Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

a nie zapominacie przypadkiem o hl=en na mcdar ? :]

Na https://www.mcdar.net/dance/ nie ma hl=en. Zauważ, że jak wchodzisz z polskiego IP, to masz stronę po polsku. Dopiero ręczne dopisanie parametru hl=en zmiania wyniki na zagraniczne.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jestem teraz niemal w 100% pewny ze google obecnie nie aktualizuje wyników !

Wczoraj przeżyłem mały szok. 2 tygodnie temu na jednej z moich stronek robiłem (i nadal robie) gruntowny remanent. Strona gry4u.net. W zasadzie jest to zbiór osobnych stron (każdy dział prowadzi inna osoba) nieco powiązanych tematycznie. Każdy z działów postawiłem na osobnej subdomenie. Zaskoczył mnie savageworlds.gry4u.net. Dział stworzyłem w zeszłą niedzielę - domena, pusty system, zero treści. Nic w title, description, keywordsach. Dokładnie jeden link prowadzący z domeny głownej z anchorem Savage Worlds. 2 dni temu subdomena w polskich wynikach pojawiła się jako trzecia na zapytanie Savage Worlds.

Nie dziwi mnie miejsce - fraza ma znikomą konkurencę, ale zastanawiający jest czas - kilka dni zaledwie. A niemal wszyscy się zgadzaja z tezą, iż teraz google uznaje linki dopiero po 3-4 tygodniach. Mnie uznało po 3-4 dniach... Podkreślam iż nie było żadnej treści, kompletnie żadnej - treść została dodana dopiero dzisiaj, nie dodawałem żadnych linków poza pozycją w menu na stronie głównej. No i samą subdomeną.

Drobny błąd zgłaszam - po użyciu szybkiej edycji zamiast polskich literek pojawiły mi się krzaczki, musiałem post napisać (wkleić :D) od początku

Tak indeksacja stron nastepuje z tym się zgadzam mnie tez zaindeksowalo nowa strone i pojawila sie w takim srednio-ciezkim towarzystwie od razu na 94 miejscu :D Prowadzil do niej 1 link tylko, z dosc dobrej stronki ktora wykorzystuje do szybkich indeksaci - indeksacja nastapila do 48h. Ale moje przypuszczenia sa takie ze po zaindeksowaniu stronka teraz stanie bo tak jak zakladalo moje przypuszczenie, google tylko dodaje nowe stronki ale pozniej sie juz ich nie tyka by poprawiac ich pozycje...

A co do tego ze tak szybko to trwa... bo fakt zawsze jak sie umialo i dobrze linkowalo to stronka sie szybko pojawiala - ale teraz to jeden link z byle kąd i juz stronka jest google, tu znow tak gdybam moze ze jak google odciazylo serwer z aktualizacji wynikow to moze ma wiecej 'energi' do indeksacji nowych... tylko takie cos mi przychodzi do glowy.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Za to u mnie teraz kompletny szok!! Na początku rewolucji z J jedna z moich stronek z pierwszych pozycji na 3 hasła spadła o 5 pozycji na każdym haśle. Pozycje te utrzymywały się do dzisiaj. Dzisiaj rano sprawdzam swoje pozycje, a tam pod te same 3 hasła stronka wyleciała poza pierwszą 50 :D Jestem ciekawy co teraz, jak mam to ruszyć z miejsca skoro we wcześniejszych postach czytałem, że G wogóle nie aktualizuje pozycji...? :D

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

u mnie jest dość dziwna sprawa, jak sprawdzam to g wyrzuca u mnie wynik z 216.239.57.99 no i jest spoko gdy wpisze 216.239.57.99 i przeszukuje interesujące mnie frazy wszystko jest w porządku ale jak juz wpisuje w google.pl te frazy to wynik jest całkiem inny, choć z tego co sprawdzam wynik idzie z tej właśnie bazy

ściągaj za darmo stare gry w dyk.pl

Czy nie zauważyliście że Google znowu wczytało jakąś starą bazę ? Przypadek tyczy się strony którą zacząłem pozycjonować 1,5 miesiąca temu. Powróciły mi wyniki które były jakiś miesiąc i tydzień temu. Codziennie robiłem raporty pozycji więc wiem dokładnie co się działo :hi:. Czy zauważyliście podobną sytuacje przy waszych stronach ?

Pozdrawiam

Czy zauważyliście podobną sytuacje przy waszych stronach ?

Tego nie zauważyłem, ale potwierdzam to o czym pisano powyżej - na niektóre frazy od bardzo dawna nic się nie dzieje, żadnych ruchów w serp'ach (dokładnie pierwsze 2 strony :hi: ) a i kopie stron sprzed 2 tygodni są.

No to chyba mam teraz problem...... właśnie sprawdzam i na moim DC site: /stałe/ jest większe o 70tys niż na 66.102.9.104 - czyż by leciało mi z indexu tyle podstron na dniach?

Kopie są aktualne na 66.102.9.104 więc chyba nie jest najlepiej.

Czy nie zauważyliście że Google znowu wczytało jakąś starą bazę ? Przypadek tyczy się strony którą zacząłem pozycjonować 1,5 miesiąca temu. Powróciły mi wyniki które były jakiś miesiąc i tydzień temu. Codziennie robiłem raporty pozycji więc wiem dokładnie co się działo :blink:. Czy zauważyliście podobną sytuacje przy waszych stronach ?

Pozdrawiam

Nie wydaje mi się, żeby google wgrało jakąś starą bazę bo u mnie jedna stronka spadła drastycznie pod prawie wszystkie hasła, natomiast pod jednym została bez zmian. Poza tym inne moje strony trzymają się nadal na pozycjach, które dostały "po" Jaggerze. Chciałbym odrazu zapytać czy ma ktoś jakiś pomysł jak mogę dzwignąć tą stronkę, która tak upadła..? Pozdrawiam.

P.S - może ktoś się akurat zainteresuje więc podam adres tej strony www.moraagd.com.pl

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

To jest tak - nie zmieniałem nic w linkowaniu, mam linki do podstron i wiem, że Googlak wariuje i sam swoje siete obserwuje z wahnięciami - spadki wzrosty normalnie cały czas jazda ;-) TYLKO, że do tej pory było to mniej lub bardziej zróżnicowane, ale w granicach do 5 tys site na różnych DC a nie taki przerażający spadek.

Na szczęście po nie przespanej nocy z nerwów dzisiaj site wróciło już wszystko do satysfakcjonującego stanu, ale mała niepewność jest, bo z takim spadkiem jeszcze nie miałem do czynienia...

Na szczęście po nie przespanej nocy z nerwów dzisiaj site wróciło już wszystko do satysfakcjonującego stanu, ale mała niepewność jest, bo z takim spadkiem jeszcze nie miałem do czynienia...

Miałem podobną sytuację jakiś tydzień temu, moze nie az taka ilosc podstron poleciala z indeksu, ale procentowo dla domeny to byl makabryczny spadek: z okolo 30tys do tysiaca. Po nocy, podobnie jak u Ciebie wszystko wrocilo do normy. Ja juz dawno sie nauczylem,ze do G trzeba podchodzic z dystansem;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności