Skocz do zawartości

Update Jagger, 16 października 2005r.

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
edit: breja. rzeczywiścio SPORO.. oh oh ho he he ha ha

spadek o polowe ogladalnosc=kasy :blush:

jakis tydzien temu przenosilem na nowy serwer ta strone i w czsie przeprowadzki wpadl googlebot i zastal strone z title: Forum ZAMKNIETE (tekst z IPB) i pamietam ze przez 2 dni w wynikach tez spadlem do 20

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

dziwne zaprawde powiadam dziwne.

14 Października:

site:pasjagsm.pl 125.000

15 Października

site:pasjagsm.pl 127.000

16 Października

site:pasjagsm.pl !! 280.000 !!

17 Października

site:pasjagsm.pl 128.000

W życiu nie widziałem takich wachań. U mnie nie widze reguły w spadku stron z systemami i bez.

nie wiem jak, ale gooogle dobrał się też do systemów linków

Masz w katalogach pliki o specyficznych nazwach...

U mnie to, na czym mi zależy - sukcesywnie w górę. To co odpuściłem, skucesywnie w dół. Szy sugeruje, że to zamierzona kłoda pod nogi seo. Ja stawiam

na burdel w G, który zaczął się mniej więcej miesiąc temu. Na kilka fraz, które obserwuję przywrócono wyniki (dokładne - z nieistniejącymi już serwisami) sprzed blisko dwóch lat. Wisiały przez ok 2 tygodnie. Problem cache wydaje się prawdopodobny.

Widzę, że nie tylko mnie dziś odbija. :D

Ale ja mam gorączkę... :blush:

to stan dobrego humoru przed jutrzejszym dniem. aczkolwiek miałem sie nie cieszyć bo starość nie radośc :(

spadek o polowe ogladalnosc=kasy ;)

spox. ale w tym wątku miałem nadzieję rozmawiac o bieżącym updacie, który skutkował spadkami po 100-500 i więcej miejsc a nie zwykłymi rotacjami jakie mają miejsce prawie codziennie :D a spadek z 4 na 16 nie jest czymś niezwykłym ;) za to niecodziennie można zobaczyć spadek z nr 1 (na 'mocne' słowo) na 356 miejsce :)

A może zadajmy sobie pytanie: Czy wyniki wyszukiwań w chwili obecnej są mniej trafne niż przed wielkim tasowaniem? Oczywiście osoby którym WWW poszły w dół powiedzą, że tak (bo ich strona ktróra oczywiście jest bardzo wartościowa jest niżej) :>

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

spox. ale w tym wątku miałem nadzieję rozmawiac o bieżącym updacie, który skutkował  spadkami po 100-500 i więcej miejsc a nie zwykłymi rotacjami jakie mają miejsce prawie codziennie :blush: a spadek z 4 na 16 nie jest czymś niezwykłym :D za to niecodziennie można zobaczyć spadek z nr 1 (na 'mocne' słowo) na 356 miejsce :D

Pilnuje strone kilka razy dziennie na mcdar od bardzo dawna i zwykle rotacje faktycznie wystepuja ale nigdy na wszystkich DC dlatego WIEM ze nie jest to normalne co sie stalo :-)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

A może zadajmy sobie pytanie: Czy wyniki wyszukiwań w chwili obecnej są mniej trafne niż przed wielkim tasowaniem? Oczywiście osoby którym WWW poszły w dół powiedzą, że tak (bo ich strona ktróra oczywiście jest bardzo wartościowa jest niżej) :>

93197[/snapback]

Moim zdaniem bardzo porównywalne do poprzednich, tylko teraz na górze są niepozycjonowane śmieci, a wcześniej były te pozycjonowane :blush:

...

Moim zdaniem bardzo porównywalne do poprzednich, tylko teraz na górze są niepozycjonowane śmieci, a wcześniej były te pozycjonowane ;)

93204[/snapback]

A, czyli teraz wynikami są śmieci :blush: Można powiedzieć, że gdyby nie pozycjonerzy, wyniki wyszukiwania byłyby _nie tak dobre_ jak po wypozycjonowaniu :D A mnie się wydawało, że to dobre strony ze sobą konkurują, a nie dobre strony ze śmieciami które teraz są wysoko :D

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Natomiast ja stosuje rozne mixy od katalogow poprzez wykup linkow platnych i systemy wymiany linkow, przy czym rotacyjny mam tylko jeden - linkor. Staram sie pozycjonowac pod kilka interesujacych mnie fraz, pod wiekszoscia spadlem, ale przy niektorych sie utrzymalem, a zdarzyl sie w jednym przypadku nawet lekki awans. Poczatkowo bylem przerazony bo z 4 miejsca (dla najwazniejszego dla mnie slowa kluczowego) polecialem wczoraj na 28 a dzis juz jestem na 14. Tak wiec na razie nie ma co panikowac tylko czekac i czekac.

BTW

Nie zauwazylem zaleznosci, ze strony z linkorem ostro polecialy, konkurenci trzymaja sie niezle mimo stosowania tego typu systemow.

A, czyli teraz wynikami są śmieci :D Można powiedzieć, że gdyby nie pozycjonerzy, wyniki wyszukiwania byłyby _nie tak dobre_ jak po wypozycjonowaniu :D A mnie się wydawało, że to dobre strony ze sobą konkurują, a nie dobre strony ze śmieciami które teraz są wysoko ;)

:blush: Po dzisiejszym spadku wolniej myślę, ale postaram się to przeanalizowac..

Zresztą ja dobrych stron nie szukam na top10 w google, tylko mozolnie dodaje do ulubionych. Nie wyleciały wszystkie pozycjonowane, tylko niektóre co powoduje, że zostały np te które zarobiły po 200 linków z wymiany, a content mają sprzed roku lub dwóch a wiszą na pierwszym miejscu.

...

U mnie też poleciało :blush:

Nie mogę stwierdzić czy to przez systemy czy nie, bo poleciały również strony na których żadnych systemów nie stosuje.

Mam jednak przypadek, który mógłby świadczyć o karaniu systemów.

To samo hasło kluczowe - 2 różne domeny, pozycjonowane częściowo przez coop. Miejsca w wynikach 2 miesiące temu:

domena A - 3

domena B - 2

2 miesiące temu ściągnąłem linki z coopa do domeny A. Koło miesiąca temu A spadła na miejsce 7, a B się dalej trzymała na miejscu 2.

Wyniki dzisiaj:

domena A -2

domena B - kosmos

aha, jeszcze domena C pozycjonowana na to samo hasło od 3 miesięcy tylko coopem. Miała do wczoraj miejsce 12, a dzisiaj lata po galaktyce razem z domeną B.

To jednak nie świadczy o karaniu systemów, bo to jest przykład jak zachowały się 3 strony z milionów które wyleciały. Mam też strony bez systemów jak pisałem wyżej, które poleciały i strony z systemami, które dalej są tam gdzie były, na samej górze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności