Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

Na 66.102.9.104 sa juz normalne wyniki,  czyli takie jak na pozostalych DC, mogloby wszystko zostac tak jak jest :hello:

100878[/snapback]

No i stalo sie - wskoczyly nowe wyniki na googla - wszystkie dc wygladaja tak samo - liczylem z taka pewna niesmialoscia ze jednak te z 66.102.9.104 beda ostatecznymi bo akurat dla mnie byly ok... no ale nic... tak juz chyba zostanie... nie jest najgorzej ;)

https://66.102.7.104 - tylko tu widac troszke inne wyniki

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No i stalo sie - wskoczyly nowe wyniki na googla - wszystkie dc wygladaja tak samo - liczylem z taka pewna niesmialoscia ze jednak te z 66.102.9.104 beda ostatecznymi bo akurat dla mnie byly ok... no ale nic... tak juz chyba zostanie... nie jest najgorzej  ;)

100886[/snapback]

Wyniki mogą być, nie są to pozycje jakie miałem przed update, ale myślę że powoli jeszcze wzbiję się do góry ;) Mam sporą nadzieje :hello:

Pozdrawiam

Kurcze cos sie moze wkońcu i stabilizuje. Ale stronki z mojej konkurencji lataja jak dzikie. Moja utrzymuje się w czołówce

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

Witaj Jamesisko...

...zgadzam się co do zasady że walka z pozycjonerami jest nierówna. Jednak co do szczegółów to myślę że w tej walce jednak Googlarka ma przewagę. Bo to Googlarka wprowadza algorytmy a nie pozycjonerzy.

przecież tak naprawdę to pozycjonerzy od zawsze muszą się dopasowywać do Googlarki. Proszę zauważyć że to Googlarka juz przykróciła proceder linków rotacyjnych, i moim zdaniem przykraca i przykróci proceder linków bezpośrednich stałych. Już to jest wyrażnie widoczne (przynajmniej ja tak oceniam i pisałem juz o tym ) ze coraz bardziej liczy się content a nie linki.I m.in. ptasia grypa spowoduje że Googlarka musi przestać całkowicie liczyć linki. Może zacznie liczyć wejścia z tych linków?

A może szykuje coś innego? No od kilku tygodni nurtuje mnie pytanie, po co guglarka przydzieliła moim stronkom PR-4 ? Moim zdaniem w zaden sposób na to nie zasługują. Ale to moze oznaczać że się szykuje jakaś spora zmiana w algorytmach i obawiam się że się najmocniej zdziwią magicy :hello:

No i co do finansów Googlarki. także sie z Tobą niestety nie zgadzam. To właśnie "nic nierobienie" się googlarce nie opłaci bo straci dochody kiedy wielu internautów uzna że wyniki wyszukiwania są np. takie jak wczoraj. I Googlarkę stać na takie zmiany bo te zmiany mogą poprawić jej sytuację. A moim zdaniem ich sytuacja jest coraz trudniejsza, bo konkurencja zaczyna im deptać po pietach. Niewiele trzeba aby Yahoo ich dogoniło i wtedy wystarczy aby przez internet przewaliła się lawina opinii o wyższości Yahoo i Googlarka z dnia na dzień może przestać istniec albo dołączyć do Onetu

Przecież nawet tu można już spotkać opinie że Yahoo pokazuje lepsze wyniki. I jeśli nawet tak nie jest to kogo to bedzie obchodzić, w momencie kiedy lawina ruszy?

Wszak już dziś można powiedzieć że wyniki wyszukiwania są zbliżone, a są kraje gdzie Yahoo ma przewagę wśród internautów. To jest takze kwestia "mody" na uzywanie takiej a nie innej wyszukiwarki, bo wyniki są zbliżone.

jak dlugo mozna tak czesto algo zmeiniac

odp. do końca świata i jeden dzień dłuzej ;)

I pytanie niemalże retoryczne: Jak długo pozycjonerzy mogą szukać nowych metod pozycjonowania?

Oczywiscie odpowiedż jest banalnie prosta, z tym tylko ze pozycjonerzy w swoich działaniach bedą musieli tańczyć tak jak im Googlarka zagra.

Albo starać sie w internecie wypromować modę na używanie innej wyszukiwarki (czytaj: wyszukiwarki która pozwala pozycjonerom utrzymać się na rynku)

i moim zdaniem przykraca i przykróci proceder linków bezpośrednich stałych. Już to jest wyrażnie widoczne (przynajmniej ja tak oceniam i pisałem juz o tym ) ze coraz bardziej liczy się content a nie linki.I m.in. ptasia grypa spowoduje że Googlarka musi przestać całkowicie liczyć linki. Może zacznie liczyć wejścia z tych linków?

Ugggh.

Problem dla systemów wyszukiwawczych polega na tym,

że prawie wszystko co mają do analizy jest dziełem tych,

którzy te systemy chcą przechytrzyć. A linki jako jedyne

są elementem 'opisującym' jakiś serwis, nie będąc

przeważnie jego (serwisu) bezpośrednim elementem.

Stąd tak duża ich waga przy tworzeniu indeksu.

(oczywiście - mówimy o 'naturalnych' linkach)

Co więc zostanie Tobie, kiedy zlikwidujesz moc linków?

Kontent. I wiesz co - całą władzę w kreowaniu pozycji

w indeksie oddasz w ręce autora strony, który, wierz mi,

już zrobi to 'co trzeba' - nagłówki, opisy, zdjęcia, alty

- to dopiero zaczną się cuda. Cuda, które mieliśmy już

kilka lat temu.

Problem więc nie w tym, że link istnieje. Ale w tym,

że *zły* link istnieje. I to jego trzeba wykryć, zrozumieć

funkcjonowanie tych naturalnych.

I tak jeszcze - z ciekawości, pytanie: jak chciałbyś,

by robot Google badał ilość przejść ze jednej strony

na drugą, hm? :> Może W3C doda do specyfikacji HTML

dodatkowy oficjalny tag <a googlestat=yes href=... />?

:]

Szy.

Dzięki szy...

...znakomicie to ujałeś, i mimo woli poparłeś moje tezy.

A Twoje pytanie:

jak chciałbyś,

by robot Google badał ilość przejść ze jednej strony

na drugą, hm? :> Może W3C doda do specyfikacji HTML

dodatkowy oficjalny tag <a googlestat=yes href=... />?

jest pytaniem nie do mnie tylko do Googlarki i jestem pewien ze odpowiedź padnie. Jeśli nawet nie z ich strony to myslę że znajdzie się ktoś kto znajdzie tą odpowiedź.

I to pewnie bedzie nowa (lub istniejaca) wyszukiwarka, która zdetronizuje Googlarkę. Może Onet? :hello:

Ale może Googlarka do tego nie dopuści i sama się upora z :

Problem więc nie w tym, że link istnieje. Ale w tym,

że *zły* link istnieje. I to jego trzeba wykryć, zrozumieć

funkcjonowanie tych naturalnych.

A czy ktoś zna strony które są w topie wyników wyszukiwania i nie mają złych linków?

Ja nawet sobie czasami myślę że wśród wielkich tego Forum jest ktoś kto może zdetronizować Googlarkę, tylko ON sam o tym jeszcze nie wie.

Czyż nie tak zrodziła się Googlarka kilka lat temu?

Wystarczył pomysł na algorytm poprawiajacy rzetelność wyników wyszukiwania.

jest pytaniem nie do mnie tylko do Googlarki i jestem pewien ze odpowiedź padnie. Jeśli nawet nie z ich strony to myslę że znajdzie się ktoś kto znajdzie tą odpowiedź. I to pewnie bedzie nowa (lub istniejaca) wyszukiwarka, która zdetronizuje Googlarkę. Może Onet?

Nie. Żadna tego nie zrobi, gdyż nie ma ku temu

warunków technicznych. Wiesz jak 'działa' Internet?

A czy ktoś zna strony które są w topie wyników wyszukiwania i nie mają złych linków?

Nie czytałeś za dużo forum ostatnio, co? :]

Mówić 'złe' miałem na myśli nie takie, które obniżają

Twoją pozycję, ale takie, które nie jej nie poprawiają.

Szy.

Nie denerwuj się szy...

...wszak moje opinie nei są w stanie (ani nie mam zamiaru) podważyć Twojego autorytetu. Szanuję Twoja wiedzę i doceniam ją. Często też tu zagladam m.in. po to aby się od Ciebie i innych czegoś nauczyć.

Choć przyznaję że nie czytam tego Forum od deski do deski bo po prostu brak mi na to czasu. Ale to jednocześnie oznacza że nie zostałem jeszcze urobiony prezentowanymi tutaj modnymi teoriami. I mam na te tematy swoje zdanie i spostrzeżenia.

warunków technicznych.

I tu nie mogę z Tobą polemizować, bo pewnie masz rację ale ja mam nadzieję graniczącą nawet z pewnością że znajdzie się ktoś kto taki sposób znajdzie.

Mówić 'złe' miałem na myśli nie takie, które obniżają

Twoją pozycję, ale takie, które nie jej nie poprawiają.

Wybacz ele w tej kwestii muszę stwierdzić że wg. mnie to także te moje linki ponizej są złe. Złe są także te które obnizają i te które poprawiają naszą pozycję, chyba że są to linki które ktoś umieścił do mojej strony na swojej, chcąc zainteresować swoich odwiedzajacych także moją stroną. Ale ja takich linków się nie spodziewam :hello: a generalnie w internecie takie linki są marginesem który można już pominąć w wynikach wyszukiwania, ale mogę się mylić.

warunków technicznych.

I tu nie mogę z Tobą polemizować, bo pewnie masz rację ale ja mam nadzieję graniczącą nawet z pewnością że znajdzie się ktoś kto taki sposób znajdzie.

Jak to nie :) ?

Wszystko kiedyś nastąpi i lepsza "inteligentna" wyszukiwarka (z uczącymi się robotami) to kwestia czasu, kto wie może już coś takiego krąży po necie ...

Co do warunków technicznych, to uruchomienie wyszukiwarki podobnej w budowie do pierwszego Google'a wymaga pojemności dzisiejszego PC-ta, kilku stacji obliczeniowych i szybkiego łącza o przepustowości najlepszego chello ;)

Wszystko kiedyś nastąpi i lepsza "inteligentna" wyszukiwarka (z uczącymi się robotami) to kwestia czasu, kto wie może już coś takiego krąży po necie ...

101019[/snapback]

Pod koniec XIX wieku pozytywiści mówili że na poczatku XX wieku człowiek będzie znał "naukę" w 100%. Sto lat później mówią o 10% i z roku na rok mniej :)

Przy takim złożonym problemie i tej ilości przetwarzanych informacji - zawsze będą błędy, przekłamania i pozycjonerzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności