Skocz do zawartości

Rabaty ilościowe

someone

Rekomendowane odpowiedzi

Czy o tego typu rabatach można mówić w przypadku usług?

Rozumiem, że w przypadku produktów jest to zupełnie naturalne. Masowa produkcja obniża koszty, w przypadku niektórych usług również.

Ale załóżmy taką sytuację. Ktoś chce kupić u nas 10 stron (jakieś firmówki) i pyta o rabat. Jak dla mnie ciężko tutaj o jakikolwiek rabat. Grafik musi do każdego projektu podejść indywidualnie, koder w zasadzie też itd.

Jestem ciekaw waszego zdania w tej kwestii.

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl

@Jak dla mnie ciężko tutaj o jakikolwiek rabat.

Oczywiście, że grafik musi, programista musi, koder musi, musi ten też co na rusi :), ale masz od razu te 10 zleceń od jednego zleceniodawcy co stanowi podstawę do negocjacji stawki za całość zlecenia. Jest to ogólnie przyjęty sposób działania w biznesie i tyczyć może prawie wszystkich towarów i usług. Kupując od razu np 10 nowych aut też możesz starać się o pewny upust który z pewnością dostaniesz u "normalnego" dealera aut.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przykład z autami mnie przekonuje w zupełności bo to jest towar. Odpowiedz mb pokazała mi drugą stronę medalu.

Dzięki za odpowiedzi. Jeżeli ktoś jeszcze chce się podzielić sowimi przemyśleniami chętnie poczytam :)

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl

podnosisz cene o 5-8 procent dajesz rabat 7-10% ... pokombinuj :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Grafik musi do każdego projektu podejść indywidualnie, koder w zasadzie też itd.

No ale i grafik i koder, jeśli dostanie od Ciebie 10 zleceń, to również będzie skłonny do jakiegoś tam upustu, Ty nie musisz rezygnować ze swojej prowizji a ten rabat który dostałeś od podwykonawców przekazać na klienta :)

Myślę, że 5% upustu przy dużym zamówieniu nie będzie dla Ciebie wielkim obciążeniem, a klient będzie happy :)

A ja tak podepnę się pod temat do pozycjonerów czy klient który daje dużo wraz zasługuje według wasz na rabat? Powiedzmy klient daje 10 fraz z jednej strony to lepiej więcej wraz więcej $$ i różnorodność fraz.. Z drugiej więcej zaplecza,więcej monitoringu itp:) Co o tym myślicie:)

... Zastanawiałem się kiedy to ma sens dla obu stron.

No, dla klienta rabat, to raczej zawsze będzie miał sens jeśli nie wpłynie to na jakość usługi. A czy dla Ciebie ma sens, to sam sobie musisz odpowiedzieć. Jeśli masz masę zleceń i się nie wyrabiasz, to raczej dawanie rabatów sensu nie ma, w tym przypadku można by się zastanawiać nad "cenami zaporowymi" :D Ale jeśli starasz się o klientów, masz wolne moce przerobowe, to jak lepiej zachęcić klienta? Jest też szansa, że skoro dał 10 zleceń, to w przyszłości, jeśli będzie zadowolony, da kolejne, nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności