Skocz do zawartości

[zaplecze]linki na stronach klientów

AddoN

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak można mówić klientowi, że umieszczanie niepotrzebnych linków w obrębie jego strony jest "dla jego dobra", no ludzie nie bądźcie obłudni - dla dobra pozycjonera tak, bo łatwiej na pewno, ale nie dla dobra klienta - bo niby jakie klient ma mieć z tego korzyści? No chyba takie, że firma pozycjonująca wyda mniej kasy na pozycjonowanie, ale czy mniej go skasuje - nie. Posiadając stronę firmową o wysokiej jakości nigdy bym się nie zgodziła na umieszczenie tam jakiegoś linka, bo to tak jakbym się pod tym podpisała.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nad czym tu się zastanawiać? Jako autor jakiejś strony możesz umieścić link do Twojej strony firmowej / prywatnej / portfolio (czyli do twórcy danej strony) i nie ma w tym niczego złego.

Umieszczanie innych linków żeby zrobić sobie ze stron Klientów dodatkowe "zaplecze" jest mało poważne, a ukrywanie ich to głupota. Sam umieszczam na stronach Klientów wyłącznie link do mojej strony. Drugi link do strony na temat mojego miasta i powiatu (jeśli to Klient z okolicy) i to tylko dlatego, że w przyszłości będą tam mieli dodatkową reklamę za free. Robienie sobie jeszcze dodatkowego zaplecza z tych stron to by było zwykłe chamstwo...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

No cóż, nie nadarmo forum nazywa się dla początkujących :)

Zatem, Panie AddoN, współczuję serdecznie Pana Klientom

i kajanie się nie ma nic do rzeczy

nie da się być trochę uczciwym

jest się uczciwym lub nie

a sam pomysł od źródła nie jest uczciwy wobec klienta: szokuje mnie takie egoistyczne myślenie

pozdrawiam i życzę szczęścia (jak najdalej od moich firm i moich klientów)

E: Mam jednocześnie nadzieję, że moc PiO będzie z Tobą i z Twoją wizytówką:

https://www.marcinzych.com

żeby Klienci mogli zobaczyć czasami w Google, na jakie atrakcje mogą natrafić współpracując z Tobą...

dymna.jpg

Początkujący doceniam i dziękuję za tak wyraziste stanowisko :) Lepsza uargumentowana krytyka niż niekonkretne półzdania. Zauważ jednak, że na początku tematu mowa o pomyśle, a nie o fakcie dokonanym. Jedziesz po mnie za sam fakt czegoś, o czym pomyślałem i zapytałem się o ew. skuteczność / konsekwencje. Niemniej fajnie że się zaangażowałeś :)

Vexatus w części stron też dopisuję się do stopki, w paru jest magiczny relikt tamtej epoki imo "linki". Gdzie się dopisujesz?

btw strażnicy moralności https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=103204 chyba jesteście zdeczka przewrażliwieni.

Design i kreacja graficzna

www.marcinzych.com

Oczywiście, że są linki na strona firmowych np do wykonawcy serwisu ALE są umieszczone po UZYSKANIU zgody właściciela serwisu, a nie tak jak to chce zrobić autor topicku czyli "zaocznie". Nie wiem po co jest napisał ten topic - oczekiwał przyzwolenia, porady jak ukryć link. Żenada ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Oczywiście, że są linki na strona firmowych np do wykonawcy serwisu ALE są umieszczone po UZYSKANIU zgody właściciela serwisu, a nie tak jak to chce zrobić autor topicku czyli "zaocznie". Nie wiem po co jest napisał ten topic - oczekiwał przyzwolenia, porady jak ukryć link. Żenada ;)
Z kolei czy takie linki pochowane na stronach innych, w które nikt nie klika są coś warte?

Pytanie było naprawdę nieskomplikowane, nie wiedziałem że czytanie ze zrozumieniem tak boli.

www.marcinzych.com

Klienci raczej nie zgodzą się na to, by na stronie bezczelnie wisiał link do mnie. Tak więc trzebaby go skryć, ale tutaj obawa przd banem ze strony google. Z kolei czy takie linki pochowane na stronach innych, w które nikt ni klika są coś warte?

AddoN

uważam, że wszyscy tutaj czytają ze zrozumieniem...

dymna.jpg

Klienci raczej nie zgodzą się na to, by na stronie bezczelnie wisiał link do mnie. Tak więc trzebaby go skryć, ale tutaj obawa przd banem ze strony google. Z kolei czy takie linki pochowane na stronach innych, w które nikt ni klika są coś warte?

AddoN

uważam, że wszyscy tutaj czytają ze zrozumieniem...

Dwa słowa klucze raczej i bezczelnie.

Jeszcze jakieś argumenty?

www.marcinzych.com

Sprawa jest jasna więc nie rozumiem poco jeszcze drążysz ten temat ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dodaj trzecie słowo: skryć oraz wyrażenie obawa przed banem i nie trzeba nic argumentować. Na stronach Klientów nie testuje sie rzeczy za które G może kopnąc w ( )( ). Albo masz pozwolenie, umowe i wstawiasz sobie linka co też może narazic stronę, bo jakis "święty" uzna, że to link nietematyczny, albo nic nie wstawiasz.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• 1 miesiąc temu...

O ile jeszcze jestem w stanie zrozumieć, chociaż nie akceptuję, mały delikatny link do strony, o tyle to -> okropna-strona przeszło moje poczucie estetyki. Pytanie tylko jak klient może takie coś znosić?? No ja jakbym zobaczyła takie coś na swojej stronie firmowej to chyba bym zabiła tego kto to uczynił. Nawet link do google jest :)

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności