Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No Panowie...

...jeszcze raz proszę, pokuscie się o wnioski.

Bo chyba nie powie nikt że te spadki (czasem wzloty) to przypadek albo wpadka Googlarki. Ja widzę pewną prawidłowość w swoich stronkach

jantar albo masz coś do powiedzenia albo nie. Jeśli tak - słuchamy, nikt tu Cię nie będzie "jechał", co najwyżej kulturalnie się nie zgodzi :bukiet:

Jedyną prawidłowością zauważoną przeze mnie jest segregacja ze względu na wiek strony. Ktoś ma inne wnioski - z chęcią poczytam :bukiet:

Na kilkunastu roznych frazach zauwazylem bardzo negatywna rzecz: na zmianach niezle wyszly strony zawdzieczxajace swoja pozycje roznej mascji linkorom, linkujom, lv itp. Wzgledny opor stawily temu storny o gigantycznym zapleszu (portale, duze wortale, duze serwisy informacyjne) i bardzo stare (4-5 lat).

O ironio na kilku frazach do top20 wskoczyly pojedyncze strony, ktore wypadly z tego zakresu jakies półtora-dwa lata temu (sic!).

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

tylko drobny kawałek spostrzeżeń:

Googlarka premiuje i liczy wejścia po linkach do Twojej strony. Prawdopodobnie analizuje też jak unikat długo i szeroko przebywa na Twojej stronie. Linki umieszczane w stopce lub gdzieś w kącie strony mogą Ci zaszkodzić bo z nich nie ma prawie wejść i są martwe

no to może być początek konca systemów...

Z wilkiem się zgadzam.

Bo linki w ogromnych ilościach jeszcze swoja wagę mają. ale sredniaki wyleciały a ich miejsca zajęły czysto linkowane. Jednak myślę że następny jager czy inny łoś dokona ostatecznej destrukcji systemów

Googlarka premiuje i liczy wejścia po linkach do Twojej strony. Prawdopodobnie analizuje też jak unikat długo i szeroko przebywa na Twojej stronie. Linki umieszczane w stopce lub gdzieś w kącie strony mogą Ci zaszkodzić bo z nich nie ma prawie wejść i są martwe

hmm... oby

Nie linki rotacyjne zostały z taką samą wagą, myślę że kłopoty z bałaganem google były powiązane z wiekiem domeny, na początek za dużo chceili za to dać a teraz i tak stał się bardzo ważnym czynnikiem. Linki jak dla mnie nie zmieniły swojej wartości.

jantar:

Na wstepie przyznaje, ze nie jestem wyspany. Niemniej, nie rozumiem jakim cudem google ma pozyskiwac dane o wejsciach i... czasie przebywania. Skoro nawiazujesz do lokalizacji linkow "on-site" to wnioskuje, iz w/g Twojej hipotezy google ma czerpac informacje ze zrodla innego niz obecny czasem licznik klikniec w wynikach...

Czyzby mieli... megapanel ? :-)))

Edit:

Chyba, ze zrodlem sa toolbary i innej masci zabawki zbierajace m.in. w/w dane. Tylko jak z reprezentatywnoscia wowczas...

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

tylko drobny kawałek spostrzeżeń:

Googlarka premiuje i liczy wejścia po linkach do Twojej strony. Prawdopodobnie analizuje też jak unikat długo i szeroko przebywa na Twojej stronie.

101234[/snapback]

Hm... Prawdę mówiąc bardzo bym chciał takich zmian jednak... Statystyki dla około 8 miliardów stron, z których każda ma jakieś linki, od 1 do kilkuset tysięcy? Statystyki dla bilionów linków? No nie wiem...

a ja mam inne doswiadczenia z moimi stronkami i stronkami klientów w góre poszły stronki linkowane systematycznie i niektore w minimalnym stopniu wspierane systemami, natomiast dużo stron wspieranych na maxa systemami wypadło a co do wieku witryn to zaobserwowałem że nie ma to znaczenia wiekszego - młode domeny sie zachwały/poszły w góre a ze starymi czasem poszły w dół a cxzasem w w góre

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Panowie...

...na mój gust, wiek się też nie liczy.(wybacz Pasja) Dowód?

Proszę bardzo: moja www.jantar2005.pl/hortensja z jednym linkiem i PR-4 po miesiącu istnienia, i na frazę :"wczasy w Pobierowie" wyruchała tysiace stron starych i bardzo mocnych. Jest na kilkunastym miejscu a nie zrobiłem nic aby tam wylądowała.

Myślę że zdecydował o tym content i prawdziwe wejścia po jedynym linku, no i oczywiście PR przyznane nie wiem za co, ale tego się pewnie dowiem od Was.

I mam takich stronek jeszcze kilka, a wśród nich jedną którą sobie klient sam chciał wypozycjonować i umieścił do niej linki na kilku mocnych portalach turystycznych. Skutek? Proszę bardzo: jedyna moja strona z PR-0 i znikomą liczbą wejść

Jakubek... juz Ci dziś pisałem ze na takie pytania odpowie tylko Googlarka. Gdybym znał odpowiedź na to i podobne pytania to juz by Googlarka podzieliła los onetu. Megapanel? nie wiem jak to nazywają ale wiele wskazuje na to ze mają.

wipqozn... dzisiaj jest wszystko mozliwe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności