Skocz do zawartości

Kilka stron zaplecza na tym samym serwerze

Saint_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako nowicjusz na forum i w tematyce pozycjonowania mam kila pytań odnośnie budowania zaplecza, oraz domen jakie do niego zakupiłem.

Załóżmy, że chcę wypozycjonować stronę hurtowni biżuterii o przykładowym adresie ABC.pl. Zakupiłem domeny będące zarazem jednymi z częściej wyszukiwanych słów kluczowych, przykładowo:

- hurtowniabizuterii.pl

- bizuteriahurtonia.pl

- taniabizuteria.pl

Mam trzy pytania odnośnie powyższego:

1. Czy ma sens kupowania domen będących słowami kluczowymi i przekierowania ich na skrypt hurtowni bądź robienia z nich zaplecza?

2. Co jest lepsze? ustawienie domen na docelową hurtowni ABC.pl?(nie przez przekierowania, a przez przypisanie jej adresu do katalogu strony na serwerze), czy tez budowanie zaplecza na tych domenach, o tematyce z nimi związanej?. Wszystkie domeny są ustawione na jeden serwer ponieważ, wykupiłem większa opcje hostingową. Żeby rozbić je na inne serwery musiał bym je zakupić.

2. Ewentualnie jaki skutek miało by pozycjonowanie z zaplecza z tych kilku domen ale z jednego serwera za czym idzie jedno IP?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam

1. Ma, dobry zakup.

2. Zdecydowanie zaplecze. Co Ci z przekierowania suchej, nielinkowanej wcześniej domeny? Zrób zaplecze i linkuj z niego do ABC.pl, bądź zrób zaplecze, nałap mocy i zrób 301 na ABC.

3. Bez większego sensu, rozbij domeny na różne IP.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności