chaosu deterministycznego - tak samo jak giełda.

Ja raczej sądzę więc - że Google wytnie jakiś niepopularny system pozycjonowania -może farmy linków, albo linki dynamiczne. Pozycjonerzy zareagują - ustabilizują układ.

Jeśli teraz nie udało się - spróbują niedługo ponownie.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niewiem co sie stalo ale kolo 14 mialem wszystki wyniki jak zawsze - teraz patrze a 90% moich stron pospadalo i to nieraz nawet o kilkanascie pozycji. Co sie stalo ?!

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Niewiem co sie stalo ale kolo 14 mialem wszystki wyniki jak zawsze - teraz patrze a 90% moich stron pospadalo i to nieraz nawet o kilkanascie pozycji. Co sie stalo ?!

100709[/snapback]

I nadszedł J3. I żywi pozazdrościli umarłym.

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Hahaha... i znów jest normalnie - tzn dobrze :hi: tak jak bylo o 14 - wielkie G. sie zlitowalo :D albo inne DC mi podeslalo :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

100709[/snapback]

U mnie to samo wszystko lata. Ale w jednej branży non stop cały dzień 2 pozycja. W pozozstałyc hspadam w dół ale mam nadzieje że to przejściowe. Ten J3 na czym on się opiera co bierze pod uwagę?

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

jantar to zamiast, czesto bezpodstawnie, dogryzac innym wez sie do roboty i sam napisz.

W php czy perlu robota na kilkanascie minut (w zaleznosci od zalozonego stopnia zaawansowania).

BTW - od tych jaggerow niektore DC juz wysiadaja ;-) np. 64.233.161.129 czy 216.239.57.129

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

Jakubek...

...przepraszam jeśli Cie uraziłem jednym z moich poprzednich postów. Naprawdę nie miałem takiego zamiaru. Przepraszam także lutka. Po prostu nie podchodze do tych spraw tak śmiertelnie poważnie jak Wy.

No może to i błąd ale tak bedę nadal podchodził do tej apokalipsy.

I Wam też proponuję aby podejść do wszystkiego z odrobina humoru to łatwiej będzie znieść te porażki. Choć przyznaję że mi się łatwiej śmiać kiedy w adSense niemal dopłacam ;) To jak spadam to sobie mówię że oni też :D

Ale mimo wszystko jakoś trudno mi wspólczuć komuś kiedy widzę że płacze bo stracił dwa piwa miesięcznie.

I z góry zastrzegam że to nie jest aluzja do Jakubka ani tym bardziej lutka.

A co do skryptu to moje pytanie było całkiem poważne, tyle że nie do Jakubka.

Ale mimo wszystko jakoś trudno mi wspólczuć komuś kiedy widzę że płacze bo stracił dwa piwa miesięcznie.

dla niektórych sa to 2.. tiry piwa miesięcznie... ;)

Witaj normanos ...

...no moze trochę przesadziłeś ale jakoś mi trudno uwierzyć że takie straty są niezasłużone ;)

Żeby nie było niedomówień trochę rozwinę. Albo nie, bo dopiero by mi sie oberwało.

100792[/snapback]

Ale ja nie pozycjonuję dla AdSense, dopiero dzisiaj założyłem sobie konto AdSense i to aby testować i jakieś luki wyszukiwać, a nie aby zarabiać. Pozycjonuję, od tak dla rozrywki. Ja mam (nie chwaląc się) ciepłą posadkę (logo po lewej).

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

hmm. spadek z 500$ na 200$ = 300$ x 31 dni = 9300$ x 3.20zł = 29760 zł

1 piwko 2,50zł x 20 (czy ile tam) w skrzynce = 50zł

29760 : 50zł = 595 skrzynek piwa

niestety nie wiem ile skrzynek mieści się do jednego tira... ale może i nawet 2 tiry by nie starczyły.. oczywiście obliczenia 'pi razy oko'.

przesadziłem??? niesądze. niezasłużone? no oczywiście, wystarczy, że ktoś tyle wyciaga i juz jest powód aby zasłuzył ;) "za zywota"... :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności