Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

wczasy w Pobierowie
Jest na kilkunastym miejscu a nie zrobiłem nic aby tam wylądowała

i co z tego wynika? takie frazy pozycjouje sie kontentem :\

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Panie adminie...

...czy istnieje możliwość wyłączenia wszystkich linków jakie tu umieściłem do siebie?

Jeszcze nie wiem czy tego chcę bo moje spostrzeżenia mogą być pochopne ale chciałbym wiedzieć czy taka mozliwość jest.

Nie jestem w te klocki mocny. Wiec jak czegoś nie wiem to pytam ale jak coś wiem to nie odpuszczę, nawet największemu autorytetowi. :bukiet:

No OK s4lc...

i co z tego wynika? takie frazy pozycjouje sie kontentem :\
...ale sądzisz że o tym nie wiedzą twórcy stron niższych niż moja? Poza tym za mną są tysiace stron pozycjonowanych przez zawodowców i tysiącami linków. A ja tylko tą stronke popełniłem.

No i moze mi jeszcze w takim razie powiesz za co dostała PR-4 po miesiącu istnienia. Też za content?

jantar: co do "wczasy w pobierowie" to elpiero rzadzi - dla reszty swiata: domena nie jest wspierana systemami, jest mloda.. 2, 3 miesiace ma. Dostala tylko 301 redirecta z poprzedniej jej wersji - ktora tez nie byla stara - wczesniej istniala ok 3 miesiecy w sieci.

Stad tutaj sie zgadzadzam z jantarem: wiek domeny nie ma nic do rzeczy.

myślę że kłopoty z bałaganem google były powiązane z wiekiem domeny

Tam gdzie ja obserwowalem domeny np. 2-3 letnie tez lecialy w dól (graniczne jest to minimum 4-5) jesli nie mialy wsparcia ilosciowego (skala jak wspomnialem portalu lub duzego serwisu informacyjnego) lub systemow spamerskich typu linkor. Również systematycznosc uzupelniania linkow z tego co widze niewiele pomogla.

Mam nadzieje, ze cos z tym zrobią, bo skonczy się na totalnym zaśmieceniu wyników.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Witaj Jamesisko...

...wiem że elpiero mnie wygryzło z pierwszej pozycji ok. 20.10.br. i to też moze coś podpowiedzieć. Poza tym wypaść z pozycji za sprawą takiego mocarza jak Ty to zaszczyt :bukiet:

Ale uwazaj bo zamierzam tam wrócić. :bukiet:

Tylko jeszcze nie wiem kiedy i jak. A tak poważnie to naprawdę nic z tą stronka nie robiłem poza jej spłodzeniem

No OK s4lc...

i co z tego wynika? takie frazy pozycjouje sie kontentem :\[/quote Poza tym za mną są tysiace stron pozycjonowanych przez zawodowców i tysiącami linków. A ja tylko tą stronke popełniłem.

No i moze mi jeszcze w takim razie powiesz za co dostała PR-4 po miesiącu istnienia. Też za content?

101256[/snapback]

chłopie nie przsadzaj z tym pozycjonowaniem tysiacami linków na 12.000 wyników wiecej pokory :bukiet: na te ilośc jak ktoś już napisał sajt pozycjonuje sie sam

a PR 4 to też żaden problem ostatni update rozdawał je koszami :bukiet:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jantar: heh daj spokój, przykłady podawaj z próbki chociaż z powyżej 100 tys, to raczej dolna granica. Kilkanaście tys - wszystko zdarzyć się może :bukiet: (Kilka moich staroci siedzi na pierwszych miejscach dla 100 - 300 tys., a nigdy nie pozycjonowane)

Jeśli chodzi o wiek - najwidoczniej zbieg okoliczności sprawił, iż dopadło akurat moje młode serwisy. Aczkolwiek będę się temu jeszcze przyglądać przez jakiś czas :bukiet:

Jantar.

Nie masz się co upierać. Średnio trudne frazy zaczynają sie sądze od 1,5M wyników, Twe 0,01M (10k) mozna załatwić tylko i wyłącznie zawartością storny.

Miło jest słuchać wywodów, ja niestety mimo częstych wypowiedzi tu i tam, niewiele wniosę - sądze, że mam za małe doświadczenie, za mało stron... może następnym razem pozwolę sobie na jakieś wnioski.

[edyta]

Jedyne co mogę dodać - jak dla mnie zbyt długo trwał ten update, częste zmainy pozycji (w gore i w dół) - sądze, że G miało jakieś kłopoty, o których nawet trudno mi pisać z powodu mojej ignorancji.

drugie to może to, iż pomimo, że nie stosuje spamu - musiałem ostatnio go 'pokochać' :bukiet:

jedno co zaobserwowałem to najstabilniejsze i awansujące stronki były systematycznie i powoli linkowane i w małym stopniu dopalane systemami w tych przypadkach wachania pozycji jeżeli były to niewielkie i nie zauważyłem jakoś wpływu "wieku" domen

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

U mnie stronka pozycjonowana na zagraniczna fraze... cos powiedzmy w stylu "public relations" na polskich stonach jest pierwsza... ale na zagranicznych na 3,6 M wynikow jest na pozycji nr 8 - wiec narzekac chyba nie moge... przed updatami nawet jej nie moglem znalezc - konkurencji z Polski nawet nie widac :crazy:

Co innego ze na inne frazy (polskie) nadal na pierwszych pozycjach wisi taki spam ze mnie oczy bola... wiec jesli o to chodzi, chyba zbytnio sie nie postarali panowie z googiela :crazy:

jedno co zaobserwowałem to najstabilniejsze i awansujące stronki były systematycznie i powoli linkowane i w małym stopniu dopalane systemami w tych przypadkach wachania pozycji jeżeli były to niewielkie i nie zauważyłem jakoś wpływu "wieku" domen

101286[/snapback]

Powierdzam

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności