Skocz do zawartości

Smarty

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

:(:(

krok po kroku dokładnie tak samo

zawartość folderu /libs znalazła się w C:\FoxServ\www\smarty\

katalogi utworzyłem

pliki stworzyłem

i czuje się jak kretyn, ale nie działa:

Warning: Smarty error: unable to read resource: "index.tpl" in c:\FoxServ\www\smarty\Smarty.class.php on line 1088

folderów na pewno nie pomyliłem

to ja coś źle robię, czy co jest nie tak?

Zapoznaj się także z lżejszą, pozbawioną wodotrysków wersja smarty

https://www.paullockaby.com/projects/smarty-light/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Na samym początku skryptu (jeszcze przed include smarty) daj:

error_reporting(E_ALL);

W tym kodzie co podał Hellz brakuje '/' na końcu katalogów. Niby nic, a może stanowić problem. Też co do '\' vs '/' obstawiałbym rozwiązanie drugie. Dla windy to bez różnicy, a dla unixa tylko jedna wersja jest dobra. A kto jest pewien, czy gdzieś w kodzie nie ma sztywnego dodania np. $cos.'kat/'. Jesli tak jest, wtedy sciezka wyglada np;

c:\terefere\jego\tutaj\kat/

A to już na pewno zjadliwe nie jest.

pozdr.

ps. Smarty rządzą. W ogóle jakieś templaty.. jak ktoś robi wszystko w kodzie, no to gratuluję... modyfikacja wyglądu będzie boleć (tak wiem, css.. ale obrazki przecież macie w kodzie, no nie ? I jak je teraz zmienić? Położenie, adres pliku)

ps2. Witam serdecznie po paru mc nieobecności

U mnie na Windzie działa bez problemów gdy brakuje '/' na końcu, testowane na niejednym skrypcie, ale przy komputerach już nic mnie nie zaskoczy, więc bardzo możliwe, że lepiej dodać :aniolek:

Dała matka rozum? To kombinuj.

Pogrzebałem, pogrzebałem... już nie wiem dokładnie co, ale działa.

Dzięki wielkie, kolejnego cosia umiem i już wiem wszystko co i jak z tymi smartami. Technicznie gdzieś w praktyce się wyłożyłem, ale już jest ok'. Jestem wdzięczny. ;)

Dobrze mówisz, parę miesięcy. Nie było mnie, bo czasowo już nie wyrabiałem. Temat pozycjonowania mnie interesuje, często stwierdzam, że to maksymalnie bagniasta często branża, ale choćby z powodu traktowania tego jako swego rodzaju hobby lubię tu być, więc postaram się gościć i wypowiadać jak zwykle w dziale Google głównie :) Nie wiem czy się wypowiadać, bo trochę mi umknęło i mogę zacząć pisać co już było, jak to mają w zwyczaju nowi userzy. Więc znów zasada by głównie czytać :blush:

Dobrze mówisz, parę miesięcy. Nie było mnie, bo czasowo już nie wyrabiałem.

:blush: heh, mam wrażenie, że Zymen mówił o sobie a nie o Tobie ;)

zymen, fajne ze wrociles, ciekawe na jak dlugo :(. ty wez zainstaluj to GG lub cokolwiek z transportem tego bo nie mam z kim gadac o PHP!!! zazwyczaj jak o cos ludzi pytam to słysze "hmm, nie stosowałem jeszcze tego" :) ciezko znależc konkreta* !!!

* konkret = taki sobie gośc co kuma php, zmiany w php5, wie co to obiekty, smarty, pear, cache, optymalizacja, session_handler, MVC, framework etc. etc. :blush:

Dobrze mówisz, parę miesięcy. Nie było mnie, bo czasowo już nie wyrabiałem.

:) heh, mam wrażenie, że Zymen mówił o sobie a nie o Tobie :)

No dokładnie, ale nie chciałem robić koledzie przykrości ;>

zymen, fajne ze wrociles, ciekawe na jak dlugo ;).

"Bóg dał, Bóg weźmie" :> Nie wiem. Wpadłem, bo w końcu sensowne posty zaczeły się pojawiać. Ilość syfu się zmniejszyła.

ty wez zainstaluj to GG lub cokolwiek z transportem tego bo nie mam z kim gadac o PHP!!! zazwyczaj jak o cos ludzi pytam to słysze "hmm, nie stosowałem jeszcze tego" :D ciezko znależc konkreta* :brawa:

* konkret = taki sobie gośc co kuma php, zmiany w php5, wie co to obiekty, smarty, pear, cache, optymalizacja, session_handler, MVC, framework etc. etc. :brawa:

94135[/snapback]

Mam zainstalowanego maila ;> Sory, ale na gg oprócz sensownych ludzi jest też dużo takich, którzy.... hm....lubią "poklikać".

Muszę się szkolić w programowaniu. ostatnio przekroczyłem czas z jednym projektem, klient zrezygnował.. tylko dlatego, że nie robiłem mu tego w stylu css+html+php w jednym pliku, a starałem się rozdzielić maksymalnie warstwę prezentacji/logiki biznesowej (MVC). No samo życie :brawa:

Jak co to pisz na maila. Ja aktualnie DP.

• 2 tygodnie później...

Ja osobiście Smarty'ego używam od czasu jak tlyo na niego wpadłem przy każdej realizacji.

Generalnie dąży się do do oddzielenia warstwy dostępu do danych, przetwarzania danych i prezentacji danych wraz z interfejsem użytkownika. Pozwala to na łatwiejsze modyfikacje i budowanie bardziej ogólnych rozwiązań.

Jeśli chodzi o SMARTY'ego mały artykulik na ten temat z prostymi przykładami jest tutaj: SMARTY

Pozdrawiam.

NEOTERIC Mateusz Kurleto

strony www sklepy internetowe webdesign

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności