Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

obserwujac wyniki na kilkunastu frazach smiem twierdzić, że troche przesadzacie z tym filtrem na systemy. ba, ja zauważyłem dokładnie odwrotna tendencję: wszystko co było dopalane systemami spokojnie sobie siedzi w top10, a cała reszta grzecznie 'katalogowana' poleciała o 100 miejsc w dół. ale ogólnie jest masakra i czas przerzucić sie na chleb ze smalcem jak radzi beha ;)

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W góre, w góre, w góre...

czyli można i należy bez systemów wymiany linków...

93014[/snapback]

No nie wiem tego do końca, dwa dni temu doładowałem konkurencje systemowymi linkami i dzisiaj obijają się na pierwszej pozycji a mnie nie ma w wynikach... grrrr

...

Tak jak juz powyzej pisalem ja poki co nie widze zwiazku miedzy zmianami w serp'ach a systemami. Chyba, ze ktos pozycjonowal tylko i wylacznie systemami - to juz inna sprawa, ktorej ja nie jestem w stanie sprawdzic.

Zgadzam sie natomiast, ze karanie za udzial w systemach jest bez sensu. Nietrudno wyobrazic sobie sytuacje, gdy masz duzo punktow w systemie i cala ich sile wykorzystujesz do depozycjonowania konkurencji. Predzej uwierze w znaczne zmniejszenie "sily" linkow z systemow. Choc i juz teraz wydaje sie, ze nie jest ona za mocna.

...dwa dni temu doładowałem konkurencje systemowymi linkami i dzisiaj obijają się na pierwszej pozycji a mnie nie ma w wynikach... grrrr

Chcesz mi powiedzieć, że w ciągu 2 dni G zdążył zaindeksować te linki z systemów i je uwzględnić !? Nie żartuj...

Normanos - zaiste bez systemu na trudne frazy cieżko byłoby wejść wysoko (patrz konkurs msnbetter). Ja tylko stwierdzam, że bez systemów też można pozycjonować - zresztą na moje niewielkie potrzeby to wystarcza (nie mam trudnych fraz).

Od ponad pół roku chyba nie mam żadnego systemu

zewnętrznego, nie poleciało mi w zasadzie nic co było

oparte o stałe linki.

Natomiast zniknęły linki które podsuwałem guglowi

rotacyjnie na podstronach w ramach tego samego

serwisu. Teraz trzeba będzie wiązać je na dłużej

do wylosowanej lokalizacji.

W każdym razie - u mnie również potwierdza się słabość

niestałych linków.

Zgadzam sie natomiast, ze karanie za udzial w systemach jest bez sensu. Nietrudno wyobrazic sobie sytuacje, gdy masz duzo punktow w systemie i cala ich sile wykorzystujesz do depozycjonowania konkurencji.

Nienienie. Wartość ujemna a brak wartości dodatnej to

dwie różne sprawy. Nie ma mowy o depozycjonowaniu.

Szy.

Możecie podać jakieś konkretne przykłady spadków?

Ja zanotowałem wzrosty. Spadek u konkurencji, ktora uzywala wylacznie systemow rotacyjnych i nic wiecej. Stronki ktore poza np. linkorem mialy duzo linkow statycznych zachowaly pozycje lub w gore.

podobnie u mnie. Trochę do góry.

Moje stronki pozycjonuje bez linkora i innych tego typu rzeczy, i na kilku duży wzrost i to w czołówce: np z 10 na 5. A spadkie jeszcze większe np. z 3 poza dwudziestkę, z 10 na 30 ;)

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

U mnie z trzech stron pozycjonowanych wyłączne przez linki rotacyjne dwie są bez zmian #1 a jedna poszła do góry o kilka oczek i jest #2 na główne hasło.

Jedna strona pozycjonowana prawie wyłącznie statycznymi nie ruszyła się praktycznie w ogóle, ani na plus ani na minus. Kolejna strona pozycjonowana wyłącznie statycznymi poszła do góry kilka oczek (w obrębie top10).

Za to kilka stron pozycjonowanych zarówno statycznymi jak i rotacyjnymi (duże ilości zarówno jednych i drugich) odleciało w kosmos (kilkadziesiąt i więcej oczek w dół).

Tak więc na razie trudno o jednoznaczne wnioski.

Rozpoczęcie jest proste!

U mnie to samo. Spadlo(o 5 do 90 pozycji) Kilka stron z roznych domen ktore byly pozycjownowane przez statyczne linki i rotacyjne (od jakiegos miesiaca zdecydowalem sie sprobowac). Nie mozna tu wnioskowac o stazu domeny poniewaz byly to strony ktore istnieja od 2 do 6 lat. Kilka innych stron ktore byly pozycjonowane w ten sam sposob stoi tak samo jak przed zmiana. Zupelnie nie wiem czym to jest spowodowane.

Nosterix

--

Nosterix

Spadlem na allinanchor: na ta pozycje a moja strona wskoczyla ze 137 na 19.

Chyba cos przespalem albo konkurencja byla i staje sie coraz ostrzejesza chocby dzieki temu forum :)

Zreszta zobaczymy. Na poczatku sie wscieklem. ale teraz powoli dochodze do siebie bo widze ze to sa straty do odrobienia.

Check email deliverability tool Maildog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności