Skocz do zawartości

Wpływ CTR kanałów na całość

netvalue

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam kilkanaście kanałów jednostek reklam z różnych stron. Niektóre kanały mają bardzo niski CTR a inne wysoki.

Czy kanały o gorszym CTR wpływają jakoś w sumie negatywnie na inne kanały ? Czy przez to pozostałe kanały, które mają dobre wyniki mogą jakość tracić wysoki CTR , stawki za kliknięcie itp ?

U mnie kanały z niższym CTR akurat generują dużo lepsze kliki mimo iż tematyka jest identyczna, na podobnych stronach i ten sam format reklam. Przy bardzo dużym CTR, ale klikach słabej jakości możesz dostać filtr i wtedy spadek zarobków może być widoczny, ale wtedy to dotyczy całej strony.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

u mnie wygląda to podobnie do ponizszego schematu kanalow:

domena1.pl kanal 1 - CTR 3.5%

domena1.pl kanal 2 - CTR 3.9%

domena1.pl kanal 3 - CTR 2.8%

domena2.pl kanal 1 - CTR 1%

domena2.pl kanal 2 - CTR 1.5%

Dwa kanały z domeny2 generują małą ilość mało płatnych klików. Odwrotnie jest w przypadku domeny1. Na początku miałem tylko domene1

pozniej dodalem domen2 i jak by zarobki spadly na kanalach domeny1. Czy moze byc to spowodowane niskimi CTR kanalow z domeny2 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności