Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

co do systemow typu linkor.. a doklanie linkora.

Niby dziala ale:

https://get.linkor.pl/download_links.php

ciagle to samo i staare jak swiat linki.. tak sa tez moje ale.. sprzed pol roku.

cos sie popsulo. stad zapewne te zmiany w google.

*** po chwili: ..

aaa - cos ruszylo - odsiwezanie juz dziala..

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

na zachodnich forach szlochanie i zgrzyt zębami :) Trochę poprzegladałęm w poszukiwaniu jakiś wspólnych cech - niestety i oni nie mogą do niczego dojśc ;) Jedno jest tylko wspólne - najczęściej były to ogromne spadki w stylu z top10 na 100-300 miejsca. Brak cech wspólnych jesli chodzi o domeny/systemy wymiany/DC/301...

kilka cytatów:

- No, I'm not using the COOP for this site. For some keywords I've dopped from top 10 to 700+

- For my main keyword down 100 places allinanchor, as well as down 100 for allintext and down 10 spots for allinurl. Down over 100 places in the general serps. Way Down for all but one keyword. The top 3 sites still have maintained their serps spots.

- I am seeing HUGE drops. From positions 8-9 to 799, for almoust all my keywords (large number of IBL's)

- I'm seeing all of my rankings basically dissappear. This is a three year old domain. The terms going missing include items with coop weight, items without, items with recip links, items without, items with one ways, items without, items with links and items without. The terms going missing are have ranked well for anywhere from 2 years to 2 weeks. There's nothing consistent about it. Call it what you will, a dance, a shuffle, moving from one foot to the other, normal serp play, whatever is going on it is certainly hitting my main site HARD. I'd guess I'll lose 80% of my traffic.

- I'm still found on a few datacenters too, phrase has 4 million results and I used to be no. 2. - now I'm +400.

-----

Mam wrażenie, że ruchy "troche w góre/trochę w dół" są zwykłymi codziennymi zmianami i nie mają związku z tymi przetasowaniami. U mnie też cosik tam ruszyło się w górę, cosik w dół ale sporo po prostu poleciało z 1-2-3 miejsca na 100-200.

...dwa dni temu doładowałem konkurencje systemowymi linkami i dzisiaj obijają się na pierwszej pozycji a mnie nie ma w wynikach... grrrr

Chcesz mi powiedzieć, że w ciągu 2 dni G zdążył zaindeksować te linki z systemów i je uwzględnić !? Nie żartuj...

Wszystko zależy ile punktów się przyłoży...

Ale teraz sam nie wiem czy po prostu nie wskoczyła na pierwsze poprzez zmiany, które dotknęły większośc serwisów.

...

Mam wrażenie, że ruchy "troche w góre/trochę w dół" są zwykłymi codziennymi zmianami i nie mają związku z tymi przetasowaniami. U mnie też cosik tam ruszyło się w górę, cosik w dół ale sporo po prostu poleciało z 1-2-3 miejsca na 100-200.

93060[/snapback]

Ja z 18-tej pozycji wskoczyłem na 10-tą na trudne do wypozycjonowania hasło. Wszystko nagle w ciągu tego jednego wieczora. Konkurencja spadła ostro w dół.

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Teoria po gadce na gg:

Google odsiał łatwe metod pozycjonowania - wielkie wagi

w rotacyjnych systemach, te same do znudzenia katalogi,

itp?

Czy ci z Was którym opadło ;] bawili się namiętnie

w katalogi?

Lub inaczej - czy komuś spadły wyniki, kto nie zażywał

ani systemowej ani katalogowej viagry? :>

Szy.

Na forum DP McDar pisze o swojej teorii ktora mowi o stracie czesci cache przez G na podstawie ktorego obliczane byly wyniki :) Nie tylko strony z top 10 polecialy.

Bardzo logicznie to opisal i udokumentowal tutaj.

EDYTA - sorry za zly link ;) Od tego zaczyna sie teoria McDar-a

https://forums.digitalpoint.com/showpost.ph...21&postcount=51

Widzialem tez na weekend na URL-ach rediry Googlowe.

Check email deliverability tool Maildog

szy. jak juz mówiłem, systemy, katalogi nic tu nie mają do rzeczy bo nie są cecha wspólna tych wszystkich spadków.

melassa: good point. coroner tez dzisiaj zauwazył jakieś anomalie w keszu googla.

Na forum DP McDar pisze o swojej teorii ktora mowi o stracie czesci cache przez G na podstawie ktorego obliczane byly wyniki :) Nie tylko strony z top 10 polecialy.

93086[/snapback]

Chyba musiałyby spłonąc wszystkie prócz jednego DC. A nie pisał o tym jak jego zdaniem doszło do utraty danych? Gugel to nie domowy pecet.

Ja w takie rzeczy nie wierzę. Poza tym, sytuacja obecna

od paru dni rozchodziła się po różnych dc, co sugeruje

planowane wprowadzenie zmian?

Jak każdy, mam kilka ulubionych słów. Jedno z nich

to zwykle ~8-10,000,000 wyników. I stamtąd zniknęły

rzeczywiście serwisy które dopalane były systemami.

Można było conajmniej trzy tematyki wśród ich wyróżnić

(a więc były różne) i wszystkie poleciały. I wszystkimi

zajmowały się osoby stąd.

A pozostały serwisy znane od kilku lat, a więc dość

mocno linkowane stałymi linkami, plus pojawiły się nowe,

jednak strony dość poważnych instytucji, których o seo

nie posądzam.

W każdym razie - powstała inna sytuacja niż wcześniej

była, więc trudno mówić także o odtwarzeniu czegoś

zachowanego wcześniej.

No i jeszcze - czy można się spodziewać, by komuś jak

Google padały wciąż serwery, traciły 'się' dane?

Szy.

ah, dodam tylko, ze ta teoria z keszem ma jakieś ręc ei nogi, przynajmniej na razie. to by tłumaczyło te ogromne spadki.. jakby wszystko wyciąć... zobaczymy co dalej...

szy. nie wiem nie wiem. ale przynajmniej jest w _miare_ logiczna. za to teksty o systemach i katalogach do mnie nie przemawiają bo poznikały mi serwisy które nigdy przenigdy w żadnych systemach nie uczestniczyły i miały może z 15 linków z tematycznej wymiany.

melassa: good point. coroner tez dzisiaj zauwazył jakieś anomalie w keszu googla.

93087[/snapback]

Trzeba sobie powiedzieć, że Dc Gugela to nie pojedyńcze maszyny postawione w różnych zakątkach świata, lecz potężne farmy serwerów - tu nic nie ginie w takich ilościach jak opisują bajkopisarze. Za dużo filmów.

Jednak z tym banem dla systemów rotacyjnych, to po części racja. Stronka, którą dopiero robię i jest na niej raptem kilka podstron, ale podpiałem ją już do Linkora, wyleciała całkiem z wyników wyszukiwania. Chociaż na polecenie "site" cały czas jest.

zamki polskie, pałace i dwory obronne

szy. jak juz mówiłem, systemy, katalogi nic tu nie mają do rzeczy bo nie są cecha wspólna tych wszystkich spadków.

Grrr, ja nie mówię że wszyscy byli w katalogach.

Sądzę raczej, że to celowe działanie, a nie przypadek

(utrata danych, etc.).

Sądzę, że to jakieś ogolne uderzenie w łatwe metody.

Nienaturalne, proste, za darmo, itp. Bo trzeba

oczekiwać, że Google będzie z nami walczył. Bo jak

ma nie walczyć, skoro pytającym o wakacje 'my'

proponujemy 'cycorki'? :>

I dlatego płacz na forach seo - bo to w seo był cios.

W proste i szybkie seo, jak DP, toczka w toczkę

katalogi, itp?

Jasne, pełno nieścisłości i wyjątków przeczących tym

co sobie stukam, no ale, gdybym wiedział wszystko,

gdyby ktokolwiek mógł z nas to znać, pewnie tutaj

już byśmy nie siedzieli :>

:]

Szy.

Bardzo logicznie to opisal i udokumentowal tutaj.

https://forums.digitalpoint.com/showthread....72&goto=newpost

A mozesz powiedziec ktory to jest McDar (jaki ma user name)? Bo jakos nie moge teego logicznego wytlumaczenia znalezc (pokazales link do nowego posta a nie do konkretnego).

U mnie jest tak: strona po angielsku, dotychczas wszedzie w pierwszej 10 (5 slow kluczowych, 5 glownych wyszukiwarek). Rejestracja w katalogach, linki dwustronne via LinkMetro ale TYLKO ze stronami z tej samej kategorii (samochody), ostatnio troche LinkVault. Linkow z LinkVault mam jakies 100.

Obecnie Google w pierwszej 40-tce (niektore slowa 50-70 pozycja) reszta bez zmian... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności