Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczcie co sie dzieje z dmozem - większość stron z /World/Polska/Nauka_i_edukacja/ straciła PR, np.:

https://dmoz.org/World/Polska/Nauka_i_eduka...onomia/Finanse/

https://dmoz.org/World/Polska/Nauka_i_edukacja/Matematyka/

https://dmoz.org/World/Polska/Nauka_i_edukacja/Socjologia/

to samo - z Kultura i Szktuka. Może to jest powód wachnięć?

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
mam nadzieję, że "tylko trochę" rzadziej bo wg mnie to było dobre i już nawet to miał byc trzon mojego pozycjonowania lżejszych fraz - całkowita kontrola wyglądu w SERP, pod konkretne słowo (takie AdWords w rankingu)

Nie zupełnie o to chodzi. Mam stronę (tzn. podstronę), na której jest ca.700 linków i to właśnie ona jest o kilkaset pozycji wyżej od strony głównej, która jest pozycjonowana.

Takie przypadki się zdarzają dosyc często w obecnej chwili i nie chodzi tutaj o pozycjonowanie treścią, tylko o hmmm.... właśnie tego nie wiem.

troche cytatów z seo news:

Niestety z tego co ja widzę, to większość z tych rzeczy, niby poprawionych, dalej jest.

Obecne wyniki Google przypominaja w pewnym sensie algorytm netsprinta. Promowane sa duze serwisy w stylu wikipedii czy sciaga peel. Wiek domeny? Raczej trzeciorzedowy wplyw.

Poprawiony za to zostal (w moim odczuciu znacznie) filtr duplicate content i tutaj wiek domeny wydaje sie miec juz wieksze znaczenie.

Teoria o badaniu przez Google zachowania uzytkownika (badanie klikow, czasu) - poniewaz nie moga zrobic tego w sposob obiektywny (w sensie reprezentacyjnosci wynikow) odpada. Nie twierdze, ze nie maja sposobow - wspominany wiele razy toolbar i firefox ale takze AdSense.

Tylko, ze te informacje nie moga byc uznane za miarodajne. Podobnie jak miarodajny (zwlaszcza dla niszowych stron) nie jest Megapanel gemiusowo-netsprintowy.

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

Nie zawierałem jeszcze głosu w tej kwesti, ale jako, że sam odczułem (jak nie trudno się domyślić, negatywnie) skutki Jagger 3 to napisze moje uwagi.

Nie będzie to nowością, jednak pisze ponieważ ktoś to negował - z moich obserwacji wynika, że o wiele większą wartość mają serwisy, które są starsze. Mój stary news, o którym G już zapomniało bo zanikły dynamiczne linki do niego teraz jest na pierwszym miejscu pod konkretną frazą.

I niech nikt nie mówi, że teraz data publikacji jest mało ważna.

Nie zawierałem jeszcze głosu w tej kwesti, ale ...

o wiele większą wartość mają serwisy, które są starsze. .

I niech nikt nie mówi, że teraz data publikacji jest mało ważna.

102388[/snapback]

Ja w trakcie jaggera wypozycjonowałem wielu klientów, w tym kilka nowych domen, więc obalam tę teorię. Choć przyznam, że starocie zaatakowały. [edit] a że stare jest dobre wiadomo od dawna.

Na pewno jest to plus, ale nie coś decydującego

Obecne wyniki Google przypominaja w pewnym sensie algorytm netsprinta. Promowane sa duze serwisy w stylu wikipedii czy sciaga peel....

Co do google - nie zgodzę się z tym spostrzeżeniem, zaś co do netsprint nie będę się wypowiadał.

Moja konkuencja ma starsze domeny i większe serwisy a w wynikach google jest pode mną.

waiek i wielkość serwisu ponoć ma małe znaczenie...

A to już na pewno koniec tego update? Jeszcze nie wróciły mi wszystkie podstrony, a uważam, że powinny wrócić.

Podtrzymuję to co pisałem wczesniej. Po prostu częściej widze w wynikach na różne frazy, podstrony dużych serwisów. A te duże są zazwyczaj stare.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

A to już na pewno koniec tego update? Jeszcze nie wróciły mi wszystkie podstrony, a uważam, że powinny wrócić.

Chyba jednak nie był to koniec, bo znów są spore ruchy... kopie tez coś nie takie jak powinny być.

Chyba jednak nie był to koniec, bo znów są spore ruchy... kopie tez coś nie takie jak powinny być.

103420[/snapback]

ruchy są nieprzerwanie... J4 śmiga ;)

ale kopie to ciekawa sprawa ;)

być może zaczną wprowadzać kopie z opóźnieniem, jak linki...

zgadza sie. od 3 dni jestem albo 1 albo 17 ;) i codziennie zmiana :) swoją drogą to pierwsze miejsce to serwis który miesiąc spędził w kosmosie :) (nie, to nie był Pan Kleks) :P

Chyba powoli się "naprawia". Ilość odwiedzin z Google mojej wypadniętej strony rośnie i już prawie tyle jest co przed "popsuciem".

Na kilku DC mam pozycje równie wysokie jak przed update :) , nawet na główne słowa.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności