Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niestety masz racje,

ale pocieszające jest jedno , konsekwencja i wytrwałość + cierpliwość daje lepsze efekty niż "dopalacze" :crazy:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jedno co zaobserwowałem to najstabilniejsze i awansujące stronki były systematycznie i powoli linkowane i w małym stopniu dopalane systemami w tych przypadkach wachania pozycji jeżeli były to niewielkie i nie zauważyłem jakoś wpływu "wieku" domen

101286[/snapback]

Powierdzam

101306[/snapback]

A ja nie potwierdzam. Jak juz wpsomnialem wyzej na obserwowanych przeze mnie frazach tak było jeszcze kilka dni temu ale po ostatnich zmianach stało się dokladnie odwrotnie. Strony stabilne i powoli linkowane poleciały na łeb na szyję. Nie tylko moje, konkurencji również (co również wkurza, bo storny konkurencji były dobre merytorycznie więc ich większa popularność dość mocno pobudzała do działania).

Dziś to zjawisko z tego co widze jeszcze sie zaostrzyło.

Jedno jest pewne: dobrze zrobił kto nie opierał się wyłącznie na wyszukiwarkach. Kto stosuje szeroko pojęty marketing ten nadrobi przynajmniej malą część strat.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Jedno jest pewne: dobrze zrobił kto nie opierał się wyłącznie na wyszukiwarkach. Kto stosuje szeroko pojęty marketing ten nadrobi przynajmniej malą część strat.

101329[/snapback]

A czy ktoś ci mówił inaczej ?

Pozycjonowanie to tylko jedna z metod promocji strony i współczuje wszystkim którzy opierają się wyłącznie na nim, bo prędzej czy puźniej spotka ich to co spotkało ciebie.

EDIT

Analogiczna sytuacja do AdSense, znam takich którzy mają działalność gosp. opartą w dużej części na tym programie, 12-sty się zbliża ZUS trzeba zapłacić a czeków nie ma.

Linki umieszczane w stopce lub gdzieś w kącie strony mogą Ci zaszkodzić bo z nich nie ma prawie wejść i są martwe

W takim razie trzeba pousuwać linki typu: "Powered by..." z darmoych skryptów?

Jeśli Google ma badać przechodzenie między stronami to chyba tylko poprzez Toolbar, bo jak inaczej? Wtedy zatrudniam kilka osób, żeby zainstalowały sobie Toolbara i połaziły po moich linkach.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Ale przecieć nic jeszcze sie nie ustabilizowało. OBecne wyniki są poplatane. Dziś koło 13 w mojej branży znowu były rotacje i już wszystko na miejsce wróćiło.

Generalnie, faktycznie trzeba czekać na efekt końcowy i wtedy wyciągać wnioski.

U mnie stronki też poleciały w dół teraz wszystkie wróciły na swoje pozycje ale nie sądzę zeby to były już ostateczne pozycje. Let's smoke :P

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

Generalnie, faktycznie trzeba czekać na efekt końcowy i wtedy wyciągać wnioski.

101401[/snapback]

A kiedy to będzie ? bo czytam sobie ten wątek i tak się zastanawiam, że się nigdy nie skończy bo jak stwierdzicie, że J3 się skończył to zaraz ktoś zauważy, że zaczoł się J4 :P hehe.

Ja tam nie narzekam po 2 tygodniach na pozycji 3 i 10 na dwie frazy, dziś podskoczyłem o 1 oczko do góry. Czekam i zmieniam i czekam i patrze na wyniki a tymi rotacjami się nie przejmuje.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Te wachania moga potrwac jeszcze dluuuugo. Panie i Panowie, nie ma sie co oszukiwac - google sie nami bawi. Po Waszych wypowiedziach bardzo wyraznie jest widac, ze wyciaganie tutaj wnioskow nie ma wiekszego sensu.

Jedni pisza, ze zauwazyli bardzo duze znaczenie wieku domen, inni, ze wrecz przeciwnie. Jedni sa za systemami wymiany linkow, inni ich nienawidza.

Podam swoj przyklad. Moja strona ma rok, sama domena niedlugo bedzie miala jakies 3 lata i przez ten czas bylo na niej wiele roznych stron (nie bylem wtedy jej wlascicielem - dodam, ze miala kompletnie inna tematyke niz aktualnie). Jakies dwa miesiace temu zabralem sie za pozycjonowanie, wsadzilem w meta tagi i w paru miejscach na stronie slowa kluczowe, ktore mnie interesuja. Wykorzystalem tez moc systemow. Efekt jest taki, ze PR podskoczyl na 4 (to akurat nic wielkiego), link: zwraca mi 2390 linkow, site: bedzie niedlugo 50tys podstron.

Moje wyniki (jezeli podaje od do tzn. ze takie wachania zauwazylem przez ostatnie 3 tygodnie):

1 fraza: wynikow 2,730,000, miejsca od 3 do 4

2 fraza: wynikow 7,020,000, miejsca od 2 do 3

3 fraza: wynikow 7,240,000, miejsce 3

4 fraza: wynikow 2,700,000, miejsca od 5 do 11 (dosc trudna fraza)

I wiecie co? 3 i 4 fraza pojawiaja sie na stronie TYLKO w keywords i description. Reszta to linki, w wiekszosci systemy. Dodam, ze nie zauwazylem wiekszych zmian przez caly czas trwania Jabberow. Praktycznie nic sie nie zmienialo na tych frazach tak jakby Google Update nie bylo :P

Po co to wszystko pisze? Ano po to, zeby udowodnic (mocne slowo, moze lepiej uzyc zwrotu "zasiac ziarno niepewnosci" :) ), ze w google mamy chyba maly chaos i zadne dywagacje nie pomoga bo i tak nie dojdziemy do porozumienia na co google teraz zwraca wieksza uwage. Przynajmniej nie teraz gdy nadal sa jakies cyrki z tego co niektorzy pisza.

Ja osobiscie mysle, ze sila linkow nadal jest bardzo wazna. Moim zdaniem az za bardzo wazna (czego dowodem jest chociazby Ptasia Grypa w google :] ). Byc moze google uda sie w koncu obnizyc waznosc linkow rotacyjnych bo jest to do sprawdzenia. Ale to nie jest krok do przodu bo na ich miejsce pojawia sie linki stale. I tych juz tak latwo google sie nie pozbedzie.

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

No nie wiem czy to będzie ważne i pewnie tak nic nowego nie wniosę, ale jedynie co ja zauważyłem umnie, to to, iż wiek domeny nie odegrał żadnej roli, i popieram słowa Beerbant, że systematyczne linkowanie dało efekty, i to dla domeny 2-miesiecznej. O kilka pozycji w pierwszej dziesiątce.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Po kilku dniach nieobecności to jest coś przejść przez ten wątek. :)

Nie wydaje mi się, żeby ten update się juz skończył.

Według mnie minie jeszcze kilka dni jeżeli nie tydzień lub więcej, ale wyniki będą zbliżone do tych jakie były jeszcze wczoraj na 66.102.9.104.

Jest to DC, na którym jest testowany J3, a na reszcie są wyniki z J1 i J2. J3 ma się odnosić indeksacji i pozycji, co było widać. Zauważyłem tam dość dużą poprawę kanonicznych nazw i do tego rzadziej się zdarzały sytuacje, żeby podstrona (niepozycjonowana) była dużo wyżej od strony głównej (pozycjonowanej).

Teraz wydaje mi się, że dostrajają J3 i znowu za kilka dni wypuszczą na jednym DC algorytm zawierający wszystkie J-ty.

Jantar, uwielbiam Twoje teorie spiskowe :D

a co do:

...czy istnieje możliwość wyłączenia wszystkich linków jakie tu umieściłem do siebie?

To już chyba zrobiłeś, zmieniając stopkę, a jeżeli masz gdzieś w postach linki to ja ich szukać nie będę.

Hm gogle znowu zasypia ostatni cache był 7 XI 2005 13:04:26 GMT. hmmm

Konopie siewne to gatunek rośliny z rodziny konopiowatych (Cannabaceae), zwany medyczną marihuaną https://www.forum.haszysz.com. Do terapii wykorzystuje się susz żeńskich kwiatow. Głównymi substancjami czynnymi medycznej marihuany są: THC i CBD. O rozpoczęciu leczenia i przepisaniu recepty na medyczną marihuanę decyduje lekarz. 

A czy ktoś ci mówił inaczej ?

Pozycjonowanie to tylko jedna  z metod promocji strony i współczuje wszystkim którzy opierają się wyłącznie na nim, bo prędzej czy puźniej spotka ich to co spotkało ciebie.

Nie zrozumielismy sie :D Ja od poczatku na to zwracalem uwage, dzieki czemu juz kiedys przetrzymalem jeden sandbox nie narzekajac.

To byla uwaga do osob, ktorym sie wydaje, ze jak wrzuca strone z mylacym opisem (np. slowem "darmowe" przy rzeczach platnych), na strone wrzuca 2 przecietne materialy na krzyz, a do reklam wybiora pp z towarami typu "badziew" to maja powod do dumy. Teraz moze czesc z nich bedzie miala zimny prysznic.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

rzadziej się zdarzały sytuacje, żeby podstrona (niepozycjonowana) była dużo wyżej od strony głównej (pozycjonowanej).

101489[/snapback]

mam nadzieję, że "tylko trochę" rzadziej bo wg mnie to było dobre i już nawet to miał byc trzon mojego pozycjonowania lżejszych fraz - całkowita kontrola wyglądu w SERP, pod konkretne słowo (takie AdWords w rankingu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności