Skocz do zawartości

Pająk zbierający adresy wpisów

someone

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jedziesz makrem po szukajce, adresy seokow ladujesz z txt lub wlasnej bazy

wyciagniecie ze 150 wpisow zajmuje ok 15-17 min w zaleznosci czy wolno czy szybko sie laduja

niektore seoki maja zablokowana szukajke wiec masz 401 a na 1 czy 2 zamiast szukajki otwiera sie domena glowna, ale to latwo odroznic bo nie ma ani wpisu ani 'nie znaleziono' wiec latwo oflagowac jako do recznego sprawdzenia

a odnosnie sprawdzania skrzynki to od kilku seokow maila nigdy nie dostaje, zawsze jest tak ze zaakceptowanych jest 1-2 wiecej niz maili...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Teraz faktycznie zadziałało, ale pobrało część błędnych stron. Nie wiem skąd w tym wpisie takie rzeczy jak regional-business.com.pl/budownictwo,nieruchomosci/nieruchomosci,gryfice,pgn,s,324/ czy nkatalog.pl/kultura,i,sztuka/fotografia,mariusz,miskiewicz,ostrowiec,s,1032/ - na pierwszy rzut oka widać, że to różne dwie strony, obie nie moje.

Gotowe: dogłębne wyszukiwanie + w bazie znajduję się wszystkie SeoKatalogi. Zobaczymy ile teraz zajmie wyszukiwanie ;>

Śmiga ładnie wyszukiwanie może zająć nawet 10 minut :) Pamiętajcie adres KONIECZNIE bez "https://" !

Ojej co ja widzę - sprawdzam co ludzie dodają do SeoKatalogów i co widzę? Widzę, że niektórzy dodają na takiej zasadzie: 20*opis1 potem 20*opis2 potem 20*opis3 itd. Panowie - używajcie synonimów - lepiej dla was i SeoKatalogów :)

Śmiga ładnie wyszukiwanie może zająć nawet 10 minut ;)
Mogłeś użyć funkcji https://www.php.net/manual/pl/function.ob-flush.php do porcyjnego wysyłania wyszukanych danych, bo tak kręci kołem i nie wiadomo czy się zawiesiło czy działa dalej. Poza tym Masz tam słabą listę katalogów.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion - spokojna głowa skrypt się nie zawiesi, właśnie zastosowałem Twoje rozwiązanie ;) Trwa to dosyć długo bo musi odwiedzić 500 katalogów + dodatkowo jeśli coś wyszuka musi upewnić się czy jest to odpowiedni link.

Przy okazji napisania tej wyszukiwarki napisałem SemiDodawarkę do SeoKatalogów na pozycjo.net !!!

Ciekawa sprawa, właśnie testuję. Mam nadzieję, że nie usuniesz tej szukajki za chwilę z sieci? ;)

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności