Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

G: balansuje na krawędzi mojej cierpliwości.

No to zacznijcie pozycjonować tu: wyszukiwarka Hm? - mniejszy stres, a jagger nawcześniej za 2-3 miesiące.

Co do wzrostu wagi wieku domeny - to ostatnio dosyć powszechny pogląd, ale nijak się nie przekłada na aktualne wyniki w interesujących mnie kategoriach. Średnia liczba zwracanych wyników 3-5 mln. Top10 z zasady obsadzony stronami wspartymi systemami. Zmiany w stosunku do rankingu sprzed J - raczej kosmetyczne.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim zdaniem całe te updaty Jaggerów nie wniosły nic nowego tylko przeszły na drugą stroną

[Ciemna stronę]. Panowie Pozycjonerzy - niech Moc będzie z wami........

Chodzi oto że po wielkiej wpadce z indexem [tak to nazwie] starają się odkręcać sprawę do momentu przed Jaggerami!?.

I nie wierzę że wszystko jest ustabilizowane - bo nie jest.

I na cholerę całe te ich eksperymenty.....

Nie prościej było wybrać sobie jedno DC - i na nim testować cały algorytm przez 2/3-miesiące.

A nie płoszyć tu ludzi ciężko harujących na nowe BMW.? tz. na kawałek chleba........

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

No to zacznijcie pozycjonować tu: wyszukiwarka Hm? - mniejszy stres, a jagger nawcześniej za 2-3 miesiące.

Graf - w twojej szukarce moje domenki są w top 10 i to mi wystarczy.

Poczekam na konkurencję i jak index się rozrośnie, to chętnie powalczę o pozycję.

Widocznie strony spełniają twoje kryteria:

-------------

- pełna analiza gęstości słów kluczowych,

- zróżnicowanie wag dla h1, strong, bold,

- punktowanie w zależności od poziomu zgodności z c-indeksem słownika,

- punktowanie wydajności serwera,

- konwersje charsetów (mam awersję to tego problemu),

- redukcja objetości słownika i usprawnienie jego mechaniki,

- delikatne podrasowanie filtra spamu i treści z założenia eliminowanych,

- kompletna wymiana funkcji odpowiedzialnych za połączenia,

- akceptacja noindex i nofollow.

------------------------------------

Zobaczymy efekty z pozostałymi domenami, które oczywiście podczepię pod szukarkę.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

a czy ktoś z Was próbował analizować te skoki uwzględniając obecność strony w DMOZ ? ot tak teraz mi to przyszło do głowy B)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie prościej było wybrać sobie jedno DC - i na nim testować cały algorytm przez 2/3-miesiące.

104344[/snapback]

hehe... google od zawsze wyznawało zasade że takie rzeczy można przetestować tylko na internecie...

a co do obecnego zamiesznia, testowanie było na 66.102.9.104 (po J3).

obecna sytuacja tu juz regularny update ... chyba że jeden DC nie starcza im na pełen testing lol...

co do dmoza... każdy w nim jest i to w rezultacie wróżenie z fusów

Patrząc na te ciągłe zmiany i nawiązując do omawianego w tym wątku tematu CTR (nazywanego tu częściej klikohitem) - mam wrażenie, że badanie CTR jest jakimś elementem tego testu zwanego Jaggerem. Mając na uwadze ostatnie zmiany w AdWords (Ad Quality), patrząc na konwersje TITLE w Google Analytics - jakoś trudno uciec od tego tematu. Tym bardziej mnie, bowiem uważam że wygląd w SERPie ma takie samo (duże) znaczenie jak w reklamach. Dodać zakup Urchina (pół roku temu?) aby badać "co dzieje się później" jako element tej, nazwijmy to behawioralnej drogi i mamy ostateczną deklarację G, że łatwiej zaprzęgnąć do roboty miliony ludzi niż główkować nad akademickimi algorytmami. Dla nas oznacza to, że trzeba robić dobre strony, więc nic odkrywczego :)

Beerbant, nie bardzo z tymi linkujowcami, u mnie w górę poszły jeszcze bardziej wiekowe...

To masz szczescie na danych frazach. Ja monitoruje wiele fraz i widze na nich wyeraznie, ze spam-systemy dostaja jeszcze wiecej niz w J3, a wiekowe domeny slabiej sie bronia (choc nadal jeszcze jako-tako sie trzymaja).

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Czy to już wreszcie koniec? Mi strona wróciła chyba całkiem. Tym którym wyleciało też?

Nie ma co sugerować się wahaniami, bo przecież są cały czas, niezależnie od update.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

......a ja nie mam strony w DMOZ. A moze problem nie tyczy sie DMOZ'u a zbanowanych kopi DMOZ'u !?

105150[/snapback]

No mi też się nie udaje coś wejść do tego "elytarnego krengu" :D dmoza

I kolejny raz powtórze, że mi cały czas idzie do góry, no na jedna fraze już wyżej być nie może.

Tak się patrząc na linki stronki, która zleciała na drugą pozycje a odkąd pamiętam była pierwsza na prawie wszystkie mnie intersujące frazy, widzę, że większość linków jest z kopi dmoza, więc może Erbit ma racje z tymi banami .

p.s.

Czy wszystkim się rozjechał ten wątek przez ten obrazek ? Czy to u mnie siakaś awaria.....

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Hmm.. cos w tym moze jest.. gdyz wszystkie Wasze krzyki o spadku stron nie dotknely mnie.. a ja nie mam strony w DMOZ. A moze problem nie tyczy sie DMOZ'u a zbanowanych kopi DMOZ'u !?

105150[/snapback]

jeżeli zakłamy że to DMOZ to jakim cudem Jagger zaszkodził tylko małej ilości stron (a nie zleciały np. wszystkie strony z danej kategorii o podobnej ilości linków itp)?

ja mam ciągle różne wyniki na DC's ... ale na jednej stronie spadłem ok. miejsca na którym byłem przed J

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności