Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wydaje mi się czasami, że google robi to wszystko specjalnie. Ciekawe o ile zrósł im popyt na linki sponsorowane...

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

mozemy sobie gdybac... tak naprawde to ich sposobem na marketing sa zmiany

my siedzimy i jak glupi zastanawiamy sie czy to jakas awaria, zmiana algorytmu itp. i tak naprawde mozemy nigdy sie nie dowiedziec ot co.

mysle, ze dla nas naistotniejsze jest jak te zmiany wplyna na nasze sposoby pozycjonowania i czy sa stale czy tymczasowe

Witam

mam tą przyjemność że obserwuję wyniki pozycjonowanie ponad 400 stron i nie patrzę z lękiem na konkretne słowo w konkretnej przeglądarce dla danej strony. Patrzę statystycznie - a statystyki w skali 2 miesięcy rosną. Oczywiście część w górę - część w dół, ale czy to nie jest piękne w pozycjonowaniu - to taki sport - nic pewnego ? Z drugiej strony jeżeli ktos żyje z jakiegoś istotnego słowa w pierwszej "3" to spadek może irytować - i to bardzo.

Myślę że działania google nie mają nic wspólnego z pozycjonerami - dla nich to jesteśmy malutkimi muszkami jeżeli nie pchełkami..

to taki sport - nic pewnego

Dla nie których jest to źródło utrzymania, a nie tylko sport.

Nazwał bym to raczej rywalizacją........

Pozycjoner żyje w ciągłej niepewności jutra - jeśli chodzi o G:

I uczy się na własnych błędach, lub na tym forum.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

...dla nich to jesteśmy malutkimi muszkami jeżeli nie pchełkami..

Zaiste masz rację, że jesteśmy muszkami - niemniej jak sam zauważyłeś istotny spadek może być denerwujący.

Co do działań G - już dawno stwierdziłem (i nie tylko ja), że komercjalizacja G w konsekwencji nie wniesie nic dobrego.

muszki, pchełki...?

no tak, ale wyobraź sobie, że właśnie jest późne letniepopołudnie, siadasz ze znajomymi na tarasie swego letniego domku, przed tobą na stoliku czeka już na konsumpcję pyszny tort, który upiekłeś wespół z przyjaciółmi...

a tu wokół pieprzona chmara much !

niby to małe ale jak drażniące :|

Komercjalizacja to rzecz niezbędna a że zła to wszyscy wiedzą. Jednak zawsze celem google będzie merytoryczna jakosć oceny strony i cale pozycjonowanie będzie polegało tylko i wyłącznie na dobrym robieniu stron, tzn. pozycjoner to będzie trochę wiedzy (ze 100 szczegółów, hi) plus sprawny webmaster plus sprawny wyciągacz contentu od klienta.

Sport=Rywalizacja+Kibice, rzeczywiście kibiców można olać.

Zgadzam się w 100% z przedmówcą !!! . Wydaje mi się, że google pracuje ostro nad tym, żebyśmy nie mieli wpływu na to na którym miejscu nasza strona będzie wyświetlana.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

...Jednak zawsze celem google będzie merytoryczna jakosć oceny strony...

Oj... bybym ostrożny w takich stwierdzeniach...

Jakość oceny to oni mieli do tej pory.. teraz zacznie sie robienie wszystkiego aby zebrać kasę (komercja)... Słowem decyzje będą podejmowene przez innych decydentów a skutki tych decycji nie będą widoczne w ciągu jednego dnia czy miesiąca.. a będą widoczne na przełomie lat... i obym sie mylił.

Patrzę statystycznie - a statystyki w skali 2 miesięcy rosną.

Racja.Te niewielkie spadki spowodowane są zwykle nagłym wejściem jakichś śmieci. Biorąc pod uwagę determinację użytkowników w przebijaniu się przez śmieci oraz ich skłonność do precyzowania zapytań - monitorowanie pozycji czasem nie ma sensu. Weźmy np. stronę, która jest odwiedzana z 1500 słów kluczowych/mies. Monitorowane jest najmocniejszych 20. Wszystkie spadły o kilka pozycji a ruch wzrósł o 30% !!!

Raczej jeszcze sie dzieje... bo wg. teorii ze interia ma na 'swierzo' aktualizowane wyniki jak to kiedys bylo w google u mnie sie potwierdza. Za cząlem intensywnie pozycjonowac jedna z moich stron i od razu w interii widac efekty, pnie sie do gory... a w google juz od paru tygodni ani drgnie... ja licze na to ze google sie w koncu obudzi i chociaz co 1-2 miesiace pobierze ze tak powiem wyniki takie jak sa w interii... no nic wracam jak wroce dzis z uczelni to biore sie juz powaznie za pozycjonowanie (weekend z linkowaniem :D )

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ja to na razie, odpoczywam, strony od ponad tygodnia stoją w miejscu.

Poczekam sobie jeszcze pare dni i zobacze czy będzie się coś działo.

Na różnych Dc strony są na 1 miejscu.

Ale oczywiście na google.pl strony po za 1-10.

I zrozumieć tu google.

Nie ma to jak Wakacje :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności