Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
przesadziłem??? niesądze. niezasłużone? no oczywiście, wystarczy, że ktoś tyle wyciaga i juz jest powód aby zasłuzył ;) "za zywota"... :/

100807[/snapback]

A w Polsce ktoś tyle wiciąga? Wątpie szczerze :D

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

jednak obserwacje moje wskazują na ewoluowanie wszystkich wyników pwoli w kierunku https://66.102.9.104.

100821[/snapback]

Niestety.

Obecnie 10 na okolo 100 poddanych analizie DC zwraca wyniki jak powyzsze DC.

Edit: wyniki jednak nieco sie wyposrodkowaly na tych jaggerowych, wiec Apokalipsy moze jutro nie bedzie.

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

A moje narzedzie do sprawdzania pozycji strony w 100 DC pokazuje to ze jedna domena na dane slowo znajduje sie na pozycjach od 1 do 8 w zaleznosci od DC ktore jest sprawdzane. Wniosek? Data center cos nie moga sie dogadac co maja pokazywac. Minie jeszcze troche czasu zanim wszystkie DC siada przy wódeczce i sie dogadaja jakie wyniki maja miec, bo w tej chwili to jest samowolka. Potworzyly sie grupy wsparcia. Ze 100 sprawdzanych DC widac ze sa 4 klany, ktore pokazuja te same pozycje w obrebie klanu, jednak inne niz pozycje innego klanu DC.

Wniosek niefajny: czekac.

PS. Ludziskom bardzo zainteresowanym moge podac dane dostepowe do tego narzedzia. Nie kcem by bylo uzywane czesto i gesto z tego wzgledu, ze jest zainstalowane na moim dedyku, a takie sprawdzanie pozycji jakie stosuje, czyli na zywca pobierane wyniki szukaczki (udawanie usera) i wybieranie pozycji strony ze zrodla wynikow podanych przez google nie bardzo jest chyba legalne i nie chce zalapac bana na adres IP. Sam uzywam zazwyczaj kodu z localhost, gdzie mam dynamiczne IP.

nie chę podnosić adrealini i podjudzać, ale jednak obserwacje moje wskazują na ewoluowanie wszystkich wyników pwoli w kierunku https://66.102.9.104.

Boże broń, choć również skłaniam się ku tej opcji ;) Wśród nowych serwisów w sumie jedno jedyne pierwsze miejsce się ostało, na dodatek z niewielką konkurencją nie przekraczającą 4 Mln... Widzę wyraźną tendencję do supportowania przez Jaggery stron w większym stażem. Takie serwisy w moim przypadku praktycznie nie spadają, głównie niewielkie wzrosty.

Teraz opinia nieco wybiegająca w przyszłość:

Bardzo bym nie chciał, wszystko jednak wskazuje na to, iż wzrost wagi stażu strony jest jednym z nowych pomysłów G i na stałe wpisze się w jego taktykę na najbliższy czas. Powstają więc obawy, czy aby jak to zwykle bywa nie przejdzie od dobrego pomysłu do paradoksu. Jak z polskim rynkiem pracy - poszukujemy młodych osób z wykształceniem wyższym, najlepiej świeżo po studiach. Wymagane co najmniej dziesięcioletnie doświadczenie w branży :D

Ciekawe jak to się ułoży z G. MSN mnie kocha, yahoo nienawidzi, G dotychczas co najwyżej kokietowało... :D

urządzając sobie zabawy typu KRETYN, czy PTASIA GRYPA, mimo że macie inne zamiary, to jednak obnażacie słabość i ułomność durnych algorytmów wyszukiwarek. Ale tym samym obnazacie słabość giganta wśród wyszukiwarek. Jest to ogromne zagrożenie także dla finansowej pozycji spółki giełdowej Google. Idąc dalej trzeba przyjąć że dla istnienia Google, Pozycjonerzy i systemy linkujące są chyba największym zagrożeniem. I jestem przekonany że googlarka kombinuje przede wszystkim, w jaki sposób wyeliminować z internetu to największe zagrożenie.

Dla społeczności pozycjonerów i webmasterów zabawa w Ptasią grypę jest tylko zabawą, ale dla Googlarki to jest prawdziwa wojna o być albo nie być.

pisałeś w tym wątku, więc tutaj odpowiem.

sądzę, że w google nie przejmują się tym aż tak bardzo, na pewno nie jest to wojna o być albo nie być. przynajmniej na razie.

Pranks like this may be distracting to some, but they don't affect the overall quality of our search service, whose objectivity, as always, remains the core of our mission.

znany jest przykład, gdy na frazę miserable failure oraz failure pojawia się "link sponsorowany" kierujący do wyjaśnienia (zapewne strasznie ich tajniacy nękali, więc postanowili to wstawić).

Why these results?

These results may seem politically

slanted. Here's what happened.

www.google.com/googleblog

...i to tyle... jest google bomba (i to niezła, na najwyższym szczeblu ;) ), jest link do opisu w oficjalnym blogu google nt jak powstaje takie cuś... gdyby tylko chcieli, mogliby usuwać wszelkie znane ptasie grypy itp...

ale może też lubią się pośmiać?

btw pisał już o tym pneuma: tutaj.

</ot>

Szanowny Panie Kolego zero3...

...oczywiście ptasia grypa itp, to tylko przykład. Przejaskrawiony ale przecież nie o pojedyńczych polityków chodzi. Chodzi o zasadę, na której opiera się bodaj 90% pozycjonowania, przez profesjonalistów.

Przecież tak naprawdę ich nawet zbytnio nie interesuje co zawiera strona. Po prostu rozkładają w rozsądnym czasie, dowalanie maxymalnej bezpiecznej porcji linków z anchorami i strona jest na topie bez wzgledu na zawartość. A najlepszym tego przykładem jest ptasia grypa.

Dokładnie to samo się robi z innymi stronami pozycjonowanymi przez pozycjonerów. Do tego trzeba dodać pozycjonowanie destrukcyjne np. konkurencji.

No nie udawaj ze to jest ok, i że Google sobie może na to pozwolić. A nawet jeśli tak sądzisz, to ja i tak nie zmienię zdania.

Bo jeszcze rok temu to była znikoma skala. Ale dzisiaj nawet amatorzy uprawiają to na taka skalę o której 2 lata temu nie sniło się nawet zawodowcom.

I to zjawisko narasta jak kula snieżna. Nie wierzę że Googlarka bedzie się temu bezczynnie przyglądać. To moim zdaniem jest realne zagrożenie dla wyszukiwarek a największe oczywiście dla Googlarki bo to ona moze najwięcej stracić. No i zgoda że "na razie" jeszcze nie mają noża na gardle. A może już mają ale jeszcze tego nie czują.

Byłoby chyba ciekawe także gdyby ktoś z Userów tego Forum potrafił porównać wyniki giełdowe Googlarki z zachowaniem się ruchu w internecie i ostatnimi wpadkami Googlarki. Głowy nie dam, ale palec bym zaryzykował że istnieje związek.

I na koniec: Ręczne usuwanie ptasich gryp nie ma sensu, w przypadku Google. Wszak trzeba by przetrzebić właściwie całą czołówkę wszystkiego co jest w internecie. ;) Dlatego sądzę że muszą na tego raka znaleźć algorytm i stopniowo go wprowadzać aby nie przewrócić do góry nogami wszystkiego bo wówczas sami przestana istnieć. Wszak adSense jest zainstalowane wewnątrz niemal wszystkich serwisów w całym internecie w samej czołówce. Dalej nie ma sensu. Więc wycięcie tej sztucznie wypozycjonowanej czołówki byłoby unicestwieniem ogromnych wpływów do kasy Googlarki, a w konsekwencji - samej googlarki.

Przepraszam że ośmielam się polemizować ale coś tak od rana mi się pie...... :D

Jak dla mnie to jakis Koszmar ;) !

Stronka miala super staty i mase pierwszych miejsc i nagle spadla o mase wynikow w dol - wyprzedzily ja jakies kompletnie nie zwiazane z tematem kaszany :/.

Google zaczyna pokazywac monopol :D !

Nawet nie racza powiedziec ludzia co bedzie dalej ! Maja to w du**e ... i tak sa liderem.

Mam nadzieje ze nie zrodzi nam sie z tego za pare lat kolejny microsoft.

jantar ale walka wyszukiwarki z pozycjonerami jest nierowna. Wczesniej czy pozniej ta druga strona bedzie gora.

Jesli google zmienia algo, to nowy algorytm tez bedzie do rozpracowania. Sadze ze zmiana algorytmu np. co dwa miesiace bedzie bez sensu - raz ze to finansowo raczej sie nie bedzie oplacalo googlarce, dwa .. jak dlugo mozna tak czesto algo zmeiniac. Liczba kombinacji czynnikow ktore beda brane do oceny stron jest liczbą skonczoną i nie sądze by google zdecydowalo sie na walke z pozycjonerami - wkoncu nie jest ich tak duzo ;)

Ja w tym momencie widzę powrót wyników sprzed J3 na 66.102.11.102 oraz 66.102.9.102

Jeszcze wczoraj były one absurdalne, więc wg mnie google powoli cofa zmiany w DC.

Jednakże widać na kilku frazach podział na 2 grupy wyników na rożnych DC, które choć się rożnią między sobą to mają sens i są trafniejsze od Jaggerowych ostatnich zmian.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności